Fandra och sjuk

2011-04-30 09:24:44 / 2 kommentarer ..


Ledsen att jag inte har bloggat alls denna vecka, har inte riktigt varit hemma alls.
I onsdag jobbade jag fram till 14-tiden sen hem äta och vänta på bilen så kunde ta mig till stallet. Hade världens träningsvärk i låren så jag kunde knappt gå. Som tur var tränade jag bort det i ridningen. Som gick riktigt bra. Satt verkligen i sadeln. Trodde jag skulle åka av vid grinden då (Cuba som jag red) tyckte den var otäckt. Till min förvåning satt jag kvar och efter det hade jag verkligen känslan hur jag skulle sitta.
Ibland är det skönt att få den känslan.

I tordags så var det jobb, i slutet av jobbet så kände jag mig illamående som jag trodde skulle gå över om jag tog en alvedon och allergitablett. Så efter jobbet åkte jag till Fandra och skulle ta en lugn tur. Vilket inte blev så lugn utan "jag-tänker-testa-dig-idag" uteritt. Som tur är gör inte Fandra så mycket utan när vi väl nådde skogen så var det inga bekymmer längre. Dock började hon inte lugna sig och slappna av riktigt förs det var ca 1 km kvar av turen.
Det kommer bli bättre tanke på att det var fjärde gången jag red henne.



Fandra och Kajsa

När jag kom hem mådde jag någorlunda bra, men på kvällen sa det bara pang. Drömde världens konstiga mardröm (gör det alltid när jag är sjuk) vaknade av och till så fick gå ner dricka en halv liter vatten innan jag kunde somna igen.
Fredagn skulle jag åka och träffa några från sötåsen-tiden, men fick ställa in den pga feber och yrsel. Så jag var sängliggandes havla fredagen. På kvällen orkade jag mig ner och kollade på hockey. Såg även på konståkningen. Tyckte det gick bättre för Ryssland i konståkningen än ishockeyn där de förlorade mot Tyskland med 2-0.
För er som inte tittar på ishockey så är tyskland blande de sämsta och Ryssland blande de bästa

Och där kom det lite hocky snack från mig.

Ha en underbar helg allihop!


Funktionär

2011-04-26 07:49:34 / 7 kommentarer ..


Igår var det Äggahoppet på ridskolan och jag åkte dit när jag vaknade för att ta lite kort och stå som funktionär.
Det var många fina och duktiga ponnisar och ryttare som tävlande och det gick rätt så bra för hemmaklubbens ryttare med.

Här kommer några bilder från gårdagen.











Bild tagen av Alica Carlsson med min kamera



Bild tagen av Alica Carlsson



Bild tagen av Alica Carlsson


Grillning

2011-04-24 13:42:01 / 1 kommentarer ..


Phu nu har man jobbat klart denna helg och ser framemot morgondagens ledighet. Dock så får jag inte sova allt för länge då jag ska stå som funktionär på framhoppningen mellan 12- tills det slutar.

Idag så ska vi äta grillat och jag längtar som tusan. Dock så ska vi nte grilla hemma utan vid båten som vi sjösatte i fredags efter många om och men.
Hoppas på något riktigt gott och som passar till bearnaisesås då jag älskar den såsen.

Hoppas er dag har varit bra en sån stårlande dags som idag!



Snart dags för jobb

2011-04-23 08:29:38 / 1 kommentarer ..


Ska snart åka till jobbet och jobba från 9:30-13:00 då det är halvdag i dag pga av Påsken. Innanjag åker ska jag slå in ett paket till min kusin som fyllde år den 13/4. Vet att vi är ute sent, men min familj och jag har haft det fullt upp och glömt paketets innehåll varje gång att ta med oss.
Idag ska vi fria påsk efter jag har jobbat hos farmor och då ska hon få paketet av oss. Bättre sent än aldrig eller vad säger man.

Ha en trevlig påsk allihop!


Duktig & exem

2011-04-22 16:24:18 / 0 kommentarer ..


Har varit duktig idag och tvätta bilens vinterdäck så de är rena och fina tills de ska användas igen. Har även fixat disel till traktorn så pappa kan köra den till Karlsborg med båten på släp. Har nu också satt på en maskin tvätt.

Så nu hamnar jag inne vi datorn, men vi ll hellre vara ute. Dock kan jag inte just nu för började få exem (något jag får varje vår med pollen) och vill absolut inte vilja börja klia på det. Jag har ingen solexem för på sommaren lider jag inte av det alls. Utan det är en kombination av pollen som gör att jag regagera i solen och får exem. Får även exem av hö/ensilage men bara när jag har kontakt med det.
Lite tråkigt är det när det är så fint väder ut och man bara vill vara ut och gotta sig så går det inte pga av den exem som jag oturligt får just nu. Så blir till att vara inne en stund.

Om den fina vädret och solen håller i sig ska jag försöka ta en tur med kameran sen. Ska försöak klura ut något riktigr bra och fota.

Vad gör ni en sån fin dag?



Instället

2011-04-21 17:14:26 / 3 kommentarer ..


Fick avboka mitt besök på The studio imorgon då jag vägrar åka själv ner. Så fick en tid första maj istället. Så meed andra ord så får den nya desgien vänta ett tag till innan jag blir klar med den.

Jag får ursäkta den dåliga upptaderingen de senaste dagarna då det har gått i ett pga olika saker inom jobb osv.
Som tur är så har inget vidare intressant hänt mer än att jag blivit medryttare på en häst som heter Fandra.
Bilder kommer senare på henne.

Ha en fantasikt påsk helg och njuta av den! Själv så ska jag jobba lördag och söndag, men ska försöka fota något nytt som får dyka upp här.

Här får ni en ovisade bild från Afrika på lejonhanen Blade



The Studio

2011-04-19 20:32:53 / 0 kommentarer ..


Har två platser till the Studio på fredag då min vän inte kunde följa med pga familjeärenden.

Så är det någon som bor runt omkring mig så vill följa med så hör av er till mig senaste imorgon kl två.
Den som följer med får mer information när vi har bestämt att den följer med.


Trubbelfixarna

2011-04-17 20:58:59 / 0 kommentarer ..


Igår var jag med min underbara vän Carro som jag inte sett på ca 9 månader pga olika saker. Men igår så var vi och vi tog vår tradionella tur i bilen åkt lite runt (hade lite ärenden) sen bara det av mot Skövde för bio.
Vi valde filmen Rio. Barnsligt må hända men den filmen var otroligt söt, rolig som en barnfilm ska vara.
Efter filmen så skulle vi hämta bilden för att flytta den så vi kunde äta någonstans. Problemet vara att de hade stäng portarna till parkeingshuset och vi hade tid till 18:00 och de stängde 17:00. Lite smått panik då min mobilen råkade bli kvar i bilen och vårt ända färd sätt hem till Carro.
Så fick vackert ringa Securitas så de kunde komma och öppna åt oss. Fick vänta ca 30-40 minuter innan vi kom åt bilen. Under tiden vi väntade så träffar vi ett par som också fått sin bil inlåst och trodde man kunde stå tills tiden tog slut dom också.
Så när Securitas kom så fick vi betala totalt 400 kr för att få ut bilarna. Kommer aldrig glömma att vi fick gå upp för utfarten för att komma in.

Efter det så bestämde Carro och jag för att åka till Karlsborg för Kina/ thai mat. Tog en sväng hem till mig åt lite och efter for vi tillbaka till Moholm för natten och mata Carros hästarna.
Kan säga att det alltid händer något när jag är med Carro, men vi har alltid kul och löser de hinder som kommer upp på ett eller annat sätt.

Hoppas ni hade en lika spännande och händelsrik lördag som vi hade!


För många

2011-04-16 08:53:50 / 2 kommentarer ..


Veckan har varit väldigt dåligt upptaderat här och det är för jag knappt har haft tid efter jobbet. Det positvia är att jag ska jobba sex dagar nästa vecka och det känns jättebra! Har antaglien fått ett jobb till så det känns skönt.
Det trejde jobbet kommer vara på ett dagis och jag kommer bara vara vikarie där.

Nu undrar ni säkert varför jag har tagit tre jobb som har inprincip samma arbetstider så det går inte kombinera på samma dag om jag skulle behövad det. Att jag har taigt dem är för jag behöver verkligen inkomst, jag kan inte bara gå och vänta på att det ena jobbet ringer och säger "jag behöver dig idag, kan du jobba?". Det kan gå hur många dagr, veckor som helst emellan så när de ringde från dagiset så sa jag ja till dem.

Så de som ringer först får mig som vikare då jag kan säga "nej jag kan inte idag" till det andra jobbet.

Kankse inte den smartaste lösningen, men får duga tills jag får ett fast jobb.

Hur hade ni gjort i mitt läge?



iPad

2011-04-13 14:53:55 / 1 kommentarer ..


Sitter vid pappas iPad då den går snabbare och starta. Har fått mer tycke för iPad än vad jag hade innan. Dock så skulle jag aldrig köpa en då ja antagligen inte skulle använda den så ofta. Ska snart ut till vilddjuret och se vilket humör han är på idag och hur han känns. Efter det blir det fix i ridskolestallet, rida lektion på tokponnyn Cuba. Efter det hem och sova så gott och så länge det bara går! Har fått rätt (äntligen) mycket jobb i två veckor framåt så bloggen kan bli lidande. Men ska gottgöra det så snart som möjligt. Har ni lika grå dag som jag idag?

Jobb och vilddjuret

2011-04-12 19:49:59 / 1 kommentarer ..


Idag då skulle jag bara jobba halvdag så tog mig i kragen och åkte ner till ridskolan för att rida May day alias vilddjuret.
Känner att det börjar lossna för mig nu och jag är inte lika osäker hos honom eller rädd för honom längre. Väldigt positivt i mina ögon.
Blev som sagt rätt tillugga mentalt när jag åkte av honom för ca ett år sedan, men slog mig aldrig utan det ända var att mitt självförtronde fick en törn.
Nu har jag ridit honom två gånger och det känns bra för min del då jag äntligen börjar slappna av hos honom och när jag rider då det är a & o annars flygger jag nog av.
Ska höra med någon vän om den kan vara med någon gång när jag rider vilddjuret och få ltie tips på vad jag skulle kunna förbättra. Dock bara i skritt då han bara får skritt än och i 20 minuter.

Efter jag var klar hos honom for jag hem duscha och gjorde min sista introduktions dag på ena stället och imorgon ska jag till nästa inom Skaraborg städ.
Dessutom ringde de från bokhandeln idag och hörde om jag kunde jobba påskafton och eftersom jag inte är uppboka så sa jag ja för nu när det rullar in tider tänker jag ta alla som kommer till mig, då jag bara tänker på att få en bra inkomst inför nästa månad.





Vilddjuret i egen hög person. Han är bra mycket större nu om magen då han stått pga av skada.


Knistad

2011-04-11 13:06:19 / 0 kommentarer ..


Hej alla igen!
Har varit full rulle här hela helgen då morfar fyllde 70 år.
Började med att mina kusiner (tvillingar) kidnappade morfar och mormor och dumpade dem uppe på fästningen. Väl där de fick sitta en stund för sig själva innan vi alla gick fram och sjung för honom.
Därifrån åkte vi mot Mariestad för att äta på allas favorit ställe (kanske inte allas) Mcdonlad´s. Snoppet var det för dom att vi hamnade där och åt.
Från Mcdonald´s åkte vi mot Skövde och innan vi kom fram svängde vi av mot Stöpen för att gena över mot Kinstad.

Väl på Kinstad så vilade vi alla och några gick till bastun. Jag låg själv och vilade då jag var trött och kunde också passa på att ta en lång dusch. Dock var duschmunstycket ingen höjdare, men värmen var prefekt!

På kvällen så fick vi gå ner till vinkällare där en klumpeduns (jag) missar ett trappsteg och senare där inne tappar även mobilen så den går i tre bitar (telefon batteri och lucka). Som tur var funkar den som den ska.

Sen var dags för middag. Apitretaren var supergod någon laxsoppaktig, men väldigt god. Jag persnoligen gillar inte lax alls, har aldrig fallit mig i smaken, men detta var riktigt gott.
Förrätten var toast med sakegenröra som jag älskar!
Huvudrätten föll mig inte alls i smaken då den var väldigt blodig.
Efterätt var så klart tårta som var ritkigt god.

Lite kort om lördagen var det.

Söndagen kan jag väl säga så här att huvuvärk från Mariestad där vi lämnade pappa för att ta med en lastbilen hem. Så söndagen spenderades i soffa med en filt över mig.
Huvuvärken kom pga den dumma pollen.


Paketsvaret

2011-04-09 19:56:00 / 1 kommentarer ..


Kunde ni lista ut vad som var i mitt paket som jag beställt?

Eftersom jag inte vann den på tradera övervägde jag om verkligen ville ha och behövde den. Svart blev så klar ja och jag beställde den i måndags.
Tog förskottbetalning och pengar var hos dem i onsdags och de skickade den samma dag och två dagar senare var paket i Karlsborg och jag for iväg som en raket för att hämta den och för att se den.

Vet ej när jag kommer hinna använda den, men hoppas på så snart som möjligt.

I paketet var nämligen en reflexskräm. Det som är speciellt med denna är att det är 5 i 1 och är 80 cm stor.


Reflexskärmen och dens väska.


Kalas och design

2011-04-09 10:19:17 / 1 kommentarer ..


Hade egentligen tänkt att det skulle bli mer bloggande denna vecka än det varit, men så blev det inte och det kommer inte heller bli så mycket bloggande idag heller och inte förmiddagen imorgon då jag är iväg på kalas.

Ska nämligen fira min morfar som fyller 70 år idag och då har min mamma och hennes syskon bestämt att vi ska åka iväg med morfar till ett ställe utanför Skövde som heter Knistad där vi ska äta och bo över natten.

 

Så vi ska vid ett åka och hämta honom och åka en tur som kommer gå lite överallt och sen ta en annan väg till Knistad än den som är närmast för oss.

 

Hade egentligen också tänkt visa/lägga upp min nya design denna helg, men har övervägt det och kommer lägga upp den påskveckan då jag kommer bli klar helt och hållet med den då jag väntar på några bilder som inte är klara än då de fotas påskveckan.

 

Bjuder på bilder från när jag och pappa var hos farmor i torsdags.

 

Stor Klas

Pappa & Stor Klas

 

Ha en toppen dag alla!


Bra dag

2011-04-08 16:25:40 / 0 kommentarer ..


Än så länge har denna dag varit väldigt bra. Flyttit på fint och idag har jag prata med en av mina närmare vänner idag. Så kul att höra hennes röst igen har saknat henne så! Vi har nämligen inte prata sen december och inte setts sen juli. Så det var ett tagens. Att vi inte har hörts är för att vi inte har kunnat eller jobbat och inte velat störa varandra. Så nästa vecka är det vår helg och vi ska antagligen ut, ta något fika eller mat och kanske gå på bio. Myspys med andra ord.

Idag fick jag hem ett paket också! Så himla glad har längtat så efter det. Kan du gissa vad som är i?

 

 

Mitt fina paket som jag har längtat efter.

 


Det flyger in

2011-04-07 12:18:17 / 2 kommentarer ..


Just nu flyger det in jobb. På mindre en vecka har jag nu prata med två jobb och tyvärr fått tacka nej till ett idag. Hade de ringt en vecka tidigare så hade jag kunnat jobba de veckor hos dem och då skulle jag lyckas kombinera 3 olika jobb på olika perioder sammanhängande. Det hade inte var dåligt.
Men som sagt fick jag tacka nej idag och det tycket jag personligen var jättetråkigt då jag säkert hade tyckt det skulle vart kul och jobba med.

Att jag varit så frånvarande är för att igår jobbade jag hela dagen och sen hann jag knappt hem innan jag var tvungen att åka igen, då till stallet då jag skulle fixa en häst innan lektionerna börjarde.
Hjälper de med att rida igång deras häst då han varit skadad en längre tid pga av olika saker. Kan säga att innan jag satt upp på hästen var jag så nervös, då jag red den sist (som är över ett år sedan) flög som en raket ur sadeln och inte hade n chans att sitta kvar.
Allt gick super när vi skrittade våra tilldelade 20 minuter i tisdags. Igår så gick vi en kvart i ridhuset så hästen fick komma ut och gå lite mer arbetstempo än att gå i hagen och skrutta hela dagen.

Idag har jag jobbat igen då jag ska lära mig allt + var allt finns och vilka tider jag måste hålla. Kommer inte berätta så mycket mer om mitt jobb då vi inte får skriva om det.

Hoppas ni har haft det bra!



Jag är med och tävlar

2011-04-04 16:45:04 / 1 kommentarer ..


Jag är med och tävlar om


Hos Emelie Ohlsson där man kan vinna en webbkurs.
För att komma till tävlingen klicka här

Upptagen

2011-04-04 11:21:41 / 0 kommentarer ..


Har varit upptagen sen lördags eftermiddag med allt möjligt där av uteblivien bloggning. Igår satt jag med att fixa iordning desginen som förhoppningsvis ska publiceras inom veckans slut.
Då jag inte vet när den kommer upp beror på att jag ska iväg på arbetsinterjuv för ett vikariat idag och hoppas jag får jobba där några dagar. Helst skulle jag vilja kombinera detta jobb med bokhandeln i Karlsborg.

Men tills vi ses igen ha det bra!


Trädgårdsdekoartion

2011-04-02 13:56:04 / 4 kommentarer ..


Det som försvinner i snö, kommer upp i tö är ett ordspråk som vi körde när jag gick på gymnasiet och varje gång den kom betydde det att det var dags för att städa skolgården från allt som vi slängde i snö och som inte syntes då.

 

Nu går jag inte längre i skolan och behöver inte oroa mig för att städa en stor skolgård. Dock så bör man städa lite i trädgården hemma istället. Upptäckte rätt mycket som låg i trädgården som inte fanns där när jag åkte. Dels beror det på att vi håller på att göra om altan så lite bös ligger här och där ifrån den. Sen upptäckte jag en fotboll som bara låg och skräpa på baksidan,  som tur är så ser ingen in.

 

Men när våren kommer och allt skräps syn så kommer det (i det flesta hushåll) även ut trädgårdsdekoration som ska pryda trädgården. Min mamma är inte ett undantag så hon har stället ut nu en vattenskanna i stål med ris och plastblommor och under den en groda med krona (inhandlat på Mio)

 

Så gick min runda tog min kamera med mig och fotade lite då jag var grymt sugen på att fota något annat än det jag brukar göra.

 

Säg gärna vad ni tycker om bilderna, bra, dåligt all kritik är välkommen!

 

 

Kannan

Kung Grodan av Trädgårdsdekoartioner.

 


Hästbilder

2011-04-02 10:39:53 / 0 kommentarer ..


Här kommer de få bilder jag klarade fota på de stora hästarna. Som sagt blev det inte många, men får ta igen det nästa gång.

Ryttare Sofie Eriksson med Castlehacket Prince ”Prisse” (fuxen med bläs)
Ryttare Camilla Persson med Tosca (fuxen utan vit i pannan)















Det var allt från gårdagens fotografering i det mulna vädret. Bilderna blev bättre än förväntat då linsen inte riktigt var i topp upptäckte jag under tiden jag tog kort. Försökte göra något åt det, men blev pannkaka av det. Kanske inte världsklass bilder, men tanke på omständigheterna är jag nöjd.

Dock blev det inte heller så många bilder tagna när hästarna red då jag knappt kunde böja eller rätta fingret efter 3/4 av lektionen.
Jag ser fram emot nästa träning och hoppas på bättre väder och lite varmare.




Ponnybilder

2011-04-02 10:38:26 / 0 kommentarer ..


Här kommer några ponnybilder från gårdagens träning. Åter igen så är det bara på de ryttare som jag vet att jag får lägga upp här.

Med den vita ponnyn är det Alicia Carlsson och Stradbally Lightning ”Stradden”.
Med den bruna ponnyn Hanna Lewis-Jonsson och Hoss.





Det blev inte så många bilder då det blev väldigt kallt om fingrarna och jag hoppas att nästa gång att det är varmare eller att solen tittar fram.
Dålig ursäkt men jag förfrös fingarna så kunde knappt köra hem sen och vantar har aldrig funnits i min värld när man är i stallet förutom när jag rider.

Böcker

2011-04-01 12:30:27 / 2 kommentarer ..


Jag tycker väldigt mycket om att läsa böcker. Dock så tänker man inte på det eller glömmer bort boken man läser emellanåt så som jag gjort när jag kom hem från Sydafrika. Just nu läser jag en serie som heter Vargbröder som är skriven av Michelle Paver. Har precis avslutat den tredje boken som heter Demonernas port och ska börja i Jagad av klanerna.

Det är en ungdomsserie, men jag tycker alla kan läsa den. Dock så gillar jag mer fantasyböcker och vissa deckarböcker. Jag är en sådan person som vill läsa böcker som det händer saker i och gärna inte dör ut i några kapitel.

 

Klicka på böcker för att komma till deras bildkälla.

Här är alla böckerna i serien, har alla förutom den sista då den släpptes nyligen.

 

Sen finns det böcker som jag gärna läser om igen och en serie som jag läser gärna igen är Harry Potter. Har nog läste hela serien två gånger. Men det gäller att det har gått ett tag emellan då. Försökte ett tag sen med Eragon och det gick inte så bra då jag visst vad som hände hela tiden.

Dock har jag läst om Dan Browns bok Änglar och demoner två gånger och ska nog försöka läsa hans böcker och inte bara Änglar och demoner.

 

Vad gillar du för typ av böcker och läser du gärna om dem igen?


RSS 2.0