Ursäkta

2011-03-31 14:28:33 / 1 kommentarer ..


Har inte haft någon tid att blogga eller hunnit och sätta mig ner för att sklriva om några tankar eller resan. Dels för att jag har jobbat hos pappa i och varit målare och när jag inte vart där har jag legat i sängen och sovit då jag är på väg och bli sjuk. Just nu är det rätt oläligt att bli sjuk då jag ska iväg nästa veckan för att jag ska åka intill Skövde  och prata med en om jobb i Karlsborg.

Men ska försöka bättra mig.
Som lite tröst så får ni två bilder på samma motiv, men från olika länder, olika världsdelar och ligger ca 9 349 kilometer ifrån varandra .

Måne i Sverige

Måne i Sydafrika



Utöka

2011-03-28 17:49:27 / 0 kommentarer ..


Har funderat lite på att utöka min kameraväska ett tag nu och jag har skrivit upp en lista på vad jag har för idéer att köpa in. På de tre högsta punkterna och mest aktuella är på min lista är:
• Reflexskärm 80 cm antingen 5i1 eller 7i1. Kostar mellan 349-699 beroende på vart man köper.Dock lutar det mest åt 5i1 då jag tycker det är en bra start då jag aldrig har använt någon reflexskärm och för att jag inte egentligen behöver mer än 5 olika skärmar. Om det skulle vara så när man blivit bätte kan man utöka om man vill ha fler.
• BG-E2N (batterigrepp) Kostar 1595-2353 beronde på vart man köper. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så är denna högt på min önskelista och jag vill helst ha den i canons eget märke.
• 580EX II kostar mellan 3899-6980 eller 430EX II kostat mellan 2100-4190 kr. Detta är då externa blixtar och jag vet inte än vilken av dem jag skulle vilja. Skulle nog behöva kolla på dem och eventuellt testa dem för att se vilken jag skulle gilla. Men prismässigt sett så lutar det mot 430EX II. Dock så är det inte liks välbehövligt än då vi går mot ljusare tider så det kan få ligga på si så länge.

Det är mycket man vill ha och det är svårt och skaffa när man inte har jobb. Men när jag väl får ett ska slita för varenda peng så jag kan få utöka min kameraväska.
Men just nu håller jag på och budar på en reflexskärm 80 cm 5i1 och vi får hoppas att den vill dinka ner i min bervlåda när budningen är över. Kan dock inte gå för högt i pris då jag måste spar pengar med.
Så nu håller vi tummarna att detta går vägen för då kan jag börja med att ta fina porträtt kort sen. Det kan jag nu utan med, men det är alltid kul att leka med ljuset.



Reflexskärm



Ridkalas

2011-03-28 09:47:37 / 5 kommentarer ..


Igår hann jag verkligen inte uppdatera något här på bloggen. Det beror väldigt mycket på att jag råka somna till halv 12 och jag vet inte hur jag lyckades, men det gjorde jag i alla fall. Så upp for man som en raket ner för att äta frukost. Nybakat mammas bröd. Mm så gott.

Sen vänta ca en timme så man hann smälta maten och ut för att ta min joggingtur i motvind. Har man börjat träna utomhus så får man allt ta vädret där efter också.

 

Hem igen så snabbt in i dusch, laga mat och sen bara det iväg till ridskolan för att hålla i ett ridkalas.

Tog in hästarna i lagom tid tills barnen kom.

Märkte att en av ponnyerna var annorlunda och betedd sig lite smått konstigt. Kan beror på fällning, men jag vet inte om det var bara det som störde henne.

 

Hade tre ponnyer och gjorde tre olika banor med lite slalom, ett lite krysshinder och med ett hinderstöd för att lägga bollar, men vårt fall strumpor. Så hade jag bestämt att det skulle bara vara skritt och trav som gällde då jag inte visst hur mycket alla hade ridit, vad de kunde och deras balans.

Att jag satte upp detta var för att födelsedagsbarnet ville ha lekar som vi gör på avslutningar.

Började med skrittstafetter och allt gick bra. Sen tänkte jag ha spö stafetter med pinnar och barnen tyckte det var kul, men två av hästarna tyckte det var ännu roligare och satte fart i galopp så två barn åkte av. Båda klara sig och fortsatte rida som inget hänt. Ena barnet bara skrattade åt det som inget att hänt henne.

Gick över till strumporna och det blev den populära leken som alla barnen tyckte om.  Den gick ut på rakan vägen ner lämna strumpan på hinderstödet och friviligt hoppa det lilla krysset.

Men efter incidenten så gjorde vi så att alla hästar hade ledare så de inte kunde sticka iväg. Så födelsedags barnets pappa hade ponny som blev väldigt het och hade betett sig annorlunda i stallet. Det funkade väldigt bra ihop.

 

I sista tävlingen blev ponny så överladda att hon stegra med ett barn på ryggen. Pappan höll i hästen hela tiden och det blev aldrig någon riktig fara. Jag blev helt förvånade, men samtidigt glad att barnet satt kvar. Hennes kommentar var så himla bra ”Jag har sett hur man gör i tidningarna”. Alla vuxna föll i skratt.

 

Blev en mycket trevlig kväll både för mig och barnen och ingen hade ont av att någon trillade av. Som ena föräldern sa ” det är sånt som kan hända när man rider”.

Fick en stor godispåse av dem som tack och det var himla snällt av dem. Träffar dem igen på onsdag på deras andra barn rider och hon var en av dem som trillade av. Men hon hade lika kul som alla andra.

 

Väl hemma var det in i duschen, sen se Mästarnas mästare och Luftslottet som sprängdes. Efter det blev det sängen och där av ingen uppdatering.

 


Batterigrepp

2011-03-26 14:59:52 / 1 kommentarer ..


Jag hade bestämt mig för att köpa mig batterigreppet men när jag läst igenom texten igen så stod det kopia av canons battreigrepp. Därmed så stannade jag upp och började tänka lite. För de som känner mig så är jag lite väl så att jag gärna håller mig till canons saker så som objektiv och de lite dyrare sakerna som ligger över 1000 kr.
Det jag skiver nu är att jag menar att det är inte dåligt med kopior de kan vara minst lika bra. Det är bara så att jag är extrem fjantig när det gäller vad jag har till min kamera och där efter kom beslutet att jag inte köper den utan väntar till jag får en bra lön så jag kan köpa ett batterigrepp i affären istället.

Fjantigt jag vet, men tycker att märkets egna saker fungerar bäst ihop så försöker hålla mig så mycket som möjligt till att bara ha Canons objektiv, blivande batterigrepp och någon gång en extern blixt. Det är de sakerna som jag vill införskaffa och har kolla på de i snart ett år.


Mitt nästa köp Batterigrepp BG-E2N

Så nu hoppas jag bara att jag får ett jobb så jag kan känna lite pengar så jag kan få köpa dessa saker.

Är du lika fjatnig som jag när det gäller märket på utrustning av teknisk slag?


Valet och kvalet

2011-03-26 11:13:58 / 0 kommentarer ..


Ligger i valet och kvalet nu då jag har hittat ett prisvärt batterigrepp till min kamera. Har velat köpa ett hur länge som helst nu, men inte kunnat för att pengarna inte räckt till.

Nu har jag hittat då ett som är under 1000 lappen och den ligger vanliga fall mellan 1595-2300 kr.

Vet verkligen inte hur jag ska göra om jag ska köpa den för jag vill verkligen det, men samtidigt behöver jag spara mina pengar.

Men vad jag spara dem till vet jag inte eller jo till Australien, men för att få ihop pengar till det behöver jag ett fast jobb som jag inte har nu.

 

Åh vill så gärna ha det. Ne, jag får ta en riktigt funderar om jag verkligen vill ha det och verkligen behöver det nu.

 

Hur hade du gjort i min situation?

 


Min kära är tillbaka!

2011-03-25 17:57:14 / 1 kommentarer ..


I eftermiddags fick jag ett sms om att min kamera kommit tillbaka till media mark och att jag kunde komma och hämta ut den.
Så bad min kära mamma att hon och jag kunde åka till Skövde för att hämta ut kameran och när vi ända var där handla mat.
Så vipps så var vi på väg in till Skövde för att hämta min kära kamera som jag har saknat. Helt frisk som den ska vara. Det var inget fel på den, men ska iallafall hålla ett öga på den utifall.
Efter det åkte vi till Ica maxi för att handla mat, men innan det gick vi lite i affärna. Vi köpte inte direkt något utan bara en jacka åt som jag kan ha nu då jag inte har en egen vårjacka. Min underbara mamma betalade den åt mig.

Så nu är jag hem kommen med min kamera och en jacka rikare. Så hoppas jag det kommer komma massa härliga bilder om vädret håller i sig.
Det blev en bra dag det här med.


Det gick fort

2011-03-25 12:57:59 / 0 kommentarer ..


Tog inte min joggingrunda igår så idag fick jag ta den istället. Tog mig runt på 20 minuter. En hel förbättring på hela 20 minuter. Att detta kommer sig är att jag la upp en helt ny strategi än vad jag hade sist. Sist så joggade jag tills jag inte orkade mera och då tog mig ca 1,5 km och gick 1km och joggade 1,5 km. Kan säga att de sista km var så jobbig att jag knappt tog mig framåt. Men jag tog mig runt på 40 minuter.

 

Idag gjorde jag om min strategi från att jogga till jag blev slut till att jogga tre lyktstolpar, gå en lyktstolpe och jogga tre lyktstolpar och på det sättet tog mig runt näst intill hela rundan. Fick ta en längre gång bit som blev på fem lyktstolpar som blev min vilosträcka.

Denna taktik tog jag mig runt på 20 minuter på 4 km. Med andra ord 5 minuter/km. En rätt bra start tycker jag som bara kan bli bättre och bra omdöme med att byta strategi för att få krafter att ta sig runt.

 

Har du någon speciellt sätt att ta dig runt? T.ex. lyktstolpe metoden som  jag har börjat med.

 


Städat

2011-03-24 22:20:36 / 0 kommentarer ..


Jag trodde jag bara skulle vara borta på förmiddagen idag och fixa de små sakerna jag hade tänkt. Dock som blev det mer än vad jag trodde.
Jag städade inte en bil utan fyra stycken. Fyra! Min och brorsans bil, mammas bil, frimabilen och morfars. Städade alla invändigt och putsade alla rutot in och utvändigt så man kan se när man kör.
Skurade v70 från torkade öl och läskfläckar i bakutrymmet så de försvann och blåste ur hela bilden. Fixade även lufttrycket i bilden då den var under 2kg. Första gången jag är under 2 kg i däcken och jag brukar ha stenkoll på luftrycket på v70. Dock inte i år och det beror på att jag inte tänkt på det och inte kände av det när jag kom hem från afrika.

Som sagt städade jag tre bilar till, dock behövdes det egentligen inte i xc60 då den var nyligen städad men inte fixat fönsterna. Stor städning i frimabilden blev det då just frimabilen är den skitigast bilen i detta hushåll. Fixade bara morfars fönster då han frågade om jag kunde det.

Har även hunnit vart på ridskolan och pratat med dem om lite saker. Berättar mer om  vad vi sa om det blir av och det är på söndag.

Så min dag idag har handlat om städa bilar och nu fattas det bara och tvätta dem så de blir rena på utsidan med. Eftersom jag har städat hela dagen så hann jag inte med min jogginrunda. Men inte ska jag sucka över det då jag gör det imorgon istället.
Hade ni en rolig dag?


Min förmiddag

2011-03-24 08:01:37 / 0 kommentarer ..


Har vart uppe i ca en halvtimme och är piggelin. Så idag hade jag tänkte fixa lite saker.
Ska börja med att äta frukost, iväg till ridskolan prata lite med dem. När jag varit där åka till garaget fixa resten av bilen jag inte kunde göra sist pga all snö som hade kommit då.
När jag väl kommer hem igen så ska jag ut på min joggingrubda.

Vad eftermiddagen ger vet jag inte än men allt detta ska jag hinna på förmiddagen hadejag tänkt.
Händer hos er denna soliga och fina dag?


Vilken skillnad

2011-03-23 22:26:59 / 0 kommentarer ..


Skriver inte så ofta om lektionerna, men idag viken skillnad det blev när jag fick en hjälptygel och hästen (Cuba) verkligen började arbeta.
Kan säga att jag red som en galning utan att få någon respons på högersidan. Den var som om den nästans var bortdonad för Cuba tog inte skänkeln alls. Min ridlärare gick iväg för att hämta en hjälptygel åt mig då han tyckte  det behövdes.
När jag fick den hjälptygeln, wow vilken känsla. Hon tog skänkeln hur bra som helst, behövde trycka lätt så tog hon högerskänkeln som hon aldrig tar iallafall inte när jag rider henne. Gångarterna förändrades hela ponny var en helt ny. Bara kände gäldje av att få känna en sån skilland. Ponny gick super och fick en fantastiks skritt med en härlig energi. Det vara bara att öva in den känslan.

Kan tillägga att jag är inte den som vill rida med hjälptygel och i min grupper är det ytterts sällan vi gör det. Har vi det är det för vår ridlärare tycker det behövs av olika anledningar.



Cuba


Blåser

2011-03-23 15:09:14 / 1 kommentarer ..


Det blåser bra lite så där så att huset knackar lite lätt. Hoppas vinden avtar tills man ska sova så man slipper höra knackningarna. Knackar bara när det riktig hårda vindarna kommer. Gäller hålla sig på vägen bara när amn ska till stallet.
Har som tur en bil, dock så är det frimabilen så det får absolut inte lukta häst sen. Byter alltid om på ridskolan då min mamma är allergisk mot hästar och dels för att jag inte ska få hem hö eller i bilen. Så det gäller att inte glömma nyckeln till skåpet som jag var tvungen att ta av från bilnycklarna som är till v70.

Nu blir det små fix innan jag tar mig ut till stallet.


Orolig för min kamera

2011-03-23 11:38:50 / 0 kommentarer ..


Lämnade in min kamera för en och halv veckans och när jag lämnade in den så sa personalen att jag skulle få ett brev inom en vecka med kostnadsförslag. Tycket det lät bra och kameran skulle sen vara borta 2-3 veckor till för lagning.
Men jag har fortfarande inte fått något brev om ett kostnadsförslag för min bebis och jag börjar lite smått bli orolig för den. Så får jag inget brev idag ska jag ringa imorgon och se hur det går.  De skickar inte ivägen fören jag har godkänt kostnadsförslaget.
Vill veta vad som har hänt i kameran då den är trasig innuti och få henne hel igen.

En bild på hur min fina ser ut.

 


 

 


Fint väder, även om det blåser

2011-03-22 10:31:46 / 0 kommentarer ..


Vakna till solsken idag och när jag vaknar till det blir jag så otroligt glad, har massa energi och lust till att göra massvis av saker.
Så vakna gick ner letade efter träningskläder, läste tidningen (jag gick upp vid 8:40, min plan var att gå upp 8:00), uppe för att kolla datorn och sen så tog jag tag i mig själv. Har nu försökt komma tillbaka till att inte äta godis och dylik. Det går så där kan jag säga då jag är STOR godisgris.
Som sagt tog tag i mig själv och tog mig ut för en fin joggingrunda. Det var vad jag trodde, min mamma sa att det blåste ut så det var inte så varmt som termometern visade (hela 14,7°).

Så jag joggade på och tänkte att det inte var så farligt med vinden. Den tanken fick jag tillbaka dubbelt när jag var på slutsträckan. Sådan motvind att det kändes som jag inte tog mig framåt. Dock så är min kondition inte så bra så det var ett lite bakslag, men bara bra för du har jag ett del mål till i träningen.

Tog mig iallafall runt på ca 30-40 minuter. Så där hoppas jag kunna minska i tid när jag får bättre kondition. Har som tur min vilja av stål så det borde gå bra.
Imorgon blir det igen jogginrunda då ridningen är på kvällen så får ta nya krafter tills på torsdag.

Nu försöker jag bli fin till beach 2011 och i år ska jag banne försöka lyckas och inte ge upp några månader innan.

Brukar ni träna och få er fina till sommaren?



Snabb inlägg om dagen

2011-03-21 21:20:37 / 2 kommentarer ..


Idag har jag prata i telefon och fått tid hos The Studio i Göteborg nästa månad. Kul behöver lite fina bilder på mig och nu kom det också som ett brev på posten vad ska man ha för kläder????

Min farfars så kalade sambo ringde och hennes internet funkade inte så åkte dit och tranlga med det. Sluatde att jag fick ringa hennes bredbandsbolaget och prata med dem. Självklart fixade jag det när jag fått reda på vad som kunde vara felet. Ibland är jag grym. Andra gången jag hjälpte henne, fick en lite peng för tack för hjälpen.

Efter det så åkte jag till mitt blivande sommarjobb och provjobbade lite. Ska börja lite smått i april, maj så tyckte det kunde vara bara att smyga igång.

Hem efter några timmar där och har såklart pappas frimabil som inte har någon husnyckel. Vad händer då jo jag blir utelåste i ett antal timmar. Åkte till min mormor som har en extra nyckel men blir kvar för hon bjuder på mat.

Vid sex tiden så slänger jag mig iväg hem lämnar post byter om för att kunna åka och träna som för övrigt gick superbra!!

Hem snabbdusch för att hinna se sista avsnittet av Top model där Ann vann. Så glad för det, gillade inte Chelse.

Nu är det dax för att ta och sova.


Sov gott alla!


Dålig uppdatering idag

2011-03-21 08:23:24 / 1 kommentarer ..


Som rubriken lyder kommer det torligtvis bli dålig upptadering idag då jag kommer vara borta större delen av dagen. Kan komma ett inlägg i kvällen.

Alla får ha det så bra idag!


Olika frisyrer

2011-03-20 16:55:52 / 0 kommentarer ..


Tänkte vissa lite olika frisyrer som har passerat mig de senaste åren. De bilderna som är på mig i headern är inte min naturliga form. Tror mig ni som vill ha rakt hår som mitt. Det vill ni inte, så fort jag försöker locka det och vill att det ska sitta i en hel kväll som måste en halv hårspray flask i håret, hårmousse mm i för att det ska klara en kväll.

Så nu får ni ser lite frisyren som har passerat mig sen jag började på gymnasiet med andra ord första bilden är 5 år gammal.

Första är våren/sommaren 2007,  Andra är den frisyren jag hade hela skolgången och bilden från 2009

Klippte mig sedan hösten 2009 till denna pagefrisyren.


Så här ser jag ut nu. Det mörka håret som inte är smycket kvar nu är från när jag klippt pagen. Så säg inte att färgen försvinner efter ett antal tvättar. Denna färg har suttit i nästan 1,5 år.

 

Det är lite skillnad från hurjag såg ut 2007 och nu. Den bilden till höger är min naturliga hårform. Tråkig och dan, på bilden har jag massa mousse för at få volym. Kan säga att det var den bästa mousse jag använd då den höll i sig tills man tvättade håret.

 


Jag är med och tävlar om...

2011-03-20 14:22:57 / 1 kommentarer ..


Var med du också!

 


Lite planering för träning

2011-03-20 13:27:15 / 0 kommentarer ..


Tog tag i mig själv och tog en härlig joggingrunda i båda slask, snö och på väg. Mennär jag kom hem tänkte jag gå och duscha direkt, men innan jag kom så långt började jag träna utfall och knäböj. Även lite boxning med armarna.
Super skönt att göra det utan för träning på måndagar med.



Här ser ni en bild på området jag bor i. Det gula, röd/rosa och mörkar blå som ligger vid varandra är vårt elljusspår/ motionsspår som jag brukar börja jogga när jag börjar på våren.
Idag var det snö och massa skyltar där det stod att man inte fick gå eller liknande. Så det lila jag har ritat är vart jag har joggat idag. Var tänkt att det som är ljusblå skulle jag också joggat, men det får bli till sommaren. Dock kunde jag inte jogga närmast sjön då jag vet hur rotigt det är där så fick vackert gå där. Den lila sträckan är ca 3,5 km lång. Nu har jag ändrat min joggingrunda så det som är gröntritat är den nya rundan och är ca 3,5-4 km.
Sen ser ni den rosa som går runt hela Norra är mitt mål som jag ska klara och jogga om 2-3 månader och den rundan är ca 4,7-5 km (kan var lite längre). Så nu har jag ett mål inom min konditions träning och nu ska jag i veckan jogga 2-4 ggr.

Tränade lite mer ben när jag kom hem så som utfall och knäböj. Mest för mitt knä skull, då jag vill att det ska bli starkare igen och orka klara lite mer påfrestningar.

Men kommer inte göra det varje dag så ska göra det varannan så kroppen hinner åter hämta sig. Så när jag tränar boxning så är jag inte ute och joggar, inte heller den dag jag rider.
Tränar ni något mer än bara häst? Om du gör det, vad tränar, hur ofta och hur lägger du upp din träningen?


Vackert väder = Träning

2011-03-20 11:04:39 / 1 kommentarer ..


Helt underbart väder är det ut och nu verkar våren komma igen. Undrar bara hur länge det vara denna gång innan moder natur tycker snön ska vissa sig igen.
Men nu när det är så fint väder och inte så farligt slaskigt så borde inte bli så farligt blött om jag tar en joggingtur.

Så nu ska bara fixa en spellista som jag kan lyssna till när jag är ute, hitta ett par kläder, damma av ett par gamla träningskor och inte glömma knäskyddet!

Vad gör ni en så fin dag som denna?



Fyren


Bilder från träningen

2011-03-20 10:17:33 / 1 kommentarer ..


Här kommer ytterlligare lite biler från träningen i fredags, då det önkades på en ryttare till. Ryttaren som önskade att se bilderna är Hanna Lewis-Jonsson med ridskoleponnyn Hoss.









Vissa bilder är sudddiga och jag behöver träna mer på att fota ur den vinkeln. Som ni ser är det bäst skärpa på ekipagen rakt framifrån, då kameran ser dem hela tiden. Från hindert på sidanså ser kameran inte ekpaiget hela tiden så får träna på det till nästa träning.
Är det så att ni vill ha bilderna så hör av er till mig. Så snälla fråga först innan ni tar bilderna.




Har jag misst förståndet?

2011-03-19 20:07:30 / 1 kommentarer ..


Säkert många som skulle ställa den frågan om och om och om igen, men får aldrig något riktigt vettigt svar. Dessvärre kan jag inte heller svara på den.
Varför jag börjar så här med inlägget är för vilken vanlig 21 åring får för sig en lördagkvällen som denna att fara ut och jaga månen för att få till en fin bild?

Jo, den 21 åringen heter Ida Eriksson som är antagligen inte så vanlig som hon tror och är lite halv tokig emellan åt både på gott och ont.

Nu när jag har titta igenom bilderna så är jag hyfsat nöjd. Hade väl önskade lite bättre blider, men man kan inte begära allt.

Här får ni smakprov av min galna utflyckt i bara en fleecitröja som jacka (inte varm alls)

Har ej gett färg åt månen, en av inställningar jag hade.

Denna bild känner ni nog igen.

Dock var den andra tagen på andra sidan jordklotet.

En misslyckad bild på månen, men det var så vackert när den speglades i vattnet.

 

Den sista bilden får ni tänka den vackra månen på de över bilderna och månens fina kontur i den nedre bilden. Det var så otroligt vackert och jag är så arg att jag inte lyckades få en bättre bild.


Igår eftermiddag

2011-03-19 15:50:42 / 5 kommentarer ..


Glömde säga att jag var och kollade igår på ”Hacke”-träningen som var igår på ridskolan. Så jag tog med mig kameran då några vill ha lite kort från träningen.

Ibland tycker jag personligen att det är bra och se träningen bredvid och inte till häst. Man kan snappa upp saker även utan häst.

Igår var det en sådan dag att man kunde snappa upp lite saker.

 

Lägger inte ut på alla som var med på träningen då jag inte vet om de skulle vilja det. Så det kommet bara ut på två av personerna som var där. Är det så att någon av er som läser bloggen som var med och tränade så lägger jag ut bilder här med. Men bara om jag får er tillåtelse.

 

Så här kommer det bilder från första gruppen som var ponnygruppen. Ryttare är Alicia Carlsson med ponny Stradbally Lightning ”Stradden”.

 

Här kommer bilder från andra gruppen som var hästgruppen. Ryttare Sofie Eriksson med sin häst Castlehacket Prince ”Prisse”

 

Vissa bilder (alla) är suddiga, men försökte så mycket som möjligt att få någorlunda bra bilder på ekipagen. Saknar min kamera något ernormt och vill ha den hemma nu. Det är så större skillnad på kameran än man tror eller så är jag något bortskämd med min kameras inställningar.

Tack och lov så funkar jag rätt bra med denna kamera jag har nu med. Tur att det är också en Canon annars ahde det varit jobbigt och lära sig en helt ny kamera.

 


Snön ivägen

2011-03-19 14:46:23 / 1 kommentarer ..


På förmiddagen så tänkte jag cyklar ner till byn i det vackra vädret på de slaskiga vägarna. Så fram med mammas cykel och pumpen för att fixa däcken.
Det kvittade hur mycket jag pumpade för att få mer luften i däcken som blev de aldrig så pass fulla så man kunde cykla. Blev att jag tog bilen ner till byn och fick mitt schema. Har äntligen fått ett jobb så jag kan jobba, dock är det inte så mycket, men en början iaf.
Så ska dit på måndag igen för att lära mig allt. Spännande, spännande!

Efter fått mitt schema pratat lite med dem i butiken så åkte jag ut till Mölltorp så jag kunde fylla spolarvätska, kolla lufttrycket till däcken och städa lite invändigt i bilen hade tänkte jag.
Men så glömde jag självklart bort att det hade snöat igår och pappa hade inte röjt utan för garaget så det var ett tjockt lager av snö så bara mammas bil kunde ta sig in då den är så pass hög. Hade jag försökte kört in hade jag bara kört fast.

Så det blev ingen kolla av däcken eller städning av bil då jag var tvungen att stå vid vägen. Fyllde på spolarvätska i båda bilarna eftersom mammas bil behövde det med.

Hade tänkt försöka ta mig en jogging runda sen om huvudet vill lugna ner sig, vore så skönt att få komma ut och träna lite med, än att bara stå inne och göra det.

 

Har ni lika fint väder?

 

 


I hela fridens namn

2011-03-18 08:39:57 / 4 kommentarer ..


När jag vaknade imores och tittade ut genom fönstert var det så ljust, men ändå inte. Med mina morgon trötta ögon kisade jag för att se bättre och ser för min fasa att det snöar, SNÖAR!
Jag är helt färdig med vintern, jag ville ha sommar och en värmande sol. Men får man det, ne moder natur tycker att det ska snöa igen.

Det positiva är väl att man inte har lagt undan vinterkläderna än eller jo det hade börjats hänga in igen. Fram med gose jackan, varma mössan och älsklings vantarna så klara man detta bakslag också.


Såg att ena var borta

2011-03-17 21:50:19 / 1 kommentarer ..


Sista filmen hade inte kommit upp så får se om den önskas komma upp här. Kan tillägga att när jag tittade på den förut så skrattde jag så mycket att jag fick tårar i ögonen.
I och för sig har jag ganska konstig humor, så om ni tycker jaha vad var det som var så roligt med den här filmen så vet ni att det inte är fel på er utan på mig.

 


Skoj i stallet

2011-03-17 19:12:40 / 3 kommentarer ..


Varje julavslutningen så har min grupp lekar. Inget konstigt i det förutom att min grupp är en vuxengrupp. Men det spelar ingen roll för vissa av oss kommer aldrig växa i från det och jag är en av dem som drar igång varje julavslutning + att vi pyntar hästarna med.

De hästar och ryttare som är med i dessa klipp är:

Lill Johanna och Winston - Liten fläckig
Stor Johanna och Iris - Stor fläckig
Kajsa och Mayday - Stor brun
Jag och Alert - liten hoppande/stusande brun



 

 

Får Tacka Kajsas föräldrar som filmade!

 


Vad höll hon på med?

2011-03-17 13:39:50 / 12 kommentarer ..


Det var detta jag gjorde häromdagen när ni fick se bilder på mig hålla i ett papper och ta massa kort.
Resultatet blev en ny header där jag skulle hålla en av mina bilder.
Blev lite nya bilder i headern + två bilder på mig. Jag är inte fotogenisk och gillar inte att vara framför kameran. Trvis så mycket bättre bakom den, men tyckte ni läsare skulle få veta hur jag ser ut också :)

 

Så här ser orignalbilden ut till den som är längst till höger:

 


Skoj i stallet

2011-03-17 12:54:02 / 0 kommentarer ..


Som sagt i tidgare inlägg så blev idé till kategorin gjord igår när min vän Kajsa skulle göra en uppgift hon fått över mobilen från försvsrmakten då de har en egen app.

Hon hade gjort alla uppdrag hittlis så hon kunde inte undgå att göra denna också fast kanske hade hon inte tänkt sig göra den i stallet. Så när hon var klar så skulle hon tyrcka på klar och det hela gick på tiden. Hon var tvungen att göra 25 armhävningar på 5 minuter inom 23 mintuer efter hon fått uppdraget.

Så första delen i skoj i stallet är... denna video från igår innan vår lektionen.

 


Äntligen

2011-03-16 15:25:30 / 0 kommentarer ..


Ja, äntligen kunde man komma in på bloggen. Men jag har hunnit med mycket under tiden man inte har kunnat ta sig in. Dock har jag inte hunnit äta än, men det blir snart dags att gå ner och göra mat.

Stallet senare idag + lektion. Hoppas det går bätter idag än förra gången. Då funkade inte abslout ite för mig. JAg var riktigt besviken på mig själv att jag red så dålig, gick och sura över att jag var så himla dålig. Tog nog två dagar innan det var över.

Om det går riktigt dåligt och du vet att det är du som har ridit dåligt vad får du får känsla då?


Vad håller hon på med?

2011-03-15 20:35:15 / 3 kommentarer ..


Hon i detta fall är då jag och vad man kan göra med ett pappersark är mycket. Man kan vika det, man kan måla på den, använda den vi fotografering som jag har börjat.
Men vad jag gör på bilderna och vad det ska gå till får ni se när jag är klar. Vissa bilder är inte seriösa utan bara för att slappna av framför kameran då jag trivs bättre bakom.

Så fick några bilder på mig till slut. Både med och utan glasögon och i den nya frisyren.

Men vad har jag fått för galen idé nu får ni se senare.

 


Jag är med och tävlar om...

2011-03-15 13:20:03 / 1 kommentarer ..



Jag är med och tävlar om...


Vill du också vara med, gå in på http://lmochhb.blogg.se och delta du med.

Jag har hittat...

2011-03-14 14:13:01 / 4 kommentarer ..


Ett Vårtecken!!!!!
Helt underbart för er kan jag lova, dock inte lika mycket för mig. Jag längtar lika mycket efter våren som alla andra, men speciellt sommaren. Värme är min bästa vän.
Men med våren kommer också mina stora bekymmer som heter allergi. Nu är det dags för att börja leta efter bästa recpetfria allergi tabletterna igen. Än så länge har Kestin funkat så kör på det i år igen.
Har fatt pollern allergi sen slutet av 8:an, 9:an någon. Mina symtom är inte rinnade snuva direkt och inte heller rinnade ögon. Jag får så fina symtom som skrikande huvudvärk, röda prickar som liknar exem, men kliar ej och såklart allt förbannade kliande där de röda prickarna inte är.

Dock bord jag äta allergi tabletter året om då jag vsitas i stall där jag inte tål någon slags from av hö. Vissa är bättre än andra, men kan vara irriterande ibland. Dock stoppar det inte mig från att vara i stallet.

Nu när denna fruktnasvärda pollen kommer (har tidig pollen) så får vi se hur mycket jag kan vara ute. Vill vara ute mycket nu när solen kommer fram.

Men det är ett vårentecken!


Dålig gårdag

2011-03-14 08:39:06 / 1 kommentarer ..


Ledsen att det inte blev någon bloggning igår! Mådde inte så bra och hade en fruktansvärd huvudvärk hela dagen. Hjälpte inte att ta iprem, alvedon eller vad det nu var.
Försökte skriva något, men huvudet sa nej. Så kollade bara runt på blogglovin.

Så därför så kommer Veckans bild upp idag och nästa tema kommer även ut!


Bilder 6/3

2011-03-12 14:34:42 / 4 kommentarer ..


Här kommer blider från när Maulo tävlade för söndagen och fick en fin delad 9:e placering av 20. Riktigt bra då det var debut på både långbana och porgram.

Ge gräna kritik på vad som är bra /dåligt på fotografering.













En mycket bra ritt av Maulo och Mickey! Kan tillägga att den lille man är född 1987 och är en riktigt duktig dressyrhäst! Maulo berättade även att när han var yngre så vara han avbockarkung. Vem kunde tror det när man hälsar på Mickey.
Han är en väldigt pigg herre för sin ålder.


Bilder från 5/3

2011-03-12 14:20:05 / 0 kommentarer ..


Här kommer det lite bilder från när jag fotade Kajsa!
Kommentera gärna vad ni tycker!
Gärna förbättringar från mitt håll :)

Att bildernas ljus är olika på Kajsa beror på att jag testade mig fram för att få det bästa ljuset.

Jag personligen tycker det var en av mina sämsta fotograferngar jag har gjort, varken jag eller kameran kom överrens så bilder blev där efter. Det positiva är hur bra ljuset är i ridhuset nu.

 


Städar

2011-03-12 14:00:24 / 0 kommentarer ..


Håller igång med städandet idag då det inte är världens roligaste väder ute.
Fick nyligen besök av min morbror och hans fru. Kul och träffa dem igen då det inte blir åså ofta då de bor i Gävle.
Ska få en kusin till sommaren och hon är nu 22:e veckan. Längtar lite smått tills h*n kommer.
Att det skiljer så stor mellan mig och min blivande kusin är för att min morbror är bara åtta år äldre än mig och där av att det blir en sån ålders skilland.

Har helt glömt att lägga ut bilder från när jag fotade Kajsa och Nadir och även Maulo och Mickey.
Bilder kommer komma senare.



Don´t forget

Mer info hur det går till här!


Snyft

2011-03-11 14:14:12 / 2 kommentarer ..


Idag fick min kära kamera lämna mig för första gången. Den kan vara borta upp till en månad :( Min älskade kamera, men heller att den blir frisk och inte sjukare.

Men bara för att min älskling inte finns hos mig betyder det inte att det inte kommer nya bilder. Jag har trots allt en till systemkamera hemma. Dock är den inte min, utan min kära far. Blickar jag lite fint så får jag säkerligen låna den.

Så ni som bor i närheten av mig och vill bli fotograferade så är det ingen fara på taket.
Nu ska jag bara lära mig den kameran fungerar och hur jag får till med inställningarna. Det är trots allt lite skillnad på dem, då min har lite mer inställningar än pappas + att pappas är mindre, storleks mässigt.


Att göra idag

2011-03-11 08:35:07 / 0 kommentarer ..


Idag har jag gjort en lista på vad jag ska göra. Väldigt duktigt av mig tycker jag, då jag tänker men alfrig riktigt kommer till skott om jag inte skriver ner det.

Så här ser min lista ut idag:

• Lämna in min älskling kameran för att få en kostnadförslag.
• Åka runt och lämna in CV och intresseanmälan till olika jobb.
• Städa
• Leta efter fler jobb
• Skriva på Min resa
• Om jag hinner även ut och fota i det vackra vädret :)

Hur ser din dag ut idag?


Träningsvärk

2011-03-10 19:45:49 / 3 kommentarer ..


Har haft en fruktansvärt träningsvärk idag. Har knappt kunnat sitta ner, då mina sittben värker och gärna inte vill bli belsatade.
Har aldrig känt av dem så här. Mycket underligt får jag lov och säga.
Imorgon blir det troligen en tur in till Skövde med både kameran och jobbsökande. Har missat två samtal från sommarjobbet jag var och pratade med igår. Dock vet jag inte om jag vill ha det då det var väldigt få veckor. Är ute efter lite mer än de få de hade och erbjuda.




Passa på och skicka in din bild/bilder då det inte är många som skickat in bidrag.
Vart du skickar och mer info hittar du här.

Ny klippt!

2011-03-09 15:09:19 / 1 kommentarer ..


Idag ringde min kära mor och skulle beställa klipp tider till henne och min bror.
Då ick jag en sådan här impuls att jag ska också klippa mig och bli fin. Sagt och gjort få fick mamma beställa en tid till mig med.
Hade en sedlugg förut och sen jag skaffade glasögonen så har luggen vart ivägen, så nu är den rak igen. Har även klippt upp håret lite för att försöka ge den volym och lite liv (är väldigt svårt i mitt tråkiga hår). Försöker dessutom bli hel blond igen och kör på att låta färgen växa ut och inte i missa medel som kan skada håret.
Det bästa är att utväxten är på underhåret.

Ne snart bär det av mot ridskolan för att rida två pass idag. Härlig och underbar träning hoppas jag på!


Glöm inte att skicka bidrag till Veckans bild!
Ny bild kommer upp på Söndag
För mer info klicka här


Full fart

2011-03-09 11:11:27 / 2 kommentarer ..


Sitter vid datron ena sekund och andra är jag ute, kör runt till alla möljga ställen för att lämna in CV och intresseanmälan.

Just nu går det si så där, men någonstans bör jag lyckas.


Uppehåll och en hiss

2011-03-08 20:04:42 / 1 kommentarer ..


Ledsen för att Min resa har fått uppehåll. Har haft lite annat och tänka på de senaste dagarna och det tar ett antal timmar att skriva varje del.
Ska bli bättring på det!

Men kan förhoppningsvis kläma in en skrivstund åt det imorgon så det ska komma upp ett avsnitt av Min resa innan denna veckas slut.

Måste även hissa just idag SVTplay då jag missar alltid just i detta fall ponnyakuten. Tycker det är så himla smidigt att gå till SVTplay och kunna se de avsnitt som man har missat. Så en stor hiss till webbtv och SVTplay.




Lite mer tur?

2011-03-08 17:21:49 / 1 kommentarer ..


Förut idag så blev jag så sugen på semla och frågade 3/4 av min familj om de också ville ha. Självklart vara svaret ja! Så for iväg ner till byns ena bageri och fick tag på tre stycken riktigt goda semlor!

Har idag även skickat iväg massa brev till olika jobb, ut i fall man inte får det som är hos Emma. Men på eftermiddagen så ringde min mobil. Kände inte igen nummret, även om jag inte känner igen nummret så svara jag alltid. Det kan ju vara en kul person eller någon som har bytt, vem vet.
I alla fall så ringde de från ett ställe nere i byn och sa att en av deras medarbetare hade skrivit upp mig och nu ville även hon träffa mig för eventuellt sommarjobb.
Så ska dit imorgon kl 10:00 för att prata lite och så.

Har turen börjat vända igen eller.
Jag hoppas det, för jag orkar inte mer motgångar nu.



Tänk om man vara en leoprad i sina bästa dar.
Då skulle det nog inte finnas så mycket bekymmer.

Fel dag

2011-03-08 11:14:12 / 0 kommentarer ..


Var helt inne på idag när jag låg i säng att det var onsdag. Tänkt gu va kul det ska bli med två ridpass!
Men när jag började tänka efter så var det boxning igår och boxingen är på måndagar och då måste det vara tisdag idag. Jag blev så besviken på att det inte blev någon ridning idag.
Tror det får bli att åka till stallet en sväng sen så man får gosa lite med hästarna.

På torsdag eller fredag ska jag åka in med kameran igen och hoppas de nu kan ta emot den för undersökning annars vet jag inte vad jag gör.

Har även varit duktig och skickat iväg för ersättning för a-kassa. Dock tror jag det blir tufft att få något, men jag måste testa och se vad de säger.


Boxning = bra

2011-03-07 19:59:15 / 0 kommentarer ..


Hem kommen för ca 20 minuter sen från boxningen. Kan säga att det var allmänt jobbigt idag, men mycket roligt och väl behövligt. Fick ut mina aggreationer från förmiddagens bravade.
Så känner mig mycket bättre nu i både kropp och själ. Med andra ord boxning är för j*vligt bra.

Nu ska jag gå ner och mysa framför tv.


Kameran är sjuk

2011-03-07 14:46:40 / 0 kommentarer ..


Som sagt har det varit en jobbig dag hittils och den har inte blivit bättre. För vissa kommer det säkert låta helt sjuk, men min kameran är mitt liv, mitt allt. Kan inte riktigt förklara hur viktigt den är för mig. Tänker er liknande ditt djur hur ert förhållande är, så är mitt förhållande till kameran. Sjuk jag vet.

Men den har blivit smäre och något har hänt i kameran, då det är något som löst i den. Antagligen från när jag var i Sydafrika då jag vet att det kom in lite skit. Så är rädd att ju mer det skakar de lösa saken/sakerna så kan det skada kameran.
Var inne på Media markt förut, såklart glömde både jag och mamma av kvittot, men det behövdes inte då expediten i service och jag pratade om vad jag skulle göra, fixa lite innan jag kunde komma in igen och skicka iväg kameran.

När jag kom hem så letade mamma efter försäkringar på kameran, då jag var halvt som halvt förstörd. Men ju mer mamma letade efter försäkringarna på kameran så har jag börjat inse att det inte finns någon försäkring.

Nu är jag lugn och tagit mig samman och vi får avvakta tills min pappa kommer och får ta ställning till vad vi ska göra. Men en sak är klart, vi ska laga kameran hur det än går.

Kan dessutom till lägga att den dåliga dagen håller i sig, då Kolmården ringde och sa att det inte blir något jobb hos dem. Hade en föraning om det sen två veckor tillbaka att det skulle bli så här. Dock är det en kass dag hur det än slutar.


Internet krångel

2011-03-07 13:08:52 / 0 kommentarer ..


Igår när jag kom hem skulle jag sätta mig här vid datorn och gå ut på internet. Problemet var att jag inte kunde gå ut överhuuvd taget.

Idag funkar det som tur är, men dagen är en verklig oturs dag. Kommer skriva i ett inlägg senare varför.


Tävlingsfotgrafering

2011-03-06 14:30:51 / 0 kommentarer ..


Som ni har märkt har jag skrivit att jag ska iväg och fota en kompis idag när hon ska tävla.
Detta är första gången någon ber mig komma och fota dem så det är lite små spännande. Så hoppas allt kommer flytta på bra när jag fotar.

Har ingne bil, men får åka dem henne och det är så snällt. Ska bli riktigt roligt och nu har jag läst igenom min lilla bok, men den får följa med ut ifall det skulle vara något. Har aldrig använt den så nu är det kanske dags och börja finputsa små detaljer.

Nu ska jag fara ner och äta och sedan bege mig ut till Mölltorp.

Fröken


Toppen väder & fotograf

2011-03-06 10:29:56 / 1 kommentarer ..


Helt underbar väder idag med, blir så himla glad när det är fint väder ute. Vill verkligen att detta håller i sig nu, så våren kan komma och sen sommmaren!
Får se om det blir någon fotografering innan jag ska iväg i eftermiddag.

I eftermiddag ska jag med Maulo när hon tävlar dressyr i Skara. Ska bli väldigt kul och se, samtidigt som jag fotar. Nackdelen är att det är i ett ridhus och i ridhus blir oftast bilderna väldigt dåliga.
Fotade som sagt Kajsa igår i ridhuset och det gick hyfsat bra (mycket bättre än sist jag fotade i ridhuset), men det är svårt så nu ska jag sista och titta i hanboken för min kamera om jag kan få den bli lite alertare i ridhus + få någolunda bra blider.

Wish me luck!


Lovely weather

2011-03-05 11:00:12 / 0 kommentarer ..


Så himla fint väder ut! Vill bara ut och springa, men känner att det är nog inte så klokt, då det är halt fortfarande + att jag känner av mitt knä idag. Kan beror på mitt back on track skydd eller om jag bara är stel.
Hoppas detta fina väder håller i sig nu så det kan bli vår någon gång.
Men ut ska jag idag och fota Kajsa och Nadir, vet inte om det blir ute eller inne, men det märker vi. Ska bli kul och se hur Nadir och Kajsa är tillsammans.


Kajsa och Fröken

Imorgon ska jag iväg och fota Maulo när hon tävlar. Ska bli grymt kul, som tur är får jag åka med dem då jag är blil lös igen.


Mina tankar...

2011-03-05 09:52:58 / 0 kommentarer ..


Nu kommer det en släng av mina tankar när jag fotograferar och redigerar.
Idag är temat vilda djur.
Bild 1 orginal
Bild 2 redigerat


Bilden är tagen i höstas innan jag åkte till Sydafrika. Satt nere i vardagsrummet och testfotade mitt nya objektiv som var Canon EF 50mm f/1.8 II. Helt plötsligt kom denna lilla dam in på trädgården och började mumsa på äpplena som ligger på marken. Försökte smyga fram till fönstret och ta lite kort. Som ni ser så drog fönstret ner kvalitén på bilden, då den dimrar igen hela bilden + att det var lite dimma ute. Det jag tänkte på vara att få hela rådjuret i bild och få en hyfsat bra bild då jag tycker när man tar genom fönster inte bli bra om det inte handlar om fönstret.

Söt liten damsom räcker ut tungan åt mig

Som du ser på första bilden kan man se att jag står vi fönstret och att fönstret drar ner på kvaliteten på bilden, det är även lite små dimmigt ute.

Så har beskärt bort det mesta och valt att bara ha fokus på rådjurets huvud på fokusen var bäst där. Det är från början ingen bra bild, så det har inte varit lätt och jobba med den.

Har använt mycket exponering och kurvor (bara där man ändrar ljuset) för att få bort fönstrets defekt, även få en lite känsla till bilden så den får lite liv.

Även lagt på oskarp mask och extra skärpa. När jag fått den någorlunda skarp bilden så la jag på bakgrunden kurvor som ändrade färg. Efter det var det rådjurets tur där jag gjorde samma med kurvor + att jag använde nyans och mättnad för färgerna skull.

Eftersom jag använde mitt lilla objektiv så kunde jag inte komma lika nära som när jag har de andra. Så när jag tog kortet var det bara att försöka komma så nära fönstert som möjligt och få kameran att fokusera på rådjuret och inte buskarna eller trädet.

Den lilla damen vara hyfsat länge hos mig

Det jag gjorde när jag redigerade var först och främst beskära bilden så känslan att man är nära och rådjuret får fokus på sig. Exponerade rejält för att få bort fönsterslöjan, fixade ljus och färger med kurvor bara på bakgrunden och även lite färgbalans.

På själva rådjuret använde jag kurvor, intensitet och kontrast för att ge henne liv. Har även klonat bort  sötte plankan till trädet då den störde bilden och drog tills blicken om den hadevarit kvar.



Lite dåligt med...

2011-03-04 19:39:27 / 1 kommentarer ..


Bilder på senaste tiden här på bloggen (förutom i Min resa) så nu kommer det ett gäng igen.

Vanäs fyr

Var ut en av de fina dagarna i febuari och tog lite kort, passade på att åka ner till Vanäs fyr då det brukar vara fint när solen tittar fram.

Som du ser på bilden så har Vättern lagt sig och när jag gick ut vid fyren hörde man hur isen sjöng. Lite halv mysigt tills det föll snö ner från fyren. Blev lite läskigt när snön föll ner från högra sidan av fyren (som du ser finns det ingen snö som skulle kunna fall ner till backen, eftersom fyren skulle fånga upp snön själv om det föll från fönsterna) föll till marken och det fanns ingen snö som skulle kunna göra det. Det var mer som om någon gick och skottade uppe på fyren.

Är lite halv läskigt område runt fyren, fästningen och på mitt gamla jobb som ligger precis bredvid fästningen.

 

Vanäs fyr

Några av er känner nog igen denna bild (från ex zoomin). Är fortfaranden en av mina favorit bilder som jag har tagit. Kan inte sätta fingret på vad som gör att jag gillar den så mycket, men den är så härlig. Detta är från sommaren 2010 och den hänger ner i mina föräldrars sovrum, då min kära mor fick den i födelsdagspresent förra året.

 

Istappar på stenar

Ligger lite stenar runt fyren och de var helt översköljda av vatten som frysit  och bildat detta. Här hörde man klart och tydligt hur isen sjöng.

Bilden i sig är lite överredigerat till den blåa nyansen, då jag ville få lite mer effekt på bilden.

 



Glasögon pest & pinna eller helt okej

2011-03-04 10:49:04 / 0 kommentarer ..


När jag gick i tvån (lågstadiet) fick jag mina första glasögon (det var blåa med smurfar på) då jag var översynt. Hade dem runt ett tvår år och efter det behövde jag dem inte då min syn var bara igen. När jag fick dem brydde jag mig inte så mycket om dem (var så liten och tänkt inte så mycket på dem). Några av mina kompisar tyckte jag de var tuffa för de hade just smurfar på sig.

När jag blev va med dem tänkte jag inte på det heller. Var utan glasögon i fem år innan jag blev kallad till Synsam (som jag går hos) för en undersökning. Jag gillade inte glasögon då och tyckte det var pest om man behövde det.
Efter synundersökningen som blev en av mina värsta dagar i mitt tonårsliv då de sa att jag behövde glasögon för jag var närsynt och hade brytningsfel.
Vi letade glasögon länge då jag bara grät hela tiden (vill verkligen inte ha) och inget passade mig då jag hade bestämt själv att jag inte skulle ha glasögon, då jag tyckte att jag inte passade i glasögon.
Optikeren och mamma försökte trösta mig och säga att folk gick in för att kolla synen och hoppas på de skulle få glasögon eller gick in för att köpa ett par med ingen styrka på glas för det ville ha glasögon.

Slutade med att jag hade dem i två år (mycket längre än jag trodde jag skulle bära dem), slutade använda dem i början av vårterminen i 9:an.
Använde dem sen någon gång ibland under gymnasiet i slutet av 3:an då jag hade dem när jag övningskörde. Tyckte fortfarande inte om att använda min glasögon då heller, men mer för att jag tyckte att jag inte passade i glasögon.
En månad efter jag hade fått körkortet tappade jag mina glasögon på tågstationen i Töreboda ochsåg dem aldrig mer.

Nu för snart ca en månad sen kände jag att jag behövde glasögon, gick och vela hela dagar om jag skulle boka en synundersökning och få ett par nya glasögon. Tog nästan hela feburari innan jag bestämde mig för att boka. Så förra veckan på tisdagen var jag inne på synundersökning och fick bekräftat att jag behövde glasögon. Min syn hade inte blivit så mycket smärre sen sist jag var inne och kollade och då hade gått nästan 8 år sen sist.
Ett mycket positivt beskedd tyckte jag och det bästa var att jag kunde köpa bågar som de read ut. Fick på ett par bågar som från början kostade 1750 kr och jag betalade bara för bågaran 525 kr.

Idag är jag mycket nöjd med mina glasögon och allt känns helt okej, men känslan av att jag inte passar i glasögon finns kvar, dock inte lika stark + att nu känner jag mig inte ful i glasögon som jag har gjort tidiagre.
Det kan beror på att jag valt själv att jag ska ha glasögon nu.

Bilder kommer komma på alla mina kära glasögon.



Hemma och med oflyt

2011-03-03 13:24:59 / 3 kommentarer ..


Igår kväll kom jag hem från varit nere hos Emma Emanuelsson. Roligt att få varit där och nu får jag vänta och se om hon vill att jag ska jobba hos henne.
I vilket fall som helst har de här tre dagarna varit väldigt lärorika och jag har fått en helt ny syn på tävlingstall, variearnde tempo som man jobbar i och hästhållningen.

Idag har jag varit inne i Skövde och hämtat mina glsaögon. Men självklart blev det bekymmer när jag skulle betala då det inte fanns tillräckligt pengar på kortet (det fattades fyra kroner), fattade ingenting tills jag kollade kontouppgifterna och mina räckningar betalast i förväg.
Det löste sig med pengar då jag hade lite lösa pengar på mig. Tack o lov för det.

Så nu när jag kom hem från Skävde skulle jag ta och kolla mitt konto på internet, tror f*n att Swedbank har problem med internetbanken.
Dåligt flyt man fick när amn kom hem, så är inte så glad på Swedbank just nu.

Har även betat igenom alla inlägg som alla bloggare jag följer har skrivit. Dock har jag inte kommenterat något direkt då jag var tvungen att åka iväg förut.

Hoppas ni har haft det bra och de tidsinställda inläggen med Min resa har funkat.


Min resa

2011-03-02 16:55:00 / 0 kommentarer ..


Del 8 Jag smakar gott

Fjärde veckan blev lite förändrad då den sista gruppen åkte upp till bergen på söndagen istället för måndagen, då ledarna skulle på två dagars kurs i slutet av veckan.

Så min grupp åkte ut som vanligt i parken, vi hade Alex som körde och bilen som heter 70. Kan tillägga att 70 mådde inte så bra under de veckorna jag var i Karongwe och när jag menar inte mådde bra som att inte kan starta om man inte står i en backe eller puttar igång den.

Så Alex att han inte skulle stänga av 70 någon gång under morgon turen. Så vi åkte runt i reservatet för att leta efter gepardbröderna.

Noshörnings unge

När vi var vid en av floderna så krossade vi den och såg noshörningar. Stannade för att ta data på dem och av ren reflex så stängde Alex av, ingen reagerade på det utan var så fokuserade på noshörningarna.

När vi skulle åka iväg så startar bilen inte och Alex får kalla på Helen så de kan komma och rädda oss, då vi inte kan gå ur bilen och putta igång den.

Under tiden Helen är på väg till oss kommer noshörningarna närmare och alla i bilen som satt ut blev nervösa och lite små skraja medan jag bara älskade att de kom närmare så man kunde få bättre bilder.

Helen kom och vi fick igång bilen. Men Alex stäng av den fler gånger under dagen och vi fick putta igång den ett ex antal gånger. Kul hade vi den dagen och såg mycket djur.

 

Åkte några gånger till ECO-traning, där de tränar för att bli gudier, för att spela volleyboll. Inte för att jag är bra, men tycker det är väldigt kul även om jag är dålig. Dock så ägde mina serva och jag skaffade flera poäng till laget genom dem.

 

Eftermiddagen åkte vi till ett ställe som heter Daktari, där tar de emot skadade djur, vilda djur som blivit tama, hade även skola där de tog emot nya elever varje vecka för att lära om djuren och hur viktigt det var att bevara dem.

Fick gå runt och se hur de hade, vi skulle få hälsa på surikaterna närde skulle få komma ut och rastas. De sa till oss innan de släppte dem att om vi skulle gå fram till Alice kunde hon bita en, men kom hon till en så var det ingen fara. Casper gjorde aldrig något och tyckte om att gosa.

När de släppte Casper hände inget, men när de släppt Alice var det första hon gjorde var att springa fram till mig och bita mig i armen.

Jag och Casper

(Dålig skärpa, då kameran låg på manule fokus)

Underbara Casper

Hon hade tydligen aldrig gjort det förut och de tog ut henne.

 

Tisdagen åkte vi in till en skola och hjälpte barn med att stava på engelska och lära om dem om djur. Dessa barn är otroligt roliga, goa snälla, ja allt.

Onsdagen så var min grupp med Alex och jag satt inne i bilen och vi hörde på radion att en ingala hade jagat upp en ingewe i ett träd. Vi sa till de andra att något rikitgit coolt hade hänt och hoppades vi kunde åka dit för att kunna se det. Dock fick vi vänta över en timme innan vi fick se den då det var många turistbilar som vill åka och eftersom de har företrädde var vi tvungna att vänta. Men det var värt all mödan då vi fick sen lejonhonan Mwene ligga nedanför trädet och vakta leoparden.

Leopard uppjagad

(Bild är bland de smästa jag tog där nere)

Mwene som gottar sig

Trosdagen så var min grupp på kvällen med Andreas när vi åkte på väg tillbaka till Basen så såg han en sorts myror och han ville visa hur de lät, men klantig som jag var gick jag av på fel sidan och ställde mig rätt på dem och det började klättra upp på mig och bita mig. Det kändes som om myrorna bete mig flera gånger om efteråt, inte populärt och tydligen smakar jag gott enligt djuren. Sen var det fest på basen och då kom ECO-traning upp till oss och bland dem fanns en svensk tjej, men vi kunde inte prata svenska ut föll in på engelska näst intill hela tiden förutom när vi inte kunde ett ord på engelska.


Min resa

2011-03-01 16:15:00 / 0 kommentarer ..


Del 7 Krugerparken

Vi kom tillbaka till reservatet på fredagen och på kvällen var det fest på Safari Club, rolig, trevlig kväll som slutade bra. Jag var otroligt trött efter bergen då jag knappt sovit något. Det värsta var att några i gruppen snarkade så högt och somnade för mig och de gjorde så jag inte kunde sova något den natten heller.

Var som en zombie när alla vaknade på lördagen då vi skulle åka till Krugerparken för att se hur den parken är och hur djuren beter sig i ett större reservat.

Brittany blev som en storasyster för mig och såg hur trött jag var och sa att jag kunde sova i hennes knä då vi hade fyrsättet och vi vara bara tre som satte där.

De kunde inte förstå hur jag kunde ligga som jag gjorde och de refererade ” Ida sover som en leopard”, jag kunde sova på hur konstiga sätt och ställen, precis som en leopard.

Jag, Brittany och Andreas satt längst bak i Quantum, Andreas såg något, så ropade till Alex som körde ”Alex stop it is rhinos on the left side”, men det visade sig var vårtsvin, så vi började kalla vårtsvinen för ”mini rhinos”. Dock så var det extremt stora vårtsvin.

Såg även en av de tygnsta fåglarna som kan flyga som finns i Afrika. Alex blev helt tokig när han sågen och gasade fram till den för att visa oss en ground hornbill.

Ground Hornbill

Såg väldigt stor kuduhanar som betade, Andreas berättade att de flesta djuren är större än de är i Karongwe pga att de blir fortfarare tagna i Karongwe än i Kruger pga arealen.

 

Kudu

Vi letade även efter lejon och det tog sin tid, då vi fick olika beskrivningar hela tiden vart de var, till slut så var det en snäll man som vi mötte och när Alex frågade så svarade mannen att han skulle visas oss vart dem, när vi fann dem låg de. Räknade upp att det var 7-8 unglejon som låg och vilade under ett träd.

Hur många lejon ser du?

När vi fått nys om något annat så skulle vi åka dit, men Alex såg något och det var en hel hjord av elefanter som kom störtande mot vattenhållet för att dricka. Det var en av elefanterna som blev så glad när han fick bada att skrek av lycka (när elefanter pratar så brummar det då det pratar på infraljud nivå)

Elefanten som älskar att bada

Åkte och åt och vilade mitt på dagen då djuren är minst aktiva, så vi gjorde som djuren och slappnade av i skuggan och i poolen.

Jag är mästaren i min expeditions grupp på att brotta ner någon från ens axlar. Mitt tema i Kruger var jag och Simon.

 

Eftermiddagen åkte vi runt, men fann inget speciellt. Vi hittade två noshörningar (riktiga) som låg och vilade en bit in. När vi skulle åka åt det hållet och kommit nästan halvvägs ser (åter igen) Alex det vi alla ville se, en leopard ligga i ett träd precis vid vägen.

Två trötta noshörningar

Ett väldigt ovanligt ställe och ligga på för att vara en leopard, men hon trivdes väldigt och brydde sig inte om trafiken, eller alla bilar som flockades runt henne.

Helt otroligt att hon var så ro full.

Underbar vacker är hon!

När vi väl alla var nöjda så gick det i 180 mot utgången då porten stänger 18:00. Det var en helt underbara solnedgång, men den hann vi inte stanna för då det var nästan stängningsdags. Vi stanna för att släppa över buffel och hyenor, sen bara det av mot grinden.

Försökte fånga solen på bild när Alex körde mot grinden.

När vi kom till grinden var hon 18:05, men som vanligt lyckades Alex snacka sig ur situationen ochvi fick komma ut.


Sov hela vägen hem från Kruger och fick äntligen en god natts sömn.

 


RSS 2.0