Mina fötter skricker av smärta! Framför al...

2011-02-28 18:22:17 / 1 kommentarer ..


Mina fötter skricker av smärta! Framför allt tårna. När jag kom möte Emma mig vid bilen och visade vart jag skulle bo. Fick sen byta om, när jag kom ut fick jag en häst som jag skulle göra i ordning och rida. Hästen heter Brolle och riden i två månader. När jag fick höra det blev jag väldigt paff då de tilldela mig en ung häst utan att veta mina kunskaper inom ridning. Har rycktat, longerat och fodrat hästar idag. Uppdatera mer grundligt när j kommer hem.


Brum, brum

2011-02-28 07:16:00 / 0 kommentarer ..


Nu har jag brumat iväg från Karlsborg och styr mot Stall Toleryd!
Vet ej hur många dagar jag kommer vara där, men det märker vi.


Närmar sig

2011-02-27 21:16:31 / 0 kommentarer ..


Puh! Nu är allting packat som ska med, städat rummet, räkningar är betalda och de tre kommande reserberättelserna är klara för veckan.
Så borde sova gott i natt, men vet aldrig hur jag sover inför något som jag tycker kommer bli spännade osv.

Nu får ni alla har det så bra i veckan!


Tid går fort

2011-02-27 15:19:44 / 0 kommentarer ..


Det går sakta men framåt med Min resa inläggen inför veckan. Jag tror att jag bara lägger ut tre inlägg så ni får de inläggen ända till på onsdag. Det tar en ganska mycket av min tid att skriva dem så jag hinner inte skriva för hela veckan och efter som jag inte vet när jag kommer i veckan så får det kanske bli ett uppe håll på berättelserna från torsdag, men det kommer bli ett inlägg iaf, dock av ett annat slag :)

Om ca 1,5 timme ska jag iväg på årsmöte på ridskolan. Ska bli intressant och se hur de har planerat osv.



Min resa

2011-02-27 13:08:44 / 0 kommentarer ..


Del 6 Bergsveckan

Söndagen av tredje veckan inleddes med alla att åka till hyenorna, där vi såg hur ungarna lekt med varandra i soluppgången. Efter det åkte den bilen jag var med och letade efter Ketsweri, Beht som körde får gå ur och in bushen för att se om de kan få en skymt av djuren. Hon fick syn på Ketsweri som låg och vilade, försökte visa oss, men förgäves.

Efter Ketsweri skulle vi leta Zero, men istället för att finna Zero så fann vi elefanterna och spenderade hos dem i 20 minuter. Under den tiden la sig en av elefantungarna ner och vilade sig.

 

En del av hjorden

Flippy

 

Sen hörde vi hur Emma (körde den andra bilen) ropade på hjälp att hon hade kört fast i .

Åkte dit och hjälpe dem då de inte kunde gå ur och putta på då Zero fanns i närheten och elefanterna.

 

Emma kört fast i flodbädden

Måndagen åkte min grupp till bergen för att studera de däggdjur, fåglar och reptiler som levde i bergsområdena.

Innan vi åkte upp så stannade vi staden, där passade jag på att köpa regnjacka, då jag hade glömt min hemma.

Första dagen uppe gick vi igenom vad vi skulle göra, hur vi skulle göra och vilka uppgifter vi skulle ha vilken dag.

Vi fokuserade mest på att fånga små djuren, så som zebra mus, skogsmus och skog argbigga (forest shrew) för att ta uppgifter om dem. De uppgifter vi tog var hur långa kroppen, svansen, helheten, foten, trampdynan, örat, vilket kön och om vi fångat de tidigare. När vi hade skrivit ner allt så släpptes de fria igen.

Kaggie med en av mössen

De beten vi använde var jordnötsmör som var väldigt populärt, fick använda det i små mängder då de kunde dö av för stora doser då de inte är vana vid den sortens föda. Min grupp fortsatte och ha tur och vi gångade hela 52 individer på fyra dagar + att en hona födde fem ungar i en av burarna. Med det antalet slog vi rekord och det står än idag då de inte tar mer data på däggdjuren från med januari 2011.

Under de här dagarna var vi även runt om och en dag badade vi i en flod och där fanns ett rep som man svingade sig ut i. Jag var super skraj då jag är lite höjdrädd, men lyckades svinga från den högsta punkten till slut.

Repsving

Var vid rock horse, där det är en sten som ser ut som en häst, kollade på utsikterna och sista dagen så vandrade vi i bergen och det tog ca 4 timmar, först då insåg hur dålig min kondition blivit, men tog mig runt, även om jag trillade ett antal gånger.

I början av vandringen så gick jag över en orm utan att se den. De som gick bakom ropade att det var en orm och jag trodde bara det var en pinne. Vi kunde inte identifiera vilken sort det var så jag fick ta kort på orm som vi kunde analysera när vi kom tillbaka till reservatet.

Okänd sort (ormen jag klev över)

Brittany

Min grupp var den ända som följföljde vandringen då de andra hade dåligt väder hela veckan, medans vi hade strålande solsken hela tiden.

Det enda nackdelen med bergen var att det var så dåliga sängar som gjorde att jag inte kunde sova bra och att åskan var nära gav mig en fruktansvärd huvudvärk.

Det bästa med bergen att det var så god mat! Matvraket Ida var i farten såklart, åt mest av alla, åt till och med mer än killarna. 



Jag
(foto Brittany)


Kollar över

2011-02-27 10:36:36 / 0 kommentarer ..


Kollar över så jag har alla mina ridkläder hemma så jag slipper tänka på det ikväll när jag ska gå på årsmötet.
Letar även sängkläder, dusch- & toalettatriklar mm som jag ska ha med mig ner, då jag kommer bo på gården i några dagar.
Troligtvis kommer inte datorn eller något av mina tekniksak prylar få följa med mig nere förutom mobilen. Så det kan komma ett mms inlägg om hur jag har det där nere i veckan.
Kommer även lägga in tidsinställda inlägg så som Min resa, Mina tankar vid bilder och lite annat småt och gott.

Catherine  Haddad och Winyamaro



Dålig uppdatering

2011-02-26 11:09:00 / 1 kommentarer ..


Öedsen för den dåliga uppdateringen igår. Det har vart så mycket under det senaste dagarna så jag hann inte förbereda något inlägg igår.

Var som sagt på GHS igår och det var toppen! Fick tag på de saker som jag behövde ha och lite till.
Mitt huvud var ganska slut på kvällen så det var ett under att vi kom till Alingsås. Väl i Alingsås så åkte jag och min kompis till Mcdonals för att få i oss lite snabb energi.
Det var inget folk där inne som jag kände, men det var åter igen en kille som bara kollade på mig. Hade vart kul och gå fram till han, man var för trött och längtade alldels för mycket efter min säng.

Får se om det dycker upp några bilder senare idag!


Fullt upp

2011-02-24 22:22:21 / 1 kommentarer ..


Har haft fullt upp hela dagen och inte hunnit skriva på del sex av Min resa. Så del sex kommer förhoppningsvis på lördag.

Ska då på inflytningsfest, men vet inte om jag hinner med det på jag har fullt upp i helgen med.
Måste gå och lägga mig nu så jag kommer upp i tid imorgon då det bär av till GHS.

Stenar i vattnet vid Vanäsfyr

 


Förberedande

2011-02-24 10:01:07 / 3 kommentarer ..


Idag gör jag så mycket jag kan för att förbereda helgen, nästa vecka. Tvätta alla mina stallkläder är ett måste, som tur är ca hälften av alla mina kläder tvättade, eller alla de varma kläder då de var hemma. Är inte så bra att ta på mig varma kläder eller få med mig det ut till stallet.

 

Ska även fixa i ordning min kamera som ska med imorgon till GHS. Så fixa i ordningen ett av de stora minneskorten och hoppas det räcker.

Även välja ut vilka objektiv som ska med, ett som ska med solklart är 55-250, men kan även bli ett till med beroende mycket plats jag har.

 

Jag är rätt dålig på att känna igen folk, men den som vill säga hej, så är har jag svarta jeans, grön svart skjorta, och min kameraväska är grå/svart och rosa.

 

Ska även börja plocka fram sängkläder som ska med ner nästa vecka och lite tillbehör. Vet inte om datorn får följa med än, men om den inte gör det som kommer det komma en uppdatering när jag kommer hem.

 


Min resa

2011-02-23 14:57:26 / 1 kommentarer ..


Del 5 Hesmkt och en Swedish busbaby

Fredagen var vi ute som vanligt och letade efter djuren. Dock så blev eftermiddags tur fram flyttade pga att vi skulle iväg på kvällen, då vi skulle äta ute och gå till på en club.

Även gruppen från Drakenbergen kom hem lagom att göra sig i ordning och kunna åka med hela gruppen till Safari club.

 

Här åt vi åter igen en väldigt god mat, min favorit rätt blev Safari club sandwich som bestod av bröd, kyckling, grönsaker, bacon och majonnäs.

När alla hade ätit färdigt så gjorde Safari club om sin restaurang till en club, med dansgolv, baren fanns redan innan.

Vi dansade mycket och länge. Vi missade ingen musik som spelades här hemma i Sverige, men det som gjorde mig paff var att det spelade svenska artister och en av låtarna var på svenska! Det gjorde mig helt salig,

 

Första gruppen åkte hem vid elva tiden då alla inte fick plats i Quantum. Jag åket med den sena bilen, men i efterhand hade jag önskat att jag hade åkte med den första.

När vi hade kommit halvvägs till reservatet, så ropar Beht att det är en trafikolycka farmför oss och ju närmare hon körde, desto mer skrämde lät hon.

Det var en personbil som hade krockat med en elefant som hade rymt från ett av reservaten i närheten av vårt reservat.

När Beht stannade så blev helt förskräckt då hon såg att elefanten fortfarande levde. De flesta av oss hade stället oss upp för att se vad som hade hänt och såg att den unga elefanten försökte ställa sig upp och ta sig därifrån, men klara det inte då den hade brutit tre av dens ben i smällen av bilden.

Jag var den ända som kollade hur bilden såg ut och det var som den hade kört in i en väg, bilfronten var inne i förarsättet och passagerarsättet. Båda personerna dog, men värts var det att se att elefanten fortfarande levde, medans personerna dog direkt.

Det var så jobbigt att se elefanten och veta att det inte finns något vi kan göra för att hjälpa den. Man kände sig helt maktlös i allt. Alla som såg detta började gråta, fanns ingen tröst någonstans.

 

Mr M (ej den elefant som blev på körd)

Nästa dag så samlades vi och pratade om vad vi hade sett under natten. Fick förklarning att det är precis som när vi krockar med älgar, att detta händer oftare än man tror och det är oftast som utgång när man krockar med en elefant. De hade även skjutit elefanten på plats för att den skulle slippa lida mer. Andrew som är ansvaring för forskningen som pågår i reservatet berättade att det hade rymt sex elefanter dagen innan och innan kvällen hade skjutit tre av sex. Den fjärde var oturligt den som bilen krockade med.

 

Vi hade hyrt två bilar och hade bestämt oss för att åka iväg för att se oss om, så vi gjorde det vi hade bestämt även om det var jobbigt, tungt från kvällen.

Åkte till ett ställe i bergen, där vi vandrare bl a till ett vattenfall, dock så kom det inte så mycket vatten då regnperioden. Grillade, badade och hade allmänt kul.

Fick iaf många roliga skratt då vi såg ett par som poserade för kameran så de kunde ta snygga kort på varandra. Vi skrattade, härmade allt möjligt. Fick även se upp för en familj spelade rugby och när de sprakade så råka bollen flyga några gånger mot och nästan på oss.

 

När vi skulle åka hem så stannade vi vid ett ställa för att äta. Satt innerst och bredvid mig hade jag Koen (uttalas Kuon) som var ledare och kom från Hollande. Vid ett tillfälle så gjorde jag tydligen något och han kallade mig ”crazy Swedish bushbaby” och efter det blev mitt smeknamn Swedish bushbaby.

 

Bushbaby



Tar tid

2011-02-23 10:08:05 / 5 kommentarer ..


Nästa del av Min resa kan ta lite tid att skriva på jag måste återuppliva ett minne, som var väldigt tråkigt, fasansfult  för mig, så ni får ursäkta om den blir sen.



Ingen Min resa

2011-02-22 21:57:08 / 0 kommentarer ..


Som ni har märkt har jag inte lagt upp nästa del av min resa idag. Har varken haft orken eller lust till det, varit en lång dag.
Så vill ni läsa två delar imorgon eller räcker det med en då de är rätt långa.

Som tröst får ni en bild på tjäderen som var nästan på altan idag!

Tjäder

 


Vet du vad

2011-02-22 17:46:46 / 8 kommentarer ..


Det jag befarade var sant. Jag behöver ha glasögon igen :/
Så är livet, men fick tag på ett par riktigt snygga märkes bågar + att det var 70% rea på dem. Klockrent drag av mig. Min syn har inte förvärrats allt för mycket, men så pass sämre att jag behöver glasögon.

Så om 1-2 veckor har jag glasögon igen och denna gången, känns det bra då det var jag själv som vald att gå ditt.

Vad tycker du om glasögon?


När jag kom hem så ropa pappa efter obejktivet 55-250 då det satt en lite herre av arten tjäder! Så himla coolt. satt precis utan förr altan.
Lovar att det kommer komma bilder på den.




Iväg på äventyr

2011-02-22 08:37:11 / 0 kommentarer ..


Eller nästan iväg på äventyr, ska bara till Sötåsen lämnan papper, prata lite med dem osv.
Så vi får se om del 5 i min resa kommer upp idag, om inte så kommer den upp imorgon + att del 6 kommer med.m
 Får se om det blir optiker idag eller en annan dag, har lite beslutångest med glasögon. Har aldrig gillat, lär aldrig göra det heller och nu när jag känner att jag behöver, ja då är det illa.
Har visserligen  inte råd att skaffa glasögon nu heller så vet inte hur jag ska göra med det riktigt.

Upptäckte idag att mitt gäddhäng börjar försvinna från armar. Kul!
Genom att bara skaka amren förut så dallrade gäddhänget, men inte så mycket nu! Jag är rätt lycklig över det och tackar boxningen för det.



Puh

2011-02-21 20:20:50 / 1 kommentarer ..


Har varit helr slut i huvudet idag och inget har direkt känns lockande. Var super nervös förut när jag ringde Emma och på förmiddagen hade min nervösitet gått över till späningshuvudvärk.
Så jag visst inte om jag skulle orka med träning, dock pallrade jag mig dit och det var nog det bästa jag kunde göra. Vaknade till, tränade så huvudvärken försvann, nu hemma och med huvudvärk igen.
Så är livet ibland.

Imorgon ska jag åka till Sötåsen, lämna in reseberättelsen för rättning, prata lite med personalen och kanske visa elever. Efter det blir det kanske en tur till Skövde för att boka synundersökning då jag känner att jag behöver glasögon när jag ser på tv, det går bra framför datorn, men från tv sitter jag längre i från och måste kisa för att se texterna på tv om jag inte sitter på min favoritplats som är 1-1,5 från tv.
Så tror det är dags att kolla synen igen.

Sen får vi se om det blir något stall på kvällen för att pyssla lite med hästarna.

Hur ser din dag ut imorgon?



En av mina favoriter från Karongwe


Ett steg närmare!

2011-02-21 14:51:14 / 4 kommentarer ..


Är verkligen glad idag. Har nu prata med tjejen som är Emma Emanuelsson och har ett tävlingstall och försälningstall. Såg nämligen en annons på HästNet att hon behövde en hästskötare. Eftersom jag letar jobb och söker på allt så sökte jag.
Nu ska jag dit nästa vecka och provjobba där i några dagar!
Visst hästskötar yrket är inte lyxigaste, men det är ett jobb, nackdelen med mig är att jag har ingen utbildning någonstans inom hästyrket. Läste en kurs på Sötåsen och det var hästkunskap och det är nog inte så mycket och ropa om precis.
Det positiva är nog att jag inte är rädd för att ta i eller för någon utmaning. Trivs väldigt bra med att jobba med hästar, är dessutom villig att lära mig nya saker och nu måste jag ta in allt nytt som kommer hända hos Emma så jag får jobbet.

Vill ni veta mer om Emma Emanuelsson klicka här!


Min resa

2011-02-21 11:21:02 / 5 kommentarer ..


Del 4: Lucky B

 

Varje ny vecka startade på söndag, nu började den riktiga veckan då vi skulle få komma ut varje dag i reservatet.

Vi fick arbetsuppgifter som vi hade hela dagarna, det fanns fem uppgifter och de var, DATA, när man hade data så fick man skriva ner allt som vi analyserade av djurens beteende. Base duty, då fick man ta hand om radion, laga mat, sätta in alla datauppgifter i datorn, städa osv. Vehicles (fordon), det innebar att kolla bilarna före varje tur i reservatet och frodonslådan (innehållet var förbandslåda, spotlight mm). Conservation (bevarande), då skulle man se till att få med såg, maceta kniv, handskar och dylik för att kunna röja vägar, ta bort växter som inte är tillåten. Den sista arbetsuppgiften är Telemetry (sökutrustningen), men använd utrustningen för att hitta djuren.

Varje söndag så fick vi välja vilken fordon vi ville åka med, då tre personer alltid var kvar som hade Base duty. Första dagen fann vi Ketsweri, som var också första dagen jag fick se en gepard (överlycklig), eftersom jag var i det fordonet Alex körde och han har berättigat att få gå bland geparder, så fick vi gå in och se på Ketsweri. Hon var väldigt stor och skulle snart födda för tredje gången under 2010.

Letade även efter lejon, fick in den strakaste signalen, men kunde inte se dem. När vi inte kunde se lejonen letade vi efter noshörningar, men såg inga, dock kunde vi känna att deras lukt att de var nära.

 

Nästa dag hade jag base duty och under måndagen åkte första gruppen till bergen där de skulle stanna till fredagen. Så när man var kvar i lägret skulle man vara två. Det var bara så att jag blev lämnad själv, då den andra personen som skulle också ha base duty smet iväg till stan för att handla.

Tur att jag inte är rädd för att göra saker själv eller bli lämnad själv. Min grupp hade turen att se när en av lejonhonorna var ut och jagade, medans jag var kvar i lägret.

 

Tisdagen var det dags för mig att komma ut i reservatet igen, vi åkte direkt på morgonen för att se lejonen och deras byte, men vi fann bara vilket område det var så vi åkte och letade efter andra djur.

Vi hörde på radion att Alex och grupp C bil inte kunde starta så vi skulle åka och hjälpa dem, men hörde på radion att en annan bil var i närhet och uppfattade att de fick hjälp. Så vi åkte och letade efter andra djur. Två timmar senare ropar Alex igen på Emma som körde det fordonet jag var i att de behövde hjälp. Vi föll ut i skratt allihop då de hade suttit och väntat på oss i två timmar. Drog igång bilen, satte alla volontärer i Emmas fordon och åkte för att se på lejonen.

 

På kvällen fann vi den första leoparden. Vi var helt överlyckliga och det var endast min grupp som fick se den. Denna leoprad hade blivi uppjagade av lejonen då den kom för nära deras byte och ungar. Efter det kallades min grupp för Lucky B.

 

Leoprad

När man har en sådan tur som min grupp väger det också upp lite oflyt. När jag hade telem som vi kallade utrustningen, vi fann lejonen, men kunde se dem. När vi skulle släppa förbi en turistbil, hamna vi i diket och höll på att falla över. Läskigt, men rolig då en av de tyska turisterna började filma hela händelsen och hur vi fick göra för att få uppe vårt fordon igen.

Men turen vände igen och vi fick se lejonhonan Maggie gå förbi vårt fordon och kolla rakt på oss. Fick se systern med ett misslyckat försök att fånga två vårtsvin.

Maggie

Torsdagen var den första dagen då det regnade för oss och det blev väldigt kallt när vi körde i reservatet, då ingen av oss i min grupp hade regnjacka med oss hemifrån. När vi sökte så fick vi in en signal på Zero lejonhanen, men det visade sig att han var på ett helt annat ställe, så vår sökare fungerade inte så vi åkte hem.

Fann inga djur direkt på eftermiddagen och vädret var inte det bästa, så det höll sig undan från regnet.


Spännande

2011-02-21 10:26:52 / 0 kommentarer ..


Idag ska jag ringa till tjej som jag har mejlat och senare idag ska jag berätta vad allt handlar om.
Hoppas bara det blir som jag har tänkt mig.

Det lär nog bli en händelsrikt vecka. Idag telefonsamtalet, imorgon kanske jag ska ut på en utflykt, onsdag ridningen, torsdag lugn dag och fredag GHS!

Vilka kommer vara på GHS på fredagen?


Sitter och pysslar

2011-02-20 19:00:11 / 3 kommentarer ..


Sitter och går kollar igenom lite bilder så ligger på datron, borde göra det på externa hårdisken med.
Har en hel del bilder, tycker det är väldigt kul med fotografering och redigering så det samlas en hel del och visa bilder behöver upptaderas, tex så ska jag någon dag i veckan försöka ta lite nya kort på mig då de ända respektabla korten som finns är snart 1,5 år gammla, så nu är det dags att uppdatera lite kort.
Tar aldrig kort på mig då jag inte trivs hundra framför kameran utan trivs så mycket bättre bakom.

Vart trivs du bäst, framför eller bakom kameran?

När jag ändå kollar runt bland mina bilder är det något speciellt ni vill se, någon önskebild?



Månen (tagen uppe i Drakenbergen)

Letar jacka

2011-02-20 15:23:01 / 1 kommentarer ..


Sitter nu och letar vinterjacka. Jag behöver ha en varmare jacka när jag är i stallet och pysslar, men även en som jag kan rida i.
Dock är jag inte så bra på att hitta i denna jungle av vinterjackor, då jag vill ha med bra kvalite.
Så har ni något bra tips på en bra vinterjacka så tipas gärna!
Dock inte allt för dyr för min plånbok är inte så tjat om vi säger så.


Min resa

2011-02-20 11:36:27 / 1 kommentarer ..


Del 3: Första veckan

När jag vaknade på nästa morgon var det söndag och nu började träningsveckan. På förmiddagen så hade vi förläsningar om GVI (Global Vision International), vad det stod för, vad de gjorde i detta reservat osv. Började även förläsningar om de olika djur som var de fokuserade mest på.

På eftermiddagen fick vi för första gången åka ut i reservatet för att se och hitta djuren. Hade min kamera med mig och tog kort på allt, vi letade framför allt efter Zero som är lejonhanen. Vi hittade honom sovandes, när vi skulle starta motorn igen så reagerade han med att bara titta upp och lade sig på rygg.

 

Nästa dag var delades vi upp i två grupper så ena gruppen gick i reservatet på föreläsningar och den gruppen jag var med gick på HLR (hjärt- och lungräddning) och ABC.

Andra dagen bestod av en morgonpromenad så vi gick ut klockan 05:00 för att kolla på olika spår och spillningar. På eftermiddagen åkte min grupp ut, vi letade efter gepardbröderna Djuma och Jabu. För att hitta den så fick träna på att använda utrustningen som vi senare skulle avlägga prov för att kunna använda den själva sen.

När vi fann bröderna så var Jabu (som har halsband) skada i ena tassen och haltade fram.

 

Onsdagen fick vi gå ut och gå i reservatet igen (med ledare som hade ett gevär med sig) för att leta efter fåglar, leta reda på vilken art det var, lära känna igen deras ljud. Kollade även efter skorpioner, varken jag eller Dallas (är från Texas USA) gillade inte att leta efter dem då man även kunde hitta ormar.

Eftermiddagen så fick vi åka till den norra delen av reservatet som var specifik inhägnad för bufflarna. Vi skulle få en föreläsning om dem och även få se dem. Att de fick gå separat från de andra stora djuren berodde på att de aldrig hade sett ett lejon (som är det största hotet från rovdjur) och visst inte hur de skulle försvara sig.

Dagen efteråt så åkte vi på föreläsning om ormar, vad vi ska göra om vi skulle bli ormbiten, vad vi inte skulle göra osv. Jag kände mig inte så stor, men hade redan hört allt som det sades på föreläsningen från när jag hade gått på Sötåsen.

Efter det åkte vi vidare till en restaurang/club som heter Safari Club, deras mat var så god att man bara ville ha mer.

Fredagen var den stora provdagen. Brukar inte vara nervös inför prov, men det var något fruktansvärt, när jag hade det först skriftliga provet i handen så kom paniken. All min mod försvann och jag kände mig så dålig. Till slut gick det bättre som tur var. När vi gjorde test med utrustningen som användes fick jag högst poäng!

När Andreas stannade för att kolla då han inte visste vart de var, då Alex hade gömt dem, så hade jag prickat rätt. Han kom med ett stort leende tillbaka, då han gömde halsbandet lite bättre och sa ”Absolut perfect”.

När provdagen var över hade alla klart sig och på kvällen berättade Helen (som är base manager) vilka grupper vi hamnade i. Min grupps grupp namn var Grupp B och bestod av Brittany (USA), Lindasy (USA), Louis (Holland) och Thijs (Holland och Louis son)

På efter middagen så gick vi ut i reservatet på liknade skatt jakt då vi fick en karta, ledtrådar som vi skulle hitta olika platser på kartan för att kunna gå i mål.

Det visade sig att vi skulle campa ut i reservatet, så vi var tvungna att sitta vakt en timme var två och två. Jag satt med Lindasy och vi fick den fina tiden mellan 2-3 och skulle gå upp sen vid 5 på morgonen dagen efteråt.


Melodifestivalen och lite lycka

2011-02-19 21:50:37 / 1 kommentarer ..


Inte det bästa startfället, men rätt låtar gick vidare till final.
Älskade The playtones låt, väldigt skön och man bara gnugade med till slut. Är inget jätte stort fan till Erik Saade, dock till hörde han de bättre.
Gilllade inte att Shirley gick vidare, har aldrig tyckt om henne och lär aldrig göra det helller.
Blev mest glad över att Sara Varga är kvar i tävling, text var så bra och jag finner inte ord till den.

Kollade min mejl precis och jag hade fått svar! Eller halvt svar, men ett svar. Är så glad nu igen att jag säkert inte kan somna för jag blir helt uppe i varv. Så nu gäller det att komma över min telefon skräck igen, då jag ska ringa på måndag eftermiddag och bestämma lite mer. Hoppar snart runt i rummet för det verkar som det börjar gå min väg lite grann, det ä rpå tiden att jag får lite flyt så man känner att mna orkar leva och framför allt var glad.
Så hoppas på det bästa!



Kalas

2011-02-19 19:59:44 / 0 kommentarer ..


Är nyss hemkommen från mina kusiner. Har varit super trevligt och kände inte igen huset ett dugg invändigt.
Har vart där från 15:00 och blev vissa stunder lekflicka med de små barnen William, 3 år, och  Thilde, 8 månader, då jag har den här förmågan att få barn att tycka om mig och börjar leka med mig.

Det var väldigt god mat, gick två omgångar och blev kände mig som en köttbulle efter det. På detta blev det även tårta, men det lyckades jag få i mig. Även chips och Polly så nu behöver jag inte äta resten av denna månad.

Ne nu blir det Melodifestivalen.

Ser du på Melodifestivalen?


Galen på mig själv

2011-02-19 13:33:14 / 2 kommentarer ..


Jag blir galen på mig själv! Nu sitter jag och kollar var femte minut för att se om jag har fått nåogt svar på mejlet.
Vet själv att det är idiotiskt att göra det för det går inte snabbare att få svar om jag kollar hela tiden.
Det värsta var förut att jag hade fått mejl, men det var ett spammejl! Så besviken jag blev då jag trodde jag hade fått svar om hur det skulle bli.

När jag vet hur det bli ska jag berätta här, men vill ha allting klart först. Dessutom tror jag att det inte blir någonting med Kolmården, har inte fått svar än och de ska höra av sig inom två veckor, men tror mina chanser är så små att det inte blir något. Har känt så enda sen jag åkte därifrån, tyckte det var vädligt tufft och det var många med så stor kompitenser och jag kände att mina kompitenser inte var lika stora som alla andras.
Så därför är jag så uppe i varv med att få ett svar och det kommer bli så kul om det blir av! Men som sagt berättar mer när jag vet hur allt blir.

Ska snart gå och gör mig i ordning för ska på kalas om ca 1,5 timme. Det blir 40 års kalas då det är mina kusiner som har fyllt år. De är tvillingar och blev 20 på alla hjärtans dag.
Så idag blir det till att fira dem, har inte varit hos dem på ca 2-3 år och firta dem då jag har gjort något annat, men i år ska jag dit.




Min resa

2011-02-19 12:07:24 / 0 kommentarer ..


Del 2 Ankomst

Landade på morgonen i Johannesburgs flygplats som inte är lika stor som Frankfurts, men större än Arlandas flygplasts. Gick för att hämta mitt bagage, som tur kom väldigt snabbt in och så kunde jag börja leta mig utåt. Frågade några av personalen var jag skulle gå, då jag hade ett namn på pappret och de gav bra beskrivning vart jag skulle gå för att hitta. När jag kom såg jag att det stod några personer som höll en lapp där det stod GVI och en lättnade inföll sig för mig då jag hade klart mig själv hela vägen ner.

När alla var samlade som skulle vara med under expeditionen så delade GVI personalen in alla deltagare i två grupper. Ena gruppen var på 12 personer och de skulle åka till Venetia Limpopo Nature Reserve som deras första reservat. Jag blev indelad i den stora gruppen på 15 personer (kunde ta emot 18 totalt) och vi åkte till Karongwe Private Game Reserve där jag skulle spendera mina första fem veckor av tio.

När vi delades in upptäckte jag att det inte var någon annan svensk i den andra gruppen och inte heller någon mer i min grupp, de känslor jag fick var både roligt, skönt och skrämmande. Eftersom jag var den enda svenska person så var där var jag tvungen att prata engelska hela tiden och det var det bästa som kunde hända mig.

 

Precis innan jag kommer till gruppen Jen står och håller upp skylten.

Bildkälla

 

När vi gick ut mot bilarna så berättade Jen, en av ledarna, att vi var tvungna att åka i två olika bilar då vi var så många och bussen bara tog 13 personer och den andra ledaren, Alex, skulle åka med den. Jag fick turen att åka i personbil som tog sex personer med air kondition i hela bilen, hade även tur att bilen fick köra fotare än bussen, men resan från Johannesburg varade ca sex timmar innan vi anlände till Karongwe. När jag kom ur bilen var jag något stel, då hade jag suttit ner i ca 26 timmar sen jag lämnade Karlsborg.

Eftersom vi var snabbare och kom först så fick vi välja sängar först, jag och de personer som åkte med personbilen vald sängarna inne i ena hörnet, jag tog den understa sägen (det var våningssängar) då jag hade ett lite myggnät med mig. När vi valt sängar såg vi oss omkring, det var så otroligt fint och jag trivdes direkt. I papperna vi fått hem så stod det att det var väldigt enkla boende former, så jag hade inte så höga tankar om stället, när vi kollade hur det såg ut så överträffade de alla mina förväntningar.

 

Den enda nackdelen med det hela var att det inte fanns varmvatten i den ena duschen annars behövdes inget mer än vad vi redan hade.

 

När alla hade anlänt och fått ordning på sina saker så samlades vi runt en lägereld och presenterade oss för varandra, vi var mellan åldrarna från 19- blivande 56 åring som fyllde år andra veckan av expeditionen.

Både ledare och volontärer kom från olika delar i världen, man lärde sig något nytt om alla länderna.

Det hela kändes bra när jag satt där, väldigt blyg och osäker, men tryggheten fanns där.

Den natten sov jag inte bra då det var väldigt varmt ca 26 ˚, när man lämnade Sverige så var man van vid ca 15 ˚ på kvällen.

När jag somnade längtade jag till nästa dag så allt kunde börja.

 


Försvann

2011-02-18 14:11:46 / 2 kommentarer ..


Var super pigg imorse när jag vaknade och mina tankar bara snurrade runt i huvudet. Det som snurrade mest var över mejlet jag svarde på igår och vill så gärna ha svar nu! Från både den tjejen och Kolmården.
Så fick sätta mig och göra något annat och det blev början på mini serien Min resa.

Men nu efter vart ut i Mölltorp vid vårt andra garage, byte bil och argumenterat med min mamma om att åka ut till min farbror och farmor för att lämna lite saker som de kanske vill ha. Så har jag tappat all energi. Sitter och snart somnar här vi datorn. Mycket av energin gick åt att bråka med min mamma bara för en lite sak.

Så nu för att få mer energi så ska jag gå ner, äta något, fixa knät som inte mår riktigt 100% efter att jag mockade gödsel stacken senast och försöka hitta på något kul!



Min resa

2011-02-18 10:17:43 / 5 kommentarer ..


Del 1: Avresa


Fredagen 1 oktober vaknade jag klockan 09:00 på morgonen, hade inte sovit speciellt bra under natten. På något konstigt sätt blir jag bara nervös när jag sover då mitt undermedvetna får mer utrymme än när jag är vaken.

Gick ner åt frukost, gjorde mig i ordning och kollade igenom allt en gång till så jag hade allt jag behövde med mig ner. Speciellt att jag hade dubbletter på alla papper utifall någon skulle försvinna, bli förstörd eller dylik.

 

Vid 11–12-tiden satt sig mamma, pappa och jag i bilen på väg upp mot Arlanda. När vi kommit en bit kom jag på att min regnjacka var den andra bilen, men vi sa att om jag behövde en regnjacka så får jag köpa en där nere.

Vid stanna till på en vägkrog för att äta mat (min sista svenska mat på 10 veckor) och jag tog entrecote med bearnaisesås.

 

Vi var uppe vid Arlanda runt 16:30-17:00 och mitt första flyg skulle lyfta 19:15. Vi gick för att fixa växelpengar så jag kunde ha när jag åkte med Lufthansa ner och Swiss när jag flög hem.

Letade sedan reda på vart jag skulle checka in mitt bagage, när det var klart så gick vi till ett café/restaurang för att låta tiden gå och så länge mina föräldrar kunde vara kvar med mig.

 

När de var tvungna att gå och låta mig klara mig själv blev jag tårögd för nu visst jag att jag lämnade familjens och Sveriges trygghet. Var inte nervös överhuvudtaget när jag lämnade mina föräldrar.

Väl innan jag kunde gå på flyget gick jag runt lite kollade i taxfree, men hittade direkt inget förutom mitt lilla block och en penna.

 

På första planet satt jag mitt i en skolklass från Tyskland och de prata högljutt och alla skulle prata med alla. Det tog mindre än två timmar att flyga från Arlanda till Frankfurt.

Det var här de första problemen kom för mig och det gjorde mig något oerhört nervös. Detta var första tillfället jag var tvungen att kommunicera på min egen hand och den första flygvärdinnan jag frågade om hjälpt för att hitta var så elak och sa hela tiden att on inte förstod vad jag menade.

Med det tryckte hon mig i botten och jag började få panik för jag hittade inte. Så gick ut och en helt underbar flygvärdinna hjälpte mig och förklarade så bra vart jag skulle gå och för att hitta rätt.

 

När jag väl kom in och skulle passera kontrollen så blev jag stoppade för de ville se på en sak i min ryggsäck. Ännu mera panik! Ville inte missa planet och jag hade mindre än 20 minuter kvar innan planet skulle lyfta. De kollade på den lilla kameran jag hade med mig, han som kollade på kameran sa att jag skulle hinna och att jag hade gott om tid.

 

Han hade rätt när det var en kvart kvar så satt jag på flyget, helt slut efter mindre en timmes strul. Väl på planet släppte nervositeten igen och jag infann mitt lugn.

Somnade rätt fort och det var välbehövligt både mentalt och för mina ögons skull då det hade runnit en hel del tårar pga en enda flygvärdinna och Frankfurts enorma flygplats.

 


Ändra tankarna

2011-02-18 10:06:59 / 1 kommentarer ..


Behöver få annat och tänka på, speciellt under tiden tills svaret på det mejl jag skickade igår. Just nu vill man verkligen veta hur allting blir med jobb. Så för att inte tänka på det tänkte jag skriva min reseberättelse i den långa versionen, fast då delas den upp så den blir lite en serie . För även den korta versionen skulle bli lång och läsa på en gång i bloggen.

 

Dessutom får ni se mer bilder och läsa om lite knasiga saker som hände. Har en hel del att berätta och första delen kommer någon gång under dagen.

 


Finns inte ord

2011-02-17 21:39:42 / 8 kommentarer ..


Som rubriken lyder just nu så finns det inte ord som beskriver vad jag känner och nej jag har inte fått svar än från Komården. Men om det inte blir något Kolmården så har jag fixat en reservplan!
Fick svar på ett mejl idag, nu är det bara vänta på svar och se vad som händer. Skriver mer när jag fått svar så ni får reda på mer! Men håll tummarna att detta blir bra, för det gör jag.


Mästerkocken!

2011-02-17 14:50:20 / 7 kommentarer ..


Idag är det jag som står för maten i det här huset. Det blir inget avancerat då jag inte är någon mästerkockt. Kan laga mat, men jag vet inte om den inte alltid faller alla i smaken i det här huset och då är det enklare att göra till sig själv.

Men på dagens meny står det köttfärspaj med bacon (om det finns hemma). Det är den maträtt jag är bäst på och som min käre far och bror vågar äta, då det inte är massa jox i.

Pappa är kräsen, men min bror är nog universums kräsnaste person som finns. Dock så gillar han starkt min köttfärspaj och tack o lov för det idag.

 

 

 


Intresserade?

2011-02-17 13:43:37 / 0 kommentarer ..


Nu är jag klar med rättningen med min reseberättlse och det så skönt. Så nästa vecka kan jag åka ner med den till Sötåsen så de kan få läsa den och kommentera den. Sen ska jag så klart fixa bilder och dylik till den så den blir lite roligare än med bara  text.

Så nu undrar jag om ni skulle vara intersserade av att vilja läsa den här?

Den är rätt lång lite över två A4 sidor och då är berättelsen i den korta versionen. Om det då finns intresse så kan jag lägga upp den i långa versionen och göra en lite serie om min resa. Låter det intressant?
Kommentera vad du tycker!
Vill ni ha berättlesen så skriver jag hur det var att vara volontär, vad jag fick gör och hur jag utvecklades under min tid i ett annat land.


God morgon

2011-02-17 09:20:38 / 1 kommentarer ..


Det är först nu jag har hunnit ta en titt in här då jag fart runt lite i huset. Har redan hunnit sätta igång en tvättmaskin nu på morgonen och det blir troligen bara den idag då jag inte kommer få mer fulla maskiner. Är en sån person som bara tvättar om jag får fulla maskiner för att kunna spara på energi och miljö.

 

Har även läst igenom min reseberättelse som min mormor har rätta och nu ska jag bara rätta den på datorn. När jag är klar med det så kan jag ge den till Sötåsen med gott samvete då den inte är slarvig eller använder fel ord osv. Visserligen ska även någon där kolla igenom den och rätta det sista, men ju bättre det är från början desto mindre måste rättas och ändras och det spar både jobb för mig och dom.

 

Hade tänkt och träna på något sätt idag. Min första tanke var att jag skulle ute och gå, men vädret ser inte allt för roligt ut och det blåser lite gran nu. Känner att jag behöver röra på mig så jag inte känner av min träningsvärk på samma sätt som jag gjorde hela dagen igår.

Har som tur en roddmaskin som jag kan sätta mig en stund på och ror, om jag inte kommer ut idag.

 

Till min stor glädje när jag kolla på statistiken när kom hem så hade jag besöksrekord.

Kul att ni har tittat in och välkomna!

 


Helt slut

2011-02-16 22:59:48 / 0 kommentarer ..


Är det minsta man kan säga. Har haft träningsvärk nu i två dagar och igår tog det en bra stund innan jag kunde komma ur sängen. Tror att det kommer bli så imorgon igen då det var en jobbig lektion för mig idag.
Har en häst som heter Iris och är hyfsat starka dam. Så idag bad jag att få ha gumiisnodd (kände mig som urdålig ryttare som behövde gummisnod) då jag kände att jag inte skulle orka henne annars. Men jag är glad att jag tog det belsutet då det gick bätter än förväntan. Dock ändå har jag inga armar kvar, men utan hade jag nog knappt fått av sadlen då jag var helt slut efter lektionen.

Så imorgon får vi se om jag kommer ur sängen eller om någon får hjälpa mig. En sak är säker träningsvärken väntar med ett förfärligt stort leende på mig.


Vad brukar du använda för hjälptyglar (om du behöver) när du rider?


Med och tävlar

2011-02-16 14:02:36 / 3 kommentarer ..


För komma till deras sida klicka på länken: http://snobbryttarna.blogg.se/2011/february/var-med-och-tavla.html#comment



Mina tankar...

2011-02-16 12:35:39 / 0 kommentarer ..


Eftersom det inte blev något alls som jag hade planerat igår så kommer en av de planerade inläggen nu. Nu kommer ett till av hur jag tänker när jag fotografera och redigerar bilderna och i detta inlägg hade jag tänkt mig ta några av de rovdjur jag stötte på i Sydafrika.
De tre djuren jag hade tänkt mig idag är gepard och Lejon.

Bild 1 orginal
Bild 2 redigerad

Lejon

Hade följt denna lejonhona länge och hon låg spanna bra länge. Till slut reste hon säg och gick mot bilen. Det ända jag tänkte var att få en bra ansiktsbild på henne och bästa av allt är att hon tittade rakt på oss när hon gick förbi.

Denna madam som är den bästa jägaren av hon och sin syster heter Maggie.

 

Har inte jobbat så mycket med bilden då jag tycket den var bra som den är. Denna bild var en av de första jag jobbade med när jag kom hem då den ligger högt på favoritlistan. Jobbade då i mitt gammla redigeringspromgram som var Photoshop elements 8 och det jag fixade med bilden var nivår, kontrast och lite nyans och mättnad.

Denna lejonhona var bland de svåraste och hittade och jag hade turen och se henne då hon inte har något halsband och hennes kusiner som hon går med gömmer sig väldigt bra. Hon har precist varit och druckit vatten och är tillbaka för att lägga sig i skuggan. Här tänkte jag inte så mycket på hur bilden skulle vara utan tog kort för att få en bra bild. Det jag gillar med denna bild är att hon visar att hon druckit och hur har hittat något intressant med bilcken.

 

Det jag har gjort med bilden är att först beskärt ner den så att fokusen är på Bentley (som hon heter). Att jag spara lite mer utrymme på vänster sida är för att det är rörelsen är på väg dit och blicken är redan fäst åt vänster. Har lagt på lite exponering, nivåer, kurvor, kontrast och intensitet för att ge bilden lite mer värme och tilltalande.

Gepard

Här sitter gepardhonan och spejar så att ingen kommer för att ta hennes bytte. När jag tar detta foto står jag inte mer än 1,5-2 meter bort från henne. När jag skriver står så menar jag att jag står på marken och inte sitter i någon bil. Det är en av det häfigaste saker jag gjort i mitt liv och det är en helt underbar känsla och stå framför ett vilt djur. Som ni ser på orginal bilden så har hon ett halsband. På så sätt kunde vi följa henne och hitta henne.

Denna lilla dam heter Ketsweri.

 

När jag fotograferade Ketsweri så vill jag så gärna ha ett poträtt av hennes vackra ansiket då hon är en väldigt fin gepard (korkade, men fin). Fick många fina bilder, men denna är en av de bästa då hon inte ser så ilsken ut, utan mer naturlig.

Har besärkt ner bilden så att ketsweris blickfång får mer luft och så att våran blick fokuserar mer på henne och inte all luft som är i bakgrunden. Som ni ser har jag tagit bort hlasbandet då jag tycker det förstör och ser klumpig ut på henne. Har lagt på intensitet, kontrast,nivåer, exponering och kurvor för att få mer liv i bilden.

 

 

 


Jobbar...

2011-02-16 11:07:01 / 2 kommentarer ..


Sitter nu och jobbar lite med bilder och går hyfsat bra tycker jag. Det kommer komma ett inlägg om mina tankar vid fotografering så om ni orkar håll ut! Den bör publiceras mellan 12:00 - 12:30.

Idag är det som tur lite roligare väder än igår så får se om man tar och går ut en sväng senare.

Hur ser din dag ut idag?



Power back!

2011-02-15 20:35:43 / 6 kommentarer ..


Nu har vi fått tillbaka strömmen på övervåningen. Det var bara en propp som hade gått, men den proppen jag trodde det var som skulle bytas var helt fel. Tur att jag inte gjorde något! Räckte med att det var jag som fixade så proppen gick då min tacklampa sa tack och hej och släckte sig så snällt.

Men när vi hade fått igång allt så kom mormor och morfar för att fika lite. Passade på att låta mormor läsa igenom min reseberättelse så jag kan skickad den så fort som möjligt till Sötåsen så de kan få läsa den.
De berättade även att jag ska få en kusin till sommaren! Så otroligt kul att få en till i skaran av kusiner som inte är så stor. Har bra sex kusiner sen innan och nu kommer de bli sju! Har inte så många, men det räcker gott och väl.

Fixar inga nya bilder idag då jag lätt fastnar när jag jobbar med dem. Men det kommer troligen komma några bilder imorgon.


No power

2011-02-15 17:56:34 / 2 kommentarer ..


Strömmen har gått på hela övervåningen Så kan inte sitta och jobba med bilder som jag hade tänkte mig.
Får troligen tillbaka den så fort pappa har kollat proppskåpet. Dock vet jag inte när han kan göra det och varken jag eller mamma vågar göra det. Bara det inte är något annat som är fel.

Fröken En av mina favoritbilder

 


Ändring för kvällen

2011-02-15 17:19:25 / 0 kommentarer ..


Eftersom min bror ska iväg på någon slags pizza/ grabbkväll så blir jag utan bil ikväll och det resulterar i att jag inte har någon bil så jag kan inte åka någonstans om jag så skulle vilja. Var tänkt att jag skulle till stallet ikväll, men låter min bror ta bilen så han kommer ut och inte bara sitter vid datorn och är där hela kvällen.

 

När jag nu inte kan komma till stallet så vill jag gärna göra något annat som har med att rör på kroppen och det gör man inte när man är hemma. Men en bra sak är att ut och springa. Problemet är bra att det är för kallt och vissa ställen inte är ordenligt plogat.

Så vet inte riktigt hur jag ska lösa detta riktigt än. Kanske får med mina föräldrar på en kort promenad eller liknande.

 

Om inte så sätter jag mig här och jobbar lite med bilder och så kommer det kanske upp ett liknade inlägg som igår.

Är det något specillet du vill se? Hästar, afrikanska djur eller natur?

 

Har i alla fall lyckats med att tvätta tre fulla maskiner och kommit en bra bit på vägen med mitt rum hur jag ska få det snyggt och hur det blir med tavlor senare. Har även hunnit söka ett jobb. Dock är det lite svårt att söka på ett sätt tycker jag nu då jag än så länge inte hur det blir med Kolmården. Gillar inte gå hemma utan att veta. Hittade förut ett jobb till idag som jag ska söka och se hur det blir med det. Den tjänsten vill de ha personal omgående och det låter toppen, men då vill man veta hur det blir med Kolmården då det ligger väldigt högt ”vilja jobba med ” listan.

 


Potatis

2011-02-15 12:58:03 / 1 kommentarer ..


Man tycket inte om allt som finns i världen och så är det bara. Det finns stora saker som man ogillar strakt. Ett exempel som jag tycker illa om är all våld som nu har varit i Egypten eller krig som pågår.

Dock så kan jag man inte göra så mycket när det blir uppror i ett land och oftast finns det en bra anledning när ett land går emot regeringen.

 

Men så finns små saker i vardagen som man inte tycker om alls. Och nu kommer rubrikens mening in i det hela. Jag gillar absolut inte kokt potatis. Tycker verkligen inte om att äta det då jag inte gillar smaken och ibland känns det så mjöligt i munnen.

Dock så äter jag ungstekt potatis, stekt potatis ja allt annat tycker jag om, men inte kokt potatis. Hur denna fjantiga sak började vet jag inte, men har alltid haft svårt att äta just kokt potatis. Även om det serveras så äter jag för att vara artig eller måste för det inte serveras något annat.

Min underbara lösning på när jag äter kokt potatis är att dränka det i sås och då går det lättare att äta de små och få kokta potatisarna som ligger på min tallrik.

Att jag tog upp detta är för det serveras kokt potatis idag och jag ska gå ner och skala en hel kastrull som vi ska till fisken idag.

 

Har du något likande fjantig sak som du inte gillar, men är väldigt vanlig i vardagen?

 



Lite planer för dagen

2011-02-15 09:30:26 / 2 kommentarer ..


På boxningen igår så var vi minst halva gruppen och när jag kom så kopplade jag inte först att de flesta var bortresta över veckan då eleverna har sportlov.

Igår hade jag inte samma jämna tempo och jag bör försöka träna fredagar också för att få mer energi, kondition osv.

 

Idag ska jag försöka städa och tvätta så jag får lite ordning. Framförallt mitt rum så mina träfigurer från Sydafrika och Kenya får komma upp igen. Även kolla ut vilka bilder som ska få bli tavlor och hängas upp och vart de ska få hänga. Dock kan det bli svårt och välja ut då jag har många bilder som jag tycker om och speciellt från min resa. Dessvärre har jag inte så mycket utrymme för att hänga upp tavlor i mitt rum, men det löser sig nog i slutändan.

 

Troligen åker jag till stallet ikväll en sväng och pysslar lite med hästarna. Om det behövs hjälp som så hjälper jag till på lektionerna.

Känner mig fortfarande dum som lämnade Winston igår så om det finns möjlighet så ska jag fixa till det så fort som möjligt.

 

Nu väntar tvätten på mig!

 


Mina tankar när jag fotograferar och redigerar

2011-02-14 17:56:16 / 4 kommentarer ..


Har nu jobbat med ett få tal bilder som jag tog igår på Kajsa och Fröken. Det går sakta men säkert framåt och det bästa är att jag börjar lära mig CS3 hyfsat bra nu.
Ni fick se några av gårdagens bilder som togs. Idag tänkte jag visa hur mycket jag jobbar med bilderna och berätta hur jag tänker när jag tar kortet och när jag efterbehandlar dem.

Nr: 1 är orginal
Nr: 2 är redigerad





Här har jag tagit bort staketet och ena huset då jag tycket det såg friare ut när det inte fanns där. Bilden är tagen så att Fröken ska var i fokus och man ser vilken väg rörelsen är riktade mot. Tagit bort skuggan från ena lycktstolpen då när staketet försvann så såg det dumt och instängt på ett annat sätt. Har lagt på lite med kontrast, intensitet, nivåer och exponering för att varmare bild och ingen den känsla som solen gav för denna dag.





Här har jag beskärt ner bilden för att få mer fokus på Fröken och Kajsa. Tyckte även inte om den halva lycktstolpen och ena hästrumpan var ivägen och förstörd lite av bilden. Har även här lagt på lite mer kontrast, nivåer, färgbalans och exponering så det ger mer liv i bilden.





Här har jag också tagit bort staket och skuggan av lycktstolpen för att få en friare känsla av bilden. Lagt på kontarst, intensitet, nivår, färgbalans och kruvor för att få fram en varmare känsla. Bilden är tagen så att Fröken är fokus och blickfånget ska fånga henne.

Det var lite tankar om hur jag arbetar med mina bilder under denna omgång. Om ni tycker det är intressant kan jag lägga upp fler inlägg om hur jag tänker när jag tar själva kortet och hur jag tänker när jag efterbehandlar dem.


Inte populärt

2011-02-14 14:22:15 / 1 kommentarer ..


Var en sväng till ridskolan idag för att rycka hästar och blev närmare bestämt en häst idag. Idag så fick Winston gå till frisören Ida och det var inte direkt populärt om jag säger så.

Idag så använde jag trimkniv då jag tänkte spara på tiden. I början var han väldigt missnöjd med att stå i gången.När jag fått nästan den längd jag ville ha så tänkte jag ta och rycka för hand för att få en fin och jämn man. Är inte så bra på att använda trimkniv så att det blir jämnt och fint då jag tycker det är lättare för hand.

 

Blev absolut inte nöjd över resultatet så får fortsätta en annan dag eller tillfälle då Winston var ruskigt trött på att stå och bli fin. Fick iaf den längd jag ville ha, men är lite små saker kvar. Dessutom tyckte Winston att det inte var speciellt kul att bli ryckt + att hans man är väldigt seg.

Så tyckte han kunde få gå ut och släppa tankarna på att han blivit av med lite man och fortsätta imorgon eller på onsdag.

 

Var rätt kallt idag med och att man inte lär sig att mer kläder på sig. Går som vanligt runt i mina stallkläder och mina stallkäder består dessvärre inte av ett skidställ så det blir lite kallt när man inte rör på hela kroppen. När jag släppt ut Winston kunde jag inte känna mina tår. Ändå hade jag min mysstrumpor på mig.

 

Så nu som ser Winston ikväll bli inte arga! Jag ska fixa till det, då jag känner super dålig, elak, ja allt eftersom jag inte gjorde klar honom.

 

Idag är det även Alla hjärtans dag och det innebär att mina kusiner som är tvillingar fyller 20 år idag! Ett stor Grattis till dem.

 


Bildbomd

2011-02-13 21:10:24 / 1 kommentarer ..


Här kommer några bilder som jag tog idag på Kajsa och Fröken. Några har jag jobbat lite med efterbehandling och några som kommer upp ska jag jobba med men det blir senare i veckan. Det tar på krafterna att sitta vid datron länge och dessutom mår inte min kära datorn så bra då den är lite små dålig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta var några bilder från dagens fotografering. Som ni säker märkte så är de tre första redigerade och inte reten. Några av de andra ska jag jobba med i veckan som sagt då jag börjar bli trött nu.

Har jag turen så får jag åka till stallet imorgon och då ska jag höra med Lena om hon vill att jag ska fortsätta rycka mannar eller om hon vill att jag ska göra något annat. På kvällen är det boxning som gäller för hela slanten! Älskar det verkligen då jag nu börjar känna och se att det gör resultat. Inte bara i vikt utan i styrka också.



Härligt väder = Frusen Ida

2011-02-13 17:40:06 / 2 kommentarer ..


Så himla underbart väder det var idag! Fick visserligen ta och börja med att ta en Kestin mot min allergi som är värst mot ensilage då jag åkte till en vän och blev kvar över natten. De har en gård och de fodrar sina djur med ensilage och det är det av ströfoder jag reagerar värst på vintern.

När jag vågade mig ut så bar det av mot Skövde då klockan var mycket och jag skulle inte hinna hem och byta om så var det snabbare att åka till Skövde och inför skaffa ett par mjukisbyxor. De jag gillar allra bäst är Team Sportias mjukisbyxor och inte heller farligt dyra.

Efter det bar det vidare mot ridskolan hämta mina stalljackor och skor. När allt var hämtat och jag byt byxor och skor åkta jag till Lerbro för att fotografera Kajsa och fröken i det fina vädret.

 

Blev en lite samling när de flesta skulle rida. Tur så skulle alla till ridskolan och rida så vi fick paddocken för oss själva.

Jag är en sån som fryser lätt, men brukar stå ute och låta mig frysa då jag annan ser att jag bör tåla lite även om jag inte vant mig vid kyla helt och hållet än.

Slutade med att när Kajsa skulle skritta av fick jag gå in då jag frös mer än jag trodde och var nära på att svimma. När jag kom in i stallet fick jag sätta mig och bara slappna av. Kajsa skickade ut mig till hennes bil då den var varm och jag hämtade fika som jag hade köpt i Skövde som vi skulle äta efter fotograferingen. Blev bättre med lite mat i magen och vi fixade det sista i stallet och efter det åkte vi till ridskolan då det var varmt där och fikade där istället.

 

En mycket trevlig dag och visserligen är inte dagen slut så man vet aldrig om det händer något mer kul för dagen.Bilder kommer så fort jag har kollat igenom dem!


Vad har du gjort i det fina vädret?

 



Varmt blir kallt

2011-02-12 17:13:27 / 2 kommentarer ..


Jag är en sån person som är frusen person året om. Dock inte lika illa på sommaren när det är varmt, men vinter är vinter och i år är det värre då jag kom hem från ett underbart varmt land till ett väldigt kallt land. Saknar på värmen och livet från Sydafrika.

Men till saken som är när jag duschar så duschar jag väldigt varmt då jag tycker det är skönt att få känna värmen från något annat håll än bara täcken, filtar och sommaren. Så när jag duschar ser jag alltid framemot att ha en varm dusch. För två veckor sen kom jag hem och hade längtat efter min varma dusch över halva dan och då fick jag en kall dusch. Slutade med att jag inte duscha mer än 3 min och gick la mig för att bli varm.

Nu så gick jag in igen och hade den vanliga temperaturen, men varmvattnet gav mig kroppstemperatur värme i stället för varmt. Var tvungen att stå i det och känna hur det blev kallare, kallare och kallare.

Så nu ska jag ta på mig det skönaste jag har i detta hus och bara mysa mig ner i det och ta det lugnt för kvällen och se melodifestivalen. 



Fint väder!!

2011-02-12 08:49:36 / 0 kommentarer ..


Solen är frame och lyser så skönt så nu är det bara skynda sig till frukosten och åka ut en sväng och finna fina fotoplatser. Har redan ett ställe jag vill åka till.
Blir troligen fotgrafering här hemma med, men först och främst ska jag åka ut och fota det fina vädret!


En kall dag

2011-02-11 16:04:30 / 4 kommentarer ..


Det har varit en kall förmiddag och halva eftermiddagen som spenderades på ridskolan. Det blev dock bara två hästar som blev ryckta idag, men tänker fortsätta nästa vecka om jag får en bil.

De som blev nya och fina i man och svans var Petri och Mr Jack. Upptäckte att jag var väldigt petig och var inte precis nöjd med resultatet, men det var mycket bättre nu än tidigare.

Fick mocka boxen dessa pojkar fick spendera medans den ena höll på att bli ryckt. Upptäckte att det var dåligt mockat sen innan och bädden var väldigt ojämn. Så ska försöka åka ut mer så det blir ett fint stall någon gång i veckan.

Mockade även gödselstacken i den underbara blåsten och de fina snöpustarna och jag säger tack och lov för att man har börjat boxa så man har fått lite armmuskler som man kan använda vid sådana tillfällen.

Blir också trött på ena katten som gör sina behov i höet hela tiden och inte kan gå in i en box/spilta och göra det istället. Ännu bättre om han gjorde det ute på gödeslstacken direkt så fanns inte det problemet alls. Jag är inget fan av den katten heller, men det gick gör långt när den sket i höet medans jag ryckte. Såg det inte, men efter ett tag kände jag att det luktade illa kolla på katten och han så super nöjd ut.

Så det var bara att slänga det sista hö som var kvar i högången och tack och lov var det inte mycket då det redan innan var lite kvar när jag gav höet till pojkarna. Så hämta en skottkärra grep, sopborste och en skyffel. Det blev rent och fint speciellt efter andra sopningen.

När jag körde hem var det något halt ut och vågade inte hålla den hastighet jag brukar då det blåste mycket och tog gärna tag i bilen. Speciellt där det var som halast på vägen. Inte kul alls att känna att man är på väg i diket eller andra körfältet.

Så alla som ska ut och köra ikväll: Kör försiktigt!

Själv hade jag planer att jag skulle till en kompis men vet inte om jag vågar mig ut i detta igen då den stora vägen inte var så bra så vill jag inte veta hur illa de små vägarna är.

Har du kunnat vara ute idag?

 



Letar och letar

2011-02-10 17:32:25 / 2 kommentarer ..


Nu bör jag känna mig bättre och så. Sånna utbrott kommer ibland och då ser jag inte ur alla synvinklar och det resulterar i att mina känslor och tankar går åt fel håll. Så var lite tvungen att skriva av mig så jag lämnade det bakom mig.
Chokladbollarna gjort sitt goda för och humöret när nu nästan i topp. Har nu under eftermiddagen letat efter jobb och det går väl si så där. Det är inte lätt och leta jobb under dessa månader, men för eller senare hittar jag förhoppningsvis något.
Känner så att det är bättre att fler jobb på gång så man kan välja vilken man vill ha sen när det väl är dags att välja eller det säger att jobbet har gått till någon annan.
Men att hittat ett jobb som man har behörighet till är svårt så jag letar på så gott det går. Tänker inte ge upp nu.

Imorgon blir det stallet då jag äntligen få ha bilen för en dag. Skönt att få komma ut en hel dag och inte sitta inne en halv dag då det är ljust ute och komma ut när det är mörkt.



Snö, snö och känslan av obetydlig

2011-02-10 11:56:45 / 1 kommentarer ..


När jag kom hem igår såg jag att det inte fanns två bilar som det skulle göra på uppfarten utan det stod bara en. En bil och det betydde att jag inte kunde åka till stallet idag.
Blev ett himlars liv då jag tyckte min bror kunde gå till jobbet som ligger mindre än en 1 km bort i stället för att ta bilen, men mamma påstod att han behövde ta bilen för att det var för mörkt och gå när han började på jobbet. Så hon mena på att jag skulle gå och hämta bilen och åka till stallet.
Blev riktigt irriterad då jag hade sett framemot att åka till stallet och bara pyssla med hästarna. Så när jag vaknade och tittade ut och det bara snöade så kände jag inte för att gå ut och hämta bilen i detta snöoväder och istället åker ut imorgon då tänker ta bilen.

Ibland känns det som min familj stöttar, letar efter jobb och hjälper min bror med allt. Nästan som han åker på ett bananskal genom allting. Han gör inget i huset och är inget gjort så får jag ta smällen. Visst jag går hemma hela dagarna och så, men tycker det ska vara lika när det gäller hushållsarbetet.

Visserligen har han gått en utbildning där det är svårt att få tag på lärlingsplats och så, men jag har lika svårt med min utbildning när det gäller att få jobb.

Så ibland känns man så obetydlig i denna familj och ingen vädersätter ens intressen som gör en glad, mår bra mm. Får kritik så fort man söker ett jobb som jag själv tycker skulle passa mig medans de tycker man inte ska jobba med för det inte finns någon ekonomi eller ett värdigt jobb. Är trött på detta och vet inte hur jag ska göra för att ändra på det.

Ne nu ska jag gå ner och baka något med choklad så jag blir lite gladare och piggare igen.

 

Vad gör dig glad, pigg, mår bra eller får livsglädje av?


Gårdagen

2011-02-09 09:04:04 / 3 kommentarer ..


Kommer inte berätta hur det gick eller hur det kändes uppe på kolmården, men när jag har fått svar ska jag berätta hur allting var och hur det hela kändes.

Åkte en sväng till ridskolan på kvällen föra att få något och göra då jag inte kände för att stanna inne hela kvällen och bara ligga och sova (sov inget emellan måndag och tisdag).
Åkte ner o ch hälsade på alla hästarna och hjälpte med att bifoga bilder i ett mejl.
Hjälpte även till lite på lektionerna och skulle se hur Freja hoppade. Det fungerade inte alls då hon inte riktigt har muskler till det än. Tog ett jättesprång så flickan for av och lika fort som hon åkte av hoppade hon upp. Vissa är så härliga att de bryr sig inte när de trillar av.

Kände också att att jag vakna till och fick mycket energi när jag var i stallet så ska nog börjar vara där mer och greja och pyssla lite med hästarna.
Ska troligen rycka några på torsdag om jag har bil och åka med.


Må gudarna va på min sida

2011-02-08 08:58:00 / 2 kommentarer ..


Vilken sekund som helst ska jag gå på gruppaudition och nu får vi och alla som bryr sig om mig håll sina tummar för att det går vägen för mig och en av mina drömmar uppfylls.

Hur det än slutar är det ett steg i rätt riktning för mig och jag har fått tillbaka livsgälden. Blir det inget nu så åker jag utomlands igen och denna gång blir antingen Australien eller aupair i något land och troligen en familj med hästar. Men nu ska jag fokusera Kolmården först och främst.

Håll som sagt allt som ger tur för mig nu!

Vad är ditt drömjobb eller har du det redan?



Nervositeten på väg

2011-02-07 10:10:30 / 0 kommentarer ..


Brukar inte bli så jätte nervös när jag ska iväg och göra något nytt. Var inte ett dug nervös när jag skulle flyga till Sydafrika utan den kom först när jag skulle byta flyg. Då hade det gått ca 2 timmar sen jag lämnade tryggheten i Sverige.

Nu har jag fått sömnsvårigheter igen och det får jag alltid då jag blir nervös för lite större saker som t ex åka till Sydafrika eller åka på gruppaudition till Kolmården.

Får sömproblem när jag verkligen vill att det ska gå bra utan några problem för mig och Kolmården är verkligen något jag vill ska gå hela vägen och att jag lyckas med det. Men i vaket tillstånd så här innan är jag inte så nervös, men när jag ska sova så går det åt pipan då det kommer omedvetet. Troligen så ligger min nervositet i mitt undermedvetna och eftersom det går och kontrollera när man sover så blir det som det blir.

Så idag ska jag försöka jobba med att vara så förbered som det bara går och sitta med att öva in min kändis. Måste bara hitta lite mer styrkor och även en del svagheter med min kändis som t ex varför det skulle vara bra för min kändis att samarbeta med Kolmården och vad skulle den lära sig av att jobba med Kolmården.

Ska även försöka hitta en bra bild på kändis som jag ska ha med mig upp och det är bland det svåra med mig då jag är rätt kräsen emellanåt när det gäller bilder och framför allt när det gäller mina egna. Men tror jag kommer hitta många bilder så det bör inte bli så svårt att välja ut vilken bild jag ska ta.

Kommer berätta imorgon vem min kändis är och hur jag tyckte det gick på Kolmården.

En sak bara! Säg inte lycka till utan håll era tummar för mig bara!Är lite skrockfull när det gäller att säga lycka till på något så här stort för mig.


Glömt totalt

2011-02-06 10:31:07 / 1 kommentarer ..


Tycker väldigt mycket om att fotografera och speciellt djur. Tycker det är kul att fotografera tävlingar. Dock är jag inte så bra, men övning ger färdighet.
Nu är det en nationell tävling ca 5 mil från där jag bor och jag hade totalt helt glömt bort att den var dennna helg. Denna tävling innehåller bland annat kval till Göterborg horse show.
Och här sitter jag och har vart i andra tankar och inte planerat in detta. Man borde ju slänga sig i bilen och åka och kolla då de stora klasserna är idag. Det ända problemt är att jag inte har någon bil med bränsle och jag har inte råd att tanka.
Det är bara ta nya tag när jag ska ner till Göterborg horse show.



Dagen

2011-02-05 20:00:08 / 2 kommentarer ..


Tanken på vilken irriterande morgon det var idag så lugna det någorlunda ner sig. För min del, men för mina föräldrar varade inte lugnet speciellt länge då de skulle fixa och dona med lister. Gjorde så att jag satte på mig mina hörlurar och lyssnade på musik istället och började med att redigera. Som ni ser så har jag gjort om här på bloggen igen. Kände att den förra designen var rätt tråkig och liv lös.
Så har suttit mycket vid datorn idag med.

Har även fixat i ordningen min garderob med att få dit en sockel som är gjord av samma material som mitt golv är. Så i veckan ska jag och mamma tapesera den och hur det kommer sluta veta jag inte. Då pappa är väldigt petig och mamma inte så lär jag bli som pappa att det ska bli bra.

Nu blir det Melodifestivalen och får se hur detta statfält är och hoppas den är bra i år. Såg inte så mycket av den förra året då jag var mycket ute och festa då eller snarare var fyllechaffis.

Säg gärna vad ni tycker om utseendet av bloggen! 

Your friend Ida


Vilken morgon

2011-02-05 11:02:24 / 1 kommentarer ..


Nu är jag inne i en sån här dum perido igen och vaknar klockan fem varje morgon, men tack och lov så somnar jag om rätt lätt.
Så när man är i den bästa sömnen här man "dunk" i mitt rum, då är det pappa som ska ha en sak som jag använde till mitt provosoriska studio. Över den hade jag ett lakan och på golvet stod en av mina proslins hästhuvuden. När pappa skulle ta bort lakanet så stod hästen lite på den och han välte den. Så just nu är den ett öra minder.
Så mina kära föräldrar sa bara att det är lima den. Kul tänte jag.

Gick sedan ner för att äta min traditionella frukost som består av gröt. Tittar ut genom fönster och där ute spöregnar det. Ännu roligar och fick känslan av att det inte kommer bli världens roligaste dag idag och speciellt inte om blåsten kommer hit.

Det som är positivt är att idag startar melodifestivalen så det ska bli intressant och se hur bra den är i år.

Your friend Ida

Nya idéer

2011-02-04 16:17:23 / 0 kommentarer ..


Eftersom det inte blev någon natur fotografering så fick jag tänka så det knacka för att komma på vad jag skulle kunna fotografera istället. Har varit grymt sugen på att fota nu i några dagar, men inte blivit av.
Så jag fick för mig att testa något nytt som jag aldrig har gjort och det resulterade i att jag började bygga en provosorisk

Eftersom det inte blev någon natur fotografering så fick jag tänka så det knacka för att komma på vad jag skulle kunna fotografera istället. Har varit grymt sugen på att fota nu i några dagar, men inte blivit av.
Så jag fick för mig att testa något nytt som jag aldrig har gjort och det resulterade i att jag började bygga en provisorisk studio, leta fram mitt stativ som jag sällan använder då jag mest fotar djur och det går inte ha ett stativ med sig om man inte har en enbet och det har jag inte.

Nu fick jag dessutom verkligen testa CS3 som jag har skaffat och ju mer jag man testar och trixar desto mer lär man sig.

Jag är verkligen ingen stjärna någonstans, har aldrig gått en enda kurs inom fotografering eller photoshop utan är självlärd inom alla områden.

 

Så nu vill jag gärna få kritik bra som dålig då jag gärna vill utveckla mig mer och då behöver jag veta vad ni tycker om dessa bilder som jag har jobbat med under dagen.

Be gärna andra gå in och kolla detta inlägg om ni tycker de kan ge hjälpande kritik.

Snäcka

Noshörning

Leopard (gjord av sten)

Hjärta

Glas

Your friend Ida


Underbart väder

2011-02-04 09:54:46 / 1 kommentarer ..


Idag är vädret så härligt och jag har så stor lust att gå ute och fotografera.
Så ska samla ihop mina grejer och gå ut en sväng och se vad som hamnar på bild.
För övrigt så händer det inte så mycket idag så får se vad resten av dagen blir av.

Your friend Ida

Pica från i somras

Ridningen

2011-02-03 13:16:51 / 0 kommentarer ..


Igår var det hoppning som gällde på schemat. Tror hela gruppen var taggad till tusen. Hoppade bl a en kombination med ett galoppsprång för det stora hästarna och två för mig och Hoss och en annan som red Cuba.
Känner att jag måste få bättre kontakt med Hoss i galoppen då han lätt gärna tar bettet och springer på. Det går att få stopp på honom, men känner att jag måste ta i så för att han ska lyssna.
Kände att han var bättre i högersidan igår med, men inte bra nog då han gärna inte vill bli ställde i höger.
Alla i gruppen fick hoppa lite konstigare hinder förutom Hoss. Inte för att han inte kan utan är en mycket duktig ponny i hoppning utan det var mer så att han inte såg hinderna så bra och då tyckte vi att inte skulle hoppa utan fick vänta till slutet och hoppa enklare hinder.

Vi hoppade kombinationen 3-4 gånger och det flöt på bra, men måste bli bättre med blicken och rätta upp mig dirket efter hinderna. När det var vår tur i slutet så ville han inte riktigt hoppa det enkla hindret först, men vi kom över gåendes och sen så fick vi upp farten, men min ridlärare sa att det märktes även här att han såg lite dåligt.
Det är så synd om hans syn blir sämre då jag tycker det är en duktig ponny på ridskolan.

Nästa vecka tror jag det var vanlig lektion och vi bytte alla hästar förutom jag då jag har Hoss i dressyr och en som är ledig på hoppning. Jag ville gärna var kvar på Hoss då jag känner att jag utvecklas på dressyren där och när vi hoppar tar en ponny/häst som ser hinderna vid hoppning.
Annars var det rotation på de andra och jag hoppas jag får tag på en kameraman till nästa lektion då vissa har fått hästar som de aldrig ridit på eller snarare en person som brukar bara rida de stora hästarna.

Your friend Ida

Ibland önskar jag

2011-02-02 15:51:32 / 0 kommentarer ..


Ibland önskar jag att det fanns fyra bilar i min familj då det skulle lösa många probelm om vem som ska ha bilen när och vart.
Idag är det så att att jag måste lämna ifrån mig V70 i mölltorp då min pappa måste ta den för att komma hem pga att han har med sig lastbilen till mölltorp och där står det ingen bil. Min mamma kan inte hämta honom då hon är på träning och min bror kan inte skjutsa någon för dittan o dattan för att alla ska bli nöjda på hemma plan.
Så jag måste bli hämtade min mamma som gnäller så fort jag bara har gått förbi en häst och inte rört den att jag stinker häst. Kul eller inte alls.
Dessutom gillas det inte heller att jag kommer 20-30 mintuer ( då har det gått fort) sen från när lektion har slutat till bilen. Klart att jag bilr sen då jag måste gör iordningen hästen efter mig då jag rider i sista gruppen. Vi fodrar även och så ska jag byta om.
Så något irriterad över att det inte finns någon bil så jag kan ta mig hem själv idag.

Your friend Ida

Reseberättlese

2011-02-02 13:25:30 / 0 kommentarer ..


Sitter här och försöker mig på att skriva en bra reseberättelse från när jag var i Sydafrika. Inte det lättaste kan jag lova då jag är inte så bra på det (tycker jag själv). Vill att det ska bli så bra som möjligt då den ska komma ut på Sötåsens hemsida, så känner mig lite pressade över att den måste bli bra.
Men jag ska börja skriva och sen ska en av lärarna jag hade när ajg gick där, som nu har börjat jobba där igen (hon är svenska och engelskalärare) läsa igenom det så att det blir så bra som möjligt. Så känner en lite lättnad då hon ska läsa det, men vill få den så bra som möjligt så vi slipper ändra allt för mycket.
När den är färdig ska jag lägga ut den här med så ni kan få läsa lite mer om vad som gjordes när jag var borta.

Your friend Ida

Om en vecka

2011-02-02 10:13:18 / 1 kommentarer ..


Nu tänkte jag berätta vad jag ska göra på tisdag nästa vecka. Det är en av mina livs största drömjobb och jag hoppas verkligen det kommer gå hela vägen för det finns inte ord hur glad jag skulle bli.
Dessutom har jag kommit på vem jag ska ha som kändis med mig upp, så nu ska jag bara göra i ordningen en bild.

Hoppas ni kommer hålla era tummar för mig då jag ska på interjuv på Kolmården för säsongsjobb som djurvårdare. Det är mer som en audition jag ska på igen då den första var i telefon och där lyckades jag ta mig vidare. Så nu är det en gruppaudition och jag hoppas det kommer gå bra så jag får jobb där.

Vad är ditt drömjobb?



Your friend Ida

Inget speciellt

2011-02-01 21:34:19 / 0 kommentarer ..


Idag har det inte hänt något speciellt mer än att jag har jobbat lite med bloggens utseend. Är inte riktigt nöjd än, men får jobba mer med det imorgon.

Nu är det en vecka kvar tills jag ska åka iväg och nästa inlägg som kommer ska jag avsölja vart jag ska.
Så håll koll på bloggen imorgon om ni vill veta!

Your Friend Ida

RSS 2.0