Ponny-SM Kval

2011-08-15 22:07:30 / 1 kommentarer ..


Nu kommer några bilder från lördagens kval till finalerna. Dock har jag bara hunnit gå igenom till b-ponnisar och  c-ponnisar. Så ni kan vänta er bilder i några dagar framöver. Nu hoppas jag ni kommentera mycket!
(Även idag så drar bloggen ner kvaliten på bilderna, ogillas starkt)




























Ponny-SM

2011-08-14 21:06:44 / 1 kommentarer ..


Hela helgen har jag varit på Grevagården och kollat på utomhus ponny-SM. Det var första gången jag var på ett SM inom hästsporten och det var otroligt kul att se. Träffa människor som jag inte sett på flera år. 
Mycket trevlig helg har det varit med blandat väder. Sitter nu och försöker få över bilder till externahårddisken då min dator är nästan full. Så imorgon blir det först att jag börjar kolla igenom alla bilder ordentligt.

Bjuder på dessa bilder från Grevagårds Derbyt så länge. Bloggen drar ner massor på kvaliten på bilderna igen.



Adam Carey med b-ponnyn Cappagh Knight





Nicholai von Benzon Hollesen med Bilbo



Incorrect settings can result in good pictures after all

2011-08-11 19:01:31 / 0 kommentarer ..


I tisdags var det bra väder hela dagen, så jag fick telefon samtal (missade det första gången, så fick ringa upp två gånger då jag blev klickad första gången) där Hanna frågade om jag kunde fota henne och Paulina i det fina vädret.
Vi stod länge och prata med lite folk, så till sist hade solen gått i moln.
Men när jag skulle börja fota så hade jag glömt minneskortet (lite mycket i mina tankar den dagen), så det var bara slänga sig på cykeln och hämta ett.

Väl när jag har hämtat kortet så tar det inte långtid när jag börjat fota så finns inget batteri kvar. Inte glad Ida, men vädret höll på och bli smärre så det gjorde inte så mycket för oss.
Med alla motgångar den dagen så blev det heller inte så mycket bilder.


Hanna & Burberry



Paulina & Gugloo








Just because you wear a cross does not mean you are religious

2011-08-08 22:22:43 / 0 kommentarer ..


Som sagt så fotade jag det som fanns inne igår när regnet föll under gårdagens gång. Eftersom jag inte är så bra på att fota annat än just djur som jag är någorlunda duktig på, så vart det inte många godkända bilder (enligt mig).
Så nu kära ni som läser bloggen skulle jag uppskatta lite kritik om bilderna. Bra som dåligt, vill bli bättre och för att kunna det måste man få höra det så är bra och det så är mindre bra.

Med rubrikens mening menar jag att kors står inte som religon för mig. För mig är det en vacker symbol, som många andra symbolr kan vara. Men för att man bär ett kors betydder det inte att man är reilgiös.
Jag är inte ett dugg religiös och kommer aldrig att bli det, men bara för jag inte tror på det dömer jag inte de som tror på sin religion.
Kort och gott om det, liten förklaring om smyckesbilderna och om mitt troende.






why all this rain, some sun thanks

2011-08-07 18:27:35 / 0 kommentarer ..


Mitt nöje denna söndag (när jag väl kom upp efter kalaset igår) har varit fram tills nu var att föra över bilder från datorn till externahårddisken. Detta har tagit ett antal timmar då det var många och stora bilder.

Har inte varit utanför dörren idag utan bara myst i min inte allt för snygga pyjamas som inte är ens ett helt sett. Men vem bryr sig när ingen ser. Har gått som en hök genom huset för att hitta något att fota då jag var så sugen på det. Helst av allt hade jag velat fota ute, men vädret tillät det inte.


En smyg titt, ge gärna kritik.


an evening with me

2011-08-04 22:01:14 / 0 kommentarer ..


Ibland eller just nu rätt ofta far jag omkring efter jobbet. Jag vet inte riktigt aldrig vart jag styr kossan, om man ska säga så. Njöt så av vädret vid lunchen idag på jobbet och redan där bestämde jag mig för att åka ner till en av de många stränder som finns i Karlsborg.

Så nu får ni följa med mig i bilder under ca timmes tur ner till en strand.


Har precis svängt in på skogsvägen som ligger 150-200 meter från där jag bor. Om man tittar och kan urskilja kluddret i styret ser man mig.
Hittade mycket intressant saker på vägen ner så som blöjor,stupor. Började undra om detta skulle bli nästa soptipp.

Väl nere vid sjön var det nästan tomt på gäster. Denna sjö som jag cyklade till heter Bottsjön och just denna är lite brunaktig av sig. Stranden jag cyklade till heter Svartfjällsviken och är inte så känd av turister. Här ligger kvällssloen kvar länge och det är hur skönt som helst.


Prakerade cykeln precis intill denna fjäderpenna. Så la mig ner på alla fyra med rumpan upp i vädret. Måste sett mycket kul, då turisterna som lyckas hitta dit kollade underligt på mig sen när jag satte mig på handduken för att läsa min nya bok.


Har inte kommit så långt men är redan kär i den. Att jag inte kommit längre är för att jag far omkring och är för trött att läsa när jag kommer hem. Men ni får medge att jag har en snygg bokmärke. Kvitton är inte så dumma att behålla ibland.

Försökte mig på att gå ut en bit i sjön. Det var riktigt skönt, men jag fick aldrig det är riktiga badsuget.

En del av stranden. Det är inte så nära till skogen över hela stranden, men det är nog runt 30 meter från skog till sjön börjar. Den är inte stor stranden, men lagom för de som bor i närheten av Svartfjällsviken. Nackdelen med denna undangömda plats är att botten på sjön är inte den bästa. Ligger bös större delen av just denna strandbotten. Hade det var en fin sandbotten utan bös, så hade det med stor garanti varit fler turister här på kvällen då solen finns länge här.

En av guldklimparna som skulle bara putsas lite så skulle det vara perfekt!

Men man ska inte klaga, det finns de som måste åka flera mil för att kunna bad i en sjö. Skulle det vara så att jag inte vill bada i denna sjö kan jag cykla tio minuter till nästa som är Vättern. Vi är lite bortskämda med både bra sjöar och stränder i denna kommun.

Efter ca 30 minuter så åkte jag iväg på nästa äventyr. Tyvärr ingen händelserik och ytliggare 15 minuter efter det for jag iväg till båten för middag.

Att bo i Kalrsborg är inte så fel. Inte tanke på vad vi har, som vi så lätt glömmer.


lovely, wonderful, amazing feeling

2011-08-02 22:13:00 / 0 kommentarer ..


Det är vad man kan kalla de senaste dagarna. Att vara på hästryggen och rida ut i sommarenkvällen är blan det bästa stunderna i livet. Det är bland annat då man får känslan att man vill ha en häst som bara kan ta in och rida ut i skog och mark på alla slags äventyr.

Har ridit i två dagar i rad (söndag och måndag), båda riktia långturer. Söndagen red jag ut med Hanna och hennes kusin på kusinens ponnisar. Jag fick låna Petri som en tjej hyr av ridskolan. När vi ridit ca fem minuter så kommer vi in i (inte stort moln) ett regnmoln. Så där red vi i värmen och det regnade bra över oss så vi blev dygnsura. Tack vare värmen så trokade vi snabbt och frös inte under vår långa tur.

Den bästa uteritt på länge bjöd Cuba, Hanna och Hoss igår. Helt underbart väder, härligt sällskap och troligt goa ponnisar som vi red ut på. Aldrig varit med om så glad ponnyisar när vi släppt dem i galoppen.  Det bara venn i håret, glädjen vara överväldigandet och mitt leende har aldrig varit så stor någonsin. Det skilljer hel del mellan mig och Hannai ålder, men hon är en av de roligaste personer jag ridit ut med. Så mycket glädje: skratt vi hade under ritten och med ponnisarna. Så ska det vara! 


Hanna & Burberry                                            Jag & Petri

Någon dag så ska jag fota Hanna och Burberry "Bullen" igen och jag har några idéer som jag tror Hanna skulle gilla. Har några bilder i huvudet  som skulle bli så fina om jag lyckas ta dem.

Nu ska jag dra mig mot sängen för en god natt sömn för att gå upp imorgon för att fixa den sista tvätten och städa lite innan jobbet. Härlig start på den dagen!

RSS 2.0