Bildbomb med Alica & Oline

2011-05-31 21:07:40 / 0 kommentarer ..


Dagens fotogarfering på Alica Carlsson med Boccia och Oline Kristiansson med Clinton. Båda tjejerna har bloggar så vill ni veta mer om Alica klicka här eller här. Vill ni veta mer om Oline klicka här.

Alicia och Boccia

Älskar deras miner

Här hoppar de 110 cm.

 

Oline & Clinton

Oline & Clinton 105 cm.

 

Vet att visa bilder är suddiga, men är rätt nöjd då jag hade pappas kamera och inte min egen. Så fick ni en bildbomd på dessa duktiga tjejer. Grymt bra av Oline att ta sig över 105! Hade aldrig själv vågat.

 


Fotat

2011-05-31 20:15:25 / 1 kommentarer ..


Idag har jag fotat Alica Carlsson och Oline Kristiansson när de hoppade lite. Bilder kommer komma upp när jag väl fått dem till datorn.

Att jag varit frånvarnade är för att jag jobbat mycket o länge på dagarna. Dessutom var det en riktigt dålig vecka i mitt liv då jag mentalt inte mådde bra. Idag mår jag bra både mentalt och fysik.

Måste bara säga om min farfar hade levt idag så hade han blivit 75 år. Saknar dig farfar!

Morsdag på söndag

2011-05-27 16:47:18 / 2 kommentarer ..


Ska ni fira morsdag på söndag?

I min familj vet vi inte än pga att vi ska blandant gå på kalas och har annat för oss. Så vi vet inte än om vi kan klämma in och åka till min mormor och morfar. Farmor träffar jag på kalaset.
Jag har (som alltid gör varje år) köpte en present till min kära mamma, som jag så ofta tyvärr bråkar med.
Men att ge henne något extra på morsdag och när hon fyller år brukar sudda ut våra senaste fajter.

I år har jag köpt något som hon kan ha med sig när hon behöver något varmt. Den är designat åt det marin, så min tanke var att honska ha denna i båten.
Meningen var att min bror och jag skulle köpa den tillsammans, men han verkar inte bry sig.

Är det fler som inte bryr sig om morsdag?

Det har vart lite tomt om bilder ett tag så en favorit i repris kör vi.



Vad passar bättre med en mysbild i solen när det regnar ut som det gör.


Nåt är fel...

2011-05-26 21:33:48 / 0 kommentarer ..


Det är extremt dåligbloggning här och jag tror jag börjar veta varför. De senaste dagar har någonting hänt, jag kan inte riktigt sätta fingret på vad som har hänt.
Det är så att jag har kommit in i någonslag deppighets period (igen), visserligen var det senast i våras pga att jag inte hade något jobb. innan dess ett år sedan när mitt ex gjordeslut. Men nu så small det bara på runt lördags söndags. Det är inte kul när man inte vet orsaken till varför man är nere, men alla har sina dåliga perioder. Det konstiga i detta fall är att nu har jag allt jag ville ha för bara några månader sen. Jag har jobb, pengar och en häst att ta hand om. Kärleksfronten bryr jag mig inte så mycket om förtillfället.
Förhoppningsvis så går detta över fort.

Nu till något roligare.
I helgen kommer mitt fototema/fotoutmaning upp här så håll utkik om ni är intresserade.
Sen hoppas jag kunna åka in någon dag och shoppa loss lite så man får nya sommarkläder (snart nödläge då inget finns hemma).
Det var nog det som jag längtar mest till och som är roligt.


Såpbubblor!

2011-05-22 19:53:38 / 2 kommentarer ..


Det jag köpte igår var såpbubblor! Var som ett litet barn när jag var ute förut, dock fick jag inte till den bild jag ville ha så det blir ingen bild idag.
Kan säkert dyka upp en såpbubblabild vid ett senare tillfälle.

Lekt ni mycket med såpbubblor när ni var små?


Motivation

2011-05-22 12:54:42 / 1 kommentarer ..


Nu har jag kommit på en motivation att hålla igång både här och fotograferandet, även för att träna till en bättre fotograf. Då jag har tänkt att ha fototema för mig varje vecka, blir mer som en fotoutmaning för mig. Ni är välkomna att ge förslag, nedan följer nio veckors olika teman som jag kommit på, så ni är mer än välkomna att ge förslag!

  • v. 21 Rörelse
  • v. 22 Glamour
  • v. 23 Student/Glädje
  • v. 24 Bal/...
  • v. 25 Midsommar
  • v. 26 Sommar
  • v. 27 Djur
  • v. 28 Färgstark
  • v. 29 Kärlek
Detta är mina teman än så länge, så vill ni ge mig en eller flera fototeman/utmaningar så är ni varmt välkomna!


<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2254219/idaerikssonsfoto?claim=sae9ju8k256">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Internetprobelm

2011-05-22 11:34:01 / 0 kommentarer ..


Imores fram till nu hade jag internetproblem igen. Detta hände lite då och då och är en smula irriterande. Men nu så fungera det här igen.

Var på bio igår med min bror och en kompis till han och kolla på Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Efter filmen åkte vi till Ica Maxi i Skövde då min bror blv godissugen. Han och kompisen köpte godis, jag köpte något helt annat som man ofta köpt till sommaren när man var barn och gjorde själv när det tog slut.

Vad jag köpte (kostade hela 8 kr) kommer jag vissa lite senare då jag ska snart ut och greja med det.


Internetprobelm

2011-05-22 11:34:01 / 0 kommentarer ..


Imores fram till nu hade jag internetproblem igen. Detta hände lite då och då och är en smula irriterande. Men nu så fungera det här igen.

Var på bio igår med min bror och en kompis till han och kolla på Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Efter filmen åkte vi till Ica Maxi i Skövde då min bror blv godissugen. Han och kompisen köpte godis, jag köpte något helt annat som man ofta köpt till sommaren när man var barn och gjorde själv när det tog slut.

Vad jag köpte (kostade hela 8 kr) kommer jag vissa lite senare då jag ska snart ut och greja med det.


Fandras & min promenad

2011-05-21 17:55:00 / 2 kommentarer ..


Ja, här kommer våran lilla tur uppe på varberget. Hon står vid foten av berget så det är bara gå rätt upp på det. Det bästa är att det åker inte så mycket bliar där, rätt säkert att gå med häst. Jag vet att jag bara har grimma på henne och att man egentligen bör gå med träns för säkerhetens skull.
Fandra är lugnet själv, men jag vet att alla hästar kan bli rädda och sticka för en.
Så snälla inga dumma/elaka kommentater om att jag bara går med grimma och grimskaft.

På väg upp mot Varberget. Fandra stannar och lyssnar på Zeb. Jag säger nu går vi efter bilden togs.

Vad vill du att vi ska gå?

Första gången en bil kom så vi fick gå ner här. Hur lungt och fint som helst.

Fandra passar på att svara Zeb.

"Nu vill jag gå häråt" säger Fandra

Kom nu Fandra vi ska häråt, tänker jag.

Fandra hittar en intressant väg.

Nu går vi säger Fandra.

Dock gick vi aldrig den vägen, dock så kanske jag rider den imorgon eller nästa gång efter det.

Har inte bestämt mig vilket äventyr vi ska på imorgon än.

 

Detta var då min och Fandras lilla äventyr för dagen. Hon är en himla mysig häst att ha att göra med. Det är en familj som är intresserade av att henne på foder och de ska komma och provrida henne på söndag nästa veckan. Så får se hur länge jag får fortsätta rida och pyssla om henne.

Vi får även säga grattis Fandra som blev 17 år igår!


 


Tack Sofie! Du påminde mig

2011-05-21 15:28:57 / 0 kommentarer ..


Ibland så kan man tappa sin inspiration till saker och ting. Jag tappade nog lite när jag inte fotade på ett tag och hur lilla jag fotade under senaste cm-hoppningen. Det var inte kul och se hur illa bilder blev som jag vanligaste fall skulle få bra bilder när jag fotade.


Sofie påminde mig om vad jag är bra på att fota och vad jag tycker är roligaste att fota, nämligen djur, hästar och framför allt ekipage.
Självklart jag gillar jag att fota annat med, men jag har generellt sätt lättast att fota hästar, djur och börjar bli bra på fota ekipage.

 

Så tog med mig lilla kameran(pappas kamera) ut till Fandra idag, då hon och jag skulle ut och gå på Varberget idag.

Ett inlägg om våran tur kommer senare.

 

Zeb, Fandras hagkompis.

Myspys från Zeb sida.

Fandra i egen hög person.

 


Inspiration lika med noll

2011-05-20 20:13:26 / 2 kommentarer ..


Just nu har jag ingen inspiration alls, speciellt inte inom fotografering för tillfället. Där av uteblir bloggning då jag ska försöka börja skriva mer intressanta inlägg och inte allt för tråkiga, meningslös (vissa) inlägg innan. Så just nu ska jag försöka komma på min nisch att skriva om och få lite inspiration till att göra det och en del andra saker med.

 

Men så länge får ni stå ute med lite färre inlägg tillsvidare och jag hoppas ni stannar kvar här eller återkommer senare i tiden.

 

Ni får några bilder som jag tycker jag har lyckats bäst med.

 




Frånvarande

2011-05-17 16:48:08 / 0 kommentarer ..


Ledsen att jag är så frånvarande på bloggen, men när jag jobbar så glömmer jag (ofta) starta datorn när jag kommer hem och när jag väl startar den så kollar jag runt, ser hur duktiga alla är på upptadera, medans jag sitter här och inte vet vad jag ska skriva om.
Så nu vet ni att jag har lite torka på idéer som skulle vara intressanta och läsa. Ni kommer märka ner jag fylls med idéer som jag vill dela med mig till er.



Min favorit kattbild

ESC

2011-05-15 17:22:26 / 1 kommentarer ..


Det var en hel bra ESC igår!
Ser dock att många inte gillar att Azerbaijans låt och tycker den är dålig osv. Men se det så här Sverige vann faktiskt ESC då det var svenskar som skrivet (för mig svenskar i kören) och ett svenskt team som gjorde Azerbaijans låt. Så man kan se det som Sverige kom trea och etta.

Jag personligen tycker Azerbaijans låt är fin när man lyssnar till texten och så,  men visst hade jag velat se Eric Saade som vinnare. Det Eric presterade igår är en av de bästa prestationer på länge från Sveriges håll så bra jobbat!
De jag gillade mest var då Irland med Jedward och Storbrittanien med Blue och såklart Sverige med Saade (måste hålla på sitt eget land).
Det roliga som jag tycker var att Eric vann semifinalen i torsdags med lätthet.

Ja, det var lite kort om vad jag tyckte om ESC.


Fandra

2011-05-15 12:31:10 / 0 kommentarer ..


Idag ska jag ner med Tove (Fandras ägare) till ridskolan och rida på bana för första gången. Blir mycket spännande och ett riktigt hårt passa lät det som på Tove. Ska försöka få med en kamera så ni kan få se lite bilder på när jag rider henne. Nu gäller det bara att vädret håller i sig så vi kan vara ute i paddocken.


Gårdagen

2011-05-14 12:42:51 / 3 kommentarer ..


Jobbade hela förrmidan igår och är jag var klar åkte jag ut till Fandra som var snäll och ta in jämfört me i onsdags då det tog runt tio minuter innan jag fick fånga henne. Sen så red jag vilse uppe på varberget så det var verkligen en tumme upp för oss den dagen.
Tillbaka till gårdagen så red jag till grusgropen och red en snabbis där då jag ville se cm-hoppningne som var på ridskolan på kvällen.
Jag var överlycklig efter tur då hon började bära sig själv i traven och inte vara framtung alls. Lycklig Ida med ett stor leende på läpparna när jag travade. Jobbade en snabbis i grusgropen i galopp och lite klättring.
De sista 500 meter började regna (fridfullt regn) och jag insåg att det är rätt mysigt att rida i regn när det regnar så.

När jag var klar hos Fandra bar det av mot ridskolan med kameran i hösgat hug. Dock var det en riktigt dålig fotodag för mig då minst hälften var dåliga. Ska vissa några bilder från dagen, de ryttare som är med på bilderna får säga ifrån iaf de inte ville vara med på kort på bloggen.


Camilla och Tosca





Hanna och Winston




Jobb och jobb

2011-05-10 22:08:17 / 1 kommentarer ..


Idag har jag varit på två olika jobb. Först Skaraborg städ sen på ridskolan och höll lektionerna. Alla elever var superduktiga och gjorde bra jobb ifrån sig.

Hinner inte skriva mer för måste till säng då det är full fart imorgon igen.
Me like!
Bl a hacke träning så kommer troligen stå och fota delar av träningen bereonde på om jag rider dubbel imorgon eller ej.



Förra träning, Sofie & Prisse

Lycklig!

2011-05-09 09:35:09 / 0 kommentarer ..


Fick inte upp min text om Fandra igår får se om det går bra idag.


Red Fandra igår som ni säkert redan vet och hur Tove hade sagt att kon kunde vara knäpp. Min plan var att rida ett konditionspass i grusgropen för att bl a sträcka galoppen och för hon skulle jobba med ryggen.
När jag skulle åka till henne så blev jag tvungen att vända då det stod en traktor på vägen med båt där bår vagnen hade gått sönder.
Väl framme hos Fandra var hon själv i hagen då den andra var ute och red. Ropa på Fandra, men fick gå till henne innan hon såg och började komma mot mig. Jag backade hela tiden mot grinden och hon följde så snällt efter.
När jag red en mot grusgropen så stod traktorn där fortfarande och Fandra är rädd för traktorer. Men hon gick som om det vore ingenting.

 

Väl framme i grusgropen skrittade jag runt först för att se hur det såg ut (senast jag var där var för ca 5-6 år sedan). Efter det började jag med att galoppera i ett lugnt tempo för att bibehålla kontakten med henne. Vänster varvet fungerade riktigt bra även när man kom mot mest öppna stället. Hon flöt gärna ut där och tog inte skänkeln först så några ponnysparka blev det sen var hon fin.

Dock var det högervara som var jobbigast för henne, men när hon väl slappna av och började jobba så började hon bära sig själv. Det är så skönt när hon gör det för hon blir gärna lite framtung.

Klättrade lite också med henne när jag ändå var där och hin skötte sig utmärkt.

När jag red hem så tog jag lite trav, mer för hon skulle trava av sig lite. Det märks tydligt att det är hennes jobbiga gångart då hon blir framtung och gärna bara springer på. Så där har vi lite och jobba med.

 

Spolade av henne sen när vi kom hem och tydligen så tycker hon inte om att bli spolade. Inget jag märkte av. Bara att hon gärna inte stod still de första strålarna.

Dock ställde sig Fandra självmant mot väggen och när hon stod där var det som insåg att det var bättre att få på sig vatten och att det inte var så farligt.

 

Under denna ritt fick jag några aha-upplevelser hur jag ska rida henne och hur jag ska rida för att få hästen bättre i form.

Så riktigt lycklig var jag när lyckades spola av henne, komma på henne och att hon var så lugn och fin i galoppen.



Kajsa och Fandra våren 2010

Obejktiv

2011-05-09 08:50:00 / 0 kommentarer ..


Bildkälla

 

EF-S 17-85 mm f/4-5,6 IS USM är ett kompakt universalobjektiv med utmärkt bildkvalitet för EOS-kameror med objektivfattningen EF-S. Det stora zoomomfånget och den snabba autofokusen gör det lätt att variera bildutsnitt och perspektiv i bilderna.

Egenskaper

·         Extra stort zoomomfång för kameror med objektivfattningen EF-S

·         Suverän bildkvalitet

·         Lätt och kompakt

·         Bildstabilisator – upp till 3 steg längre slutartid kan användas

·         Snabb och nästan ljudlös autofokus med ultraljudsmotor

·         Super Spectra antireflexbehandling

·         Rund bländaröppning

·         Speciellt motljusskydd som extra tillbehör

Canons text från hemsidan.

 

Mitt kitobjektiv som följde med när jag fick kameran. Använder den mycket när jag fotar hemma, natur och dylik. Även porträtt på hästarna i början.

Stor användning även med det höga lägsta bländratal.

Personlig text.

 

Bildkälla

 

Det kompakta och prisvärda EF-S 55-250MM F/4-5.6 IS ger verkligt flexibla möjligheter för telefotografering. Teleobjektivet har en bildstabilisator i 4 steg som automatiskt identifierar panorering och dämpar oskärpa vid fotografering i svagt ljus.

Egenskaper

·         Prisvärd telezoom

·         Motsvarar brännvidd 88-400 mm

·         Bildstabilisator i 4 steg som automatiskt identifierar panorering

·         Lins med UD-glas

·         Antireflexbehandling

·         Cirkelformad bländare

Canons text från hemsidan.

 

Detta objektiv delar jag med min pappa. Använder den mesta dels när jag fotar hästar, tävlingar, vilda djur, båtar och dylik.

Stor användig som inprincip allt följer med i kameraväskan.

Personlig text.

 

Bildkälla

 

Det här standardobjektivet väger bara 130 g och är det lättaste av alla EF objektiv. Det har Gauss-konstruktion och ger hög skärpa av motiv på alla avstånd.

Egenskaper

·         Diagonal bildvinkel: 46°

·         Uppbyggnad: 6 linser i 5 grupper

·         Antal bländarlameller: 5

·         Min. bländaröppning: f/22

·         Närgräns: 0,45 m

·         Max. förstoring (x): 0,15

·         Autofokusmotor: mikromotor

·         Filtergänga: 52 mm

Canons text från hemsidan.

Detta objektiv har jag inte hunnit testa så mycket än då det var tanken att den skulle bli porträttobjektivet.

Så har inte så mycket att säga om den än.

Personlig text.

 

 

 


Nytt

2011-05-08 10:13:38 / 0 kommentarer ..


Som ni ser har det hänt en liten förändring på bloggen.
Tyck till ni vad ni tycker nu!

Det kommer komma mer under kamerautrustningen då den inte är helt klar än.


Kamera

2011-05-08 10:07:42 / 0 kommentarer ..



Bildkälla

Styrka och flexibilitet i ett ytterst välutrustat verktyg för alla nogräknade fotografer. Anta utmaningen med 6,5 bilder per sekund, 10,1 megapixels och mängder av funktioner som ger dig ett extra lyft.


Egenskaper

·         10,1 megapixels APS-C CMOS-sensor

·         6,5 bilder per sekund, 75 JPEG-bilder i serie

·         Autofokus med bred mätyta och hög precision

·         3,0" LCD-display med direktvisningsläge

·         DIGIC III-processor

·         EOS inbyggda rengöringssystem

·         Bildstilar

·         Skal i magnesiumlegering

·         Kompatibel med alla EF/EF-S objektiv och EX Speedlite blixtaggregat

 

Text från Canons hemsida.

 

Fick kameran när jag tog student förra ca två 2 år sedan (30/4-09). Den passar mig ypperligt, helt lagom stor för mina små händer, dock lite tung, så kan vara lite klumpigt och ha med sig överallt.

En kamera som jag har lärt mig mycket på och kommer lära mig mera av.

 

Personligt text av mig.

 


Fandra

2011-05-08 09:48:58 / 0 kommentarer ..


Ska snart ta och bege mig ut till Fandra och rida ett konditionspass. HUr det går får ni veta sen, men har jag tur är hon lugn idag. Dock trodde inte Tove det då hon var något knäpp och lite väl brusntig.
En del av smset löd så här:

Hon verkade lite smått knäpp igår pga brunst så du lär få roligt imorgon...:) men vem vet, hon var snäll i torsdags så :)
Skickades 7 maj 18:34

Med andra ord så var hon knäpp i fredags så som sagt har jag tur är hon snäll idag, men man vet aldrig.

Tar ni en tur i skogen idag eller gör ni något annat kul?



Otålig Fandra vill till hagen.

På banan igen

2011-05-07 09:37:56 / 0 kommentarer ..


Har som sagt legat sjuk i omgångar den senast veckan, där av bloggpausen sen det sista inlägget. Datorn har inte varit igång sen onsdagskväll och det har avrit skönt.
Anledningen är inte så stor, men kände när jag blöde näsblod av dagen i onsdag och på väg i torsdag så skulle jag varva ner och bara slappan av när jag var på mitt rum.

Igår så var det jobb och blev stationerad i Skövde. Kul var det och se hur de har det med. Efteråt tänkte jag shoppa lite, för känner att jag behöver kläder. Kläder och inte skor eller något annat som brukar få komma hem när jag shoppar.
Blev inte så då jag var trött efter veckan som varit + att det var en tidig morgon.

Men som sagt så är jag på banan igen och idag ska jag åka med min mormor på loppis då min morfar ska sälja lite saker som de inte behöver och troligen efter det åker jag och mormor till farmor en sväng. Ska även lämna kläder som vi fått av en vän då hennes barn inte kan ha dem längre så hon skänker de kläderna åt mina kusiner.

Händer det nåt spännade hos er?


Förkylning = ingen ridning

2011-05-04 12:23:30 / 1 kommentarer ..


Hade börjat se framemot att rida barbacka idag på lektionen. Hade varit kul och se hur hon hade reagerat idag jämfört med i somras. Men så blir det inte för man inte blivit av med förkylningen jag drog på mig förra veckan som blev värre inatt. Vakna av att jag behövde gå upp och snyta mig varann timme. Inte okej då jag sov illa natten innan.
Som tur är jag ledig idag så det får bli en återhämtningsdag idag och kanske imorgon med. Gjorde klart allt i den nya desigen igår, men har lite och fixa här med.

Är det bara jag som har konstig rubrik? Som har bokstäver i en konstig ordning som inte bildar något ord eller är det bara jag som ser det?

Så det kommer bli lite ändringar här med. Håll utkik för det ändras för fullt här!


Knepar och knåpar

2011-05-03 20:02:09 / 3 kommentarer ..


Sitter och knepar och knåpar på den nya desigen som inte har kommit upp än. Ska försöka bli klar med den i veckan, men just nu är det lite kvar som jag inte riktigt reder ut. Så får klura vidare på det en sund till.
Har nog även fått en slägning till av min otroligt irriterande förkylning som jag hoppas bli av med snart. Blev troligen värre när jag cyklade hem i haglet. Kan förklara en hel del varför förkylningen blommade upp igen. Hoppas jag är bra nog att rida imorgon.
Hmm hur det nu kommer gå tanke på att vi ska rida barbacka och ponnyn tycker inte om när man rider barback på henne. Sitter förhoppningsvis kvar (gjorde det sist jag red henne barbacka ute i naturen).
Ne nu ska lilla sportnörd i mig ner och kolla på ishockey VM. Vet att Sverige inte spelar idag, men följer hockeyn så mycket bara går. Händer en hel del spännande i denna turnering.
Ha det bra!

Städdag

2011-05-02 11:57:50 / 3 kommentarer ..


Nu är jag näst intill helt och hållet frisk. Bara små käningar i halsen som ger sig säkerligen i veckan. Så idag är det en städdag för mig. Hela mitt rum ska bli städat så jag får lite ordning osv. Blir säkert till att tvättan en del saker med (började tvätta lite igår).

Har även gjort klart den lilla reseberättelsen med bilder och allt, så den är skicka iväg till mitt gamla gymnasium. Får se om de vill använda den eller inte, men nu har de den så de får göra percis som de vill.
Ska försöka hinna skriva klart den långa, är inte så långt kvar på den heller.

Tänkt visa er några ovisade bilder från Afrika som är inte har så mycket fokus på djuren som de tidigare visade bilderna har varit. Så säg gärna vad ni tycker!

Min grupp från Karongwe

Reservatet i Venetia

 

Här är en blid på de tre länderna Sydafrika, Botswana och Zimbabwe. Till höger av bilden Zimbabwe, träden närmast fram och en liten bit ut i floden Sydafrika och vänster sida av bilden Botswana.

 


Något friskare

2011-05-01 14:59:52 / 0 kommentarer ..


Idag känner jag mig riktigt pigg dock så är halsen som en ballong som inte vill bli mindre. Har jag tur låter min kära mor att jag får rida imorgon, men det är inte säkert.
Skulle egentligen ridit i helgen, men eftersom jag inte har varit bättre förens idag så blir min och Fandras ridturer inställda.
Dock så har jag inte hållt mig ifrån henne utan varit uppe hos henne och fodrat.
Idag så gick det så himla fort att få ut hö och fylla på vatten att jag tog mig tid att borsta lite på henne så hon fick bli av med lite päls. Hon fäller något fruktansvärt än och är brunstigare än brunstigas.

Försökte ta lite kort på henne med min dåliga mobilkamera, men de blev så där. Men här är två av de kort som hon stod still och inte tänkte gå iväg elller försöka gå in till sin kompis igen.

Två hemska bilder på en utråkad Fandra. Det ska komma bättre och finare bilder på henne när vi väl kommit så långt.

 

Ha en trevlig dag i solen!

 


RSS 2.0