Utflykt

2011-01-31 17:31:57 / 2 kommentarer ..


Idag har jag varit på en utflykt hela dagen. Åkte imorse iväg till Mio i Tibro då jag skulle lämna lite nycklar och kvitton. Häslade även på en som jag har jobbat med mycket när jag  var extrarbetare där. En av de få som jag saknar att jobba med då vi jobbade riktigt bra ihop. Stod och prata en bra stund om hur det hade var i Sydafrika och hur det var att vara hemma nuförtiden.
Efter bar det av mot en sväng in till Skövde för att kolla lite i affärena och efter en bok. Men den boken fanns inte så det blev inget med det denna gången. Rackarns vad synd då det hade vart bra för mig att läsa den då jag måste lära mig CS3 bätte.

När Skövde var klart så tog jag och bilen oss mot Töreboda och såklart Sötåsen. Blev kvar där i några timmar och det var kul och träffa personalen igen. Jobbade där för ett årsen och i april så är det två år sedan jag gick ur skolan. Tiden går något extremt fort efter man slutat skolan. Träffade inte direkt några elever denna gång då jag var mest ute efter att träffa och prata med personalen. Har vänner som går i 3:an nu som får nog ta och säga hej nästa gång.
Träffade två av de elever som jag prata med mest när jag gick i skolan och ja vi prata speciellt med varandra. Det första han sa när han såg mig: E inte du i Afrika?.
Tror han har missat attt jag  har kommit hem. Fick några uppgifter av skolan som de gärna skulle vilja ha av mig så det ska jag fixa åt dem. Bl a skriva en reseberättlse, lämna lite kort mm.

Snart bär det nu av mot en härlig boxningsträning. Dock vet jag inte hur det kommer gå då jag har träningsvärk eller värk jag vet inte i axlarna och mellan skulderbladen.
Idag får jag inte glömma vattenflaska då man behöver dricka redan efter uppvärmningen.

Your friend Ida

Helgmockning

2011-01-30 19:38:15 / 2 kommentarer ..


Jag har haft helgmockning i helgen och vald söndag då det enklast tycker jag. Vanligtvis brukar det hela ta 1,5-2 timmar när jag och de jah brukar mocka med mockar ridskolans stall + städar halva ridhuset. Men inte idag då halva grupper som mockade igår slarvade något fruktansvärt. Det låg bajs kvar frame i spilltan och vi vet att hästen inte kan vända sig och bajsa under linan. Så vi gjorde en genomgång av alla spiltor och boxar då vi kände att det verkligen behövdes. Vissa var bättre än andra och det beror på att hästarna och inte på hur folk har mockat.
Det hela tog runt 4.5 timme i stallet och sedan fick vi åka och köpa  mat då vi inte kunde göra mer för vi var för hungriga.
Så iväg köpa klassikern pizza och lite fika (som belöning). Tillbaka till ridskolan äta fixa lite och blev vi inte klara för vi var tvunga att åka till nästa stall så vi kunde fixa i ordnong hos den hästen min vän tar hand om nu. En riktigt stuttsboll var häst kan jag lova. Hon har lite väl mycket överskotts energi.
När vi var klara där var det bara att åka tillbaka till ridskolanoch dona det sista. Vi hade tänkt göra en stor städning, men orkade inte då klockan var över 18:00 och vi hade hållt på från 11:00 så vi bestämde oss när vi vara klara med vad våra uppgifter egentlig var att det fick räcka för dagen.

När jag kom hem så skulle jag ta en varm skön dusch. Trodde jag iaf när jag ställde mig i duschen fanns det inget varmvatten. Fick lite små panik då jag var rätt frusen efter vart ute hela dagen och ont i knän och ville värma upp dem i en varm skön dusch.
Det gick inte så bra med att få en varm dusch så jag gav upp och nu är jag på väg till sängen då jag ska försöka värma och låta mina knän få slappna av.

Hur lång tid tar det för er att mocka och hur många boxar?

Your friend Ida

Photoshop

2011-01-29 21:49:46 / 0 kommentarer ..


Det är ett helt underbart program att jobba med sina bilder. Har fått tag på ett Cs3 och nu måste jag bara lära mig det då det är lite annorlunda jämfört med photoshop elements. Antingen får jag sitta och testa mig fram eller skaffa boken om cs3 så jag lär mig lite fortare.

Poängen med inlägget är att man kan göra så mycket i photoshop och det är det som är så roligta och fantastiska tycker jag. Förbättra färger, kontraster och nivåer bl.a. är det vanligaste jag jobbar med mina bilder. Men även använda olika effekter. Dock jag har inte lagt upp så många såna bilder då jag inte blivit riktigt nöjda med dem.

Har känt mig lite begränsade och inte haft de effekter jag velat ha heller i Pse och nu får vi som CS3 lever upp till mina förväntningar och hoppas på att jag lär mig det snart nog att få bra bilder.

Här nedan kommer några ex på bilder med olika effekter.

Säg gärna vad ni tycker om dem!

Sidney: Effek, Speia & beknat foto  Hoss: Effekt Bläckskiss & Gamal fotoskiss

Winston: Effekt bleknat foto centralt

Your friend Ida


Skövde

2011-01-29 17:15:21 / 1 kommentarer ..


Igår var jag något irriterade och arg då jag trodde datorn skulle gå och dö pga att den tog 100 år på sig att göra en enkel sak som överföra några bilder till ett usb.
Imorse var den något bättre och hade samma snabbhet som den brukar ha. Så ingen ny dator och tur är det då jag inte har råd till en ny.

Var en sväng in till Skövde med mamma och pappa och några vänner till familjen. Så vi gick och åt på La vida tror jag det hette och de serverade tappas och det bästa var att det var buffé.
Trevlig personal och mycket god mat var det, även om jag inte gillade allt så smakade jag. + poäng för att jag smakade på lax som jag verkligen inte tycker om. Till efterrätt var det hallonpaj med frukttallrik, brownies och grädde. Riktigt gott vara det och man kände den här bra mättheten efter man ätit och inte den här känslan att man ätit för mycket eller ätit för fett.

Vidare in på Commerce för att hitta ett par byxor till min käre far som hatar att handla kläder. Han testade en hel del byxor, men det hela slutade i att han köpte hela två par jeans och en snygg tröja. Kollade efter lite skor, men hittade inget jag fastnade för och tur var väl det då jag inte behöver mer skor och inte heller har råd till det. Det pengarna som jag skulle lyckas skrapa ihop ska gå till sparkassan som nu är till för en ny bra och snabb dator, då jag är rädd att den jag har nu inte kommer kunna leva så länge till om den tänker sega ner sig mer. Lagning är inte på fråga då den har varit inne mer än 5 gånger förra året och det är mer än en livstid är en dator brukar vara inne för lagning.

Your friend Ida

 


Photoshop

2011-01-28 17:30:28 / 4 kommentarer ..


Har funderingar på att skaffa nytt photoshop. Inte för det är något fel på mitt då jag har elemnets 8, men känner att jag vill ha ett cs photoshop. Så är på jakt efter ett men vill inte ha det alllra senaste som är CS5 då jag vill mjukstarta med CS3 som jag hört är väldigt bra.
Dock så kostar CS något fruktansvärt mycket och jag har inte så mycket pengar. Har ett litet dilema just nu.

Så vet du någon som vill sälja ett CS3 så hör gärna av er.

Your friend Ida

Bättre idag

2011-01-28 12:29:10 / 0 kommentarer ..


Idag känns det bättre i kroppen och är piggare. Från att ligga näst intill hela dagen igår så har jag och mamma ränsat inprincip hela övervåningen på massa skräp och dylik. Så nu ser det ut som ett rum igen och inte en sopptip.
Ska senare idag åka och mata två katter åt en familj som är vänner till min familj.
Så kommer iaf ut idag och ser hur världen ser ut. Inte för att det har ändrats så mycket, men det är alltid trevligt att komma ur huset än att sitta där hela dagar och inte har så mycket och göra.

Jag kunde inte åka till min gammla skola igår för att be om ett arbetsgivarintyg då det var en riktigt dålig idag igår och idag kan jag det inte heller då min röst inte är hundra procentig än. Så jag gjorde en dum/feg inte bra sak igår och mejlade dem och frågade om jag kunde få ett intyg. Svarar de inte innan dagens slut så måste jag åka dit på måndag då jag verkligen behöver det.
Borde egentligen bett om det när jag slutade, men jag tänkt inte så mycket på det då jag hade ett nytt jobb redan. Men nu är det väldigt bra om jag kunde ha det med mig då jag jobbade väldigt mycket där när jag jobbade som ambassadör för skolan.

Inte långt kvar nu tills jag ska åka och min uppgift som jag har fått har jag nu lyckats skarap ihop några förslag på kändisar jag kan använda när jag åker till stället. Så idag ska jag försöka skriva ner några förslag på varje kändis varför den skulle passa som medarbetare.

Your friend Ida

Snart utslagen

2011-01-27 15:14:46 / 0 kommentarer ..


En lugn och mest ligga, sitta vid tv har det varit idag, men ändå mår jag smäre nu än imorse. Näsan är bättre, men ingen röst finns. Kan knappt prata och det har gått fort den här förkylningen då jag fick den i måndas. Har lätt men inte irriterande hosta. Dock så har det nu tillkommit tryck under ögonen vid näsan som om det vore bihåleinflammation. Jag vill verkligen inte åka på den dägan ingen så det var något fruktansvärt jobbigt sist. Har lite ork som jag kan man fram här vid datorn, men börjar bli allt mer utslagen.

Inte bra tillfälle att bli sjuk! Måste vara frisk om två veckor då jag ska iväg och vissa min bästa sida av mig. Ne nu ska jag gå och lägga mig och bara ta det lugnt och vila.

Your friend Ida

Lite annorluda bilder

2011-01-27 10:54:53 / 0 kommentarer ..


Tingeling



Winston



Sidney

Your firend Ida

Ridningen

2011-01-27 09:40:51 / 0 kommentarer ..


En sak man bord ha lärt säg är att inte rida när man är förkyld. Dock är det något jag antaglien aldrig kommer lära mig då jag gör det ändå. Det resulterade i att jag är så pass hes idag att jag inte kan prata utan det blir något väsande av det hela.
Iaf så åkte jag till ridskolan som vanligt tid så jag var där halv fem för att dona och fixa med stallet och hästarna. Första lektionen kom ingen ur ordinare lektion ochingen hade lämnat meddelande, men det kom en flicka som skulle rida igen och hon tyckte det var super kul att på en privatlektion på sin favorit ponny. Dessvärre såg jag inget av lektionen d jag var ut i stallet och pyssla med Winston då han skulle gå voltige nästa lektione så jag friserade honom lite borsta ur man och svans och han blev riktigt stilig. Även Iris gick som voltigehäst med på lektionen.
Hade Winston på lina i skritt och trav då ridläraren hade honom när han skulle galoppera med barnen (för några var det första gången de gjorde det). Däremot när jag skulle ta andra galoppen så tänkte han bralla till då han ahde tröttnat lite.
Barnen tyckte lektionen var urkul och pratade jättemycket efter lektioen hur roligt det var och vad skön galoppen var osv. De är så härliga att hjälpa, vissa och när de ska förklara är så underbart att lyssna på. Tänkt när man själv var sån.

Stod och pysslamed Hoss en bra stund igår och borsta ur svans och man ordentligt. Hela han var urborstad innan lektion. Igår fick jag en så myckte bättre känsla från start och nu börja jag komma på honom riktigt bra. Men när det gick som bäst så skulle vi göra en jättebra övning för att få dem aktiva. Problemt var för mig att Hoss blev lite väl aktiv och tänkte bara framåt och inte lyssna så bra på mig. Så jag avbröt övningen så jag fick hans uppmräksamhet igen då jag kände att det var viktigare än själva övningen för just det tillfället.
Övningen gjordes på de två volterna och min volt fick rida lite med tagen bakdel åt båda sidorna medans de andra fortsatte med den första övningen med att rida 10 trav steg och 10 galoppsteg varanna gång.
Efter det så blev det galopp på spåret och Hoss började piggna till ordeligt i galoppen. Vi red även lite kadrilj och tyckte han började lyssna lite bättre igen, men både han och Cuba triggade varandra något fruktasnvärt vissade sig i slutet.
Gjorde lite framdelsvändingar på spåret och det gick så där. Hoss lyssande inte jättebra och jag var för långsam i mina hjälper. Hade lite galoppen mellan de sista framdelsvändningar och då gick det lite bättre med dem. Men nästa sista galoppen började då ridläraren så galopp så vill jag inte att han skulle fatta galopp när han sa galopp eller när de andra satte av och det resluterade i att han började små trav på stället och ställde utan rumpan så som de gör när de vill iväg. Ponnyn var pigg och ville springa.
I sista galoppen så sa jag att han inte fick springa så som han ville och då gorde han något som förvånade mig. Rumpan bara försvann och sen bara det av i 180 km/h rakt mot en av de stora hästarna och det vara bara och svänga. Han lyssande på tygeltag och så men att han stack så för ingenting gjorde mig väldigt förvånad. Så jag frågade vad som hände och ridläraren svar att det var ingenting som gjorde utan Hoss bara brallade. Då fick det mig och tänka på alla barn som rider honom när han gör så. Inte konstigt att de blir rädda och när de blir det så skriker det och då skrämmer de Hoss som är lite ljudkänslig av sig.
Iofs tycket jag det var lite små kul och känna farten då jag inte blev, mest förvånad.
Nästa vecka blir det trorligtvis hoppning och då kommer det blir riktigt kul då ponnyn tycker om att hoppa.

Your friend Ida

Tävlar om...

2011-01-27 09:30:37 / 0 kommentarer ..




Vill du oxkså vara med. Klicka här!

Snart iväg till ridskolan

2011-01-26 15:38:42 / 0 kommentarer ..


Så fort bilen kommer hem åker en förkyld Ida ut till TLU (Trafiklärarutbildningen) för att få ett arbetsgivarintyg som jag behöver ha med mig på mitt lilla äventyr. Ska åka till Sötåsen förhoppningsvis imorgon och hämta ett där med. Efter TLU åker jag till stallet och pysslar lite med hästarna innan de ska gå 18:00 lektionen.
Det är en nybörjar grupp så jag hjälper dem med att göra i ordning hästarna. Det tar ca 1 timme och fixa 4 st ponnisar då man visar och hjälper barnen. Antingen är jag  långsam eller tappat tempot man hade när man var skötare eller så det enklare när man var fler. Är glad att det inte är 6 st som en annan gång.
På tal om skötare tänka vilken kondition och muskler man hade på den tiden. Några dagar i veckan i stallet och mocka, springa med hästar på lektioner gav en bra utdelning. Dock så gör man inte idag och det är synd och att man inte heller har ersatt det med. Men nu försöker jag iofs.
Hoppas bara min näsan inte stör mig allt för mycket ikväll när jag hjälper på lektionen eller när jag rider min lektion.

Your friend Ida

Tak

2011-01-26 11:17:23 / 0 kommentarer ..


Nu bär det av in mot by för att hämta och köpa nytt tak då visar tak delar inte va hela. ska försöka lägga in bilder på hur mitt rum ser ut nu förtiden snart det blir klart.

Your firend Ida

Idétroka

2011-01-25 16:35:49 / 1 kommentarer ..


Jag har verkligen fått idétroka eller så är tänkandet i sig inte min starka sida. Har nämligen fått en uppgift till det ställe jag ska till den 8 feb och ända sedan jag fick den uppgiften har det vart idétorka. Det enklaste är bara att ta någon kändis och göra en förklaring på varför person skulle passa till detta.
Men jag vill verkligen få till detta bra och bara för det har jag fått idétroka. Har skrapat ihop två förslag, men tycker de är inte bra nog.
Om det inte släpper snart får jag nog ta och frågar er om idér, men vill hålla på vad jag ska göra ett lite tag till då det är en rätt stor sak för mig att komma till detta ställe och hoppas kunna gå hela vägen vore som en fröm gick i uppfyllese.

Men ni kan få en liten ledtråd iaf ni får en idé och vill dela den med mig.

Så här ser uppgiften ut:

Ta med en bild på en kändis som skulle passa som medarbetare på....

Det sista ord tänker jag inte avsölja än, men ledtråden lyder så här:

Djur

Kändisen kan vara levande, död eller tecknad.

Vet ni vart jag ska så håll det för er själva. Vill ni veta så skriv ett meddelande på Facebook eller Bilddagboken (sök på Idahooz)

När jag håller en orm för först gången.
(Viltfångad äggätare)
Your friend Ida

Slut eller borta och förkyld

2011-01-25 11:45:51 / 0 kommentarer ..


Jag har inget fotopapper hemma verkar det som då jag inte kan hitta nåognstans. Antingen har jag lagt det på ett otroligt bra ställe som jag tror jag har gjort eftersom jag minns att det fanns mer kvar då jag använde det sist eller så har någon annna vänt det (inte troligt då det ar vart på mitt rum eller vid skrivaren). Så nu står jag utan fotopapper och kan inte göra klart bilderna till ridskolan än.
Visserligen kan jag göra det på vanligt papper, men bilden blir inte lika bra då vanligt papper och slits på ett helt annat sätt. Ridskolan plastar in dem när de får dem så de håller bättre och inte slits på samma sätt.
Så jag hoppas jag kan få en bil imorgon på dagen så jag kan åka in och få hem fotopapper då det är billigare där än bokhandeln hemma i byn. Jag tror iaf att de har fotopapper och om de har dtet ligger det säkert över 100 lappen och i Skövde kostar det 100 kr.

Dessutom är jag på god väg igen på att bli förkyld. Idag började den förbannade näsan rinna och det stör en så otroligt mycket när man sitter och gör något. Tex leta efter fotopapper som inte finns eller datorn krånglar. Tror detta inte är min dag i dag.

Detta är bilderna jag tänkt mig ska få komma upp. Vad tycker ni?

Freja                                                    Pica

Your friend Ida

Boxning

2011-01-24 21:08:37 / 1 kommentarer ..


Idag var det dax för boxning igen. Trodde aldig jag skulle orka detta pass då jag vart trött. Troligen så var det bara den lattröttheten som kan infall för mig emellanåt då, men träningspasset gick fort nästan lite för fort.
Hade massa energi kvar när det var slut och sist kunde jag knappt ta mig ut då jag var något fruktansvärt trött. Satt och skaka här förra veckan pga att jag var så trött. Men nu känns det som man är på rätt väg och börjar på lite kondition och kanske en lite gnutta muskler.
Gjorde nya övningar idag, speciellt för mig eftersom jag aldrig har boxat förut så blir allting nytt vad vi än gör. Men kan lova att ha armarna i 90 º vinkel och slå bakom huvudet gick bra de första 10-15 sekunderna, men 1 minut är dödens. Efter det så var det en övning med armarna rakt ut och slå utåt och den sista nya övningen för den dagen var stå på knä och boxas rakt upp i taket. Jag var nog inte den ända som var trött i armarna efter detta passet. Sen som tur var de vanliga slagen som jag börjar få grepp på. Det ända som jag behöver bli bättre på är min taktkänlsa till musik. Så imorgon lär jag inte ha några armar då en liten del av min träningsvärk kommer. Är en sån person som får träingsvärk två dagar efter ett träningspass.

När brukar du få din träningsvärk när du har tränat?

Jag i en baobab träd.

 

Your friend Ida

Ridskolan

2011-01-24 17:51:39 / 0 kommentarer ..


Vart en sväng ner till ridskolan och vart där en stund. Sopade lite stall gångar och pratade lite. Blev sugen på attt åka ut på morgonen igen då det finns alltid något och göra där än att bara gå hemma hela dagarna. Tog lite kort på hästarna när de var i hagen och framför allt på den nya hästen Freja. Så hon får en bild på sig med. Har inte fått upp Picas bild heller än så ska göra den med nu.
Fick en del härliga kort på hästarna, dock var det svårt då ljuset låg fel och lös igenom skogen på ett väldigt dumt sätt. Men när jag kollade i datorn var korten bättre än jag trodde.
Nu ska jag bara välja ut en bild på Freja och Pica så de får komma upp bilder.

Några bilder från dagen:

Freja                                                    Mexie som leker med täcket




Mr Jack                                           Pica

Your Friend Ida

Ajdå

2011-01-24 10:12:42 / 1 kommentarer ..


Vakna av imorse att halsen inte kändes så bra. Ni vet den där lite små brännade känslan innan man blir sjuk.
Så nu hoppas jag verkligen inte att näsan börja rinna och får kurera mig med av som finns hemma. Vill verkligen inte bli sjuk och dessutom är det träning idag och jag vill absolut inte missa den.
Men vem har inte tränat lite små snuving?

Har du något bra tips på av man kan kurera sig med innan man har blivit sjuk?



Zebra vid vattenhål


Your friend Ida

Cubs picture

2011-01-23 11:07:21 / 1 kommentarer ..


Glömde lägga in detta inlägg igår. Blev en del och göra i mitt rum då vi satte tak. Hände inget intressant igår så nu kommer det blider med en  bildvisning på de unga djuren från afrika.


Hyenaunge                                               Lejonunge


Vattenbockunge                 Elefantunge              Zebraunge


Noshörningsunge                                       Buffalounge

En del av bilderna har en rätt roliga minnen och en del av dem har jag speciella minnen med.
Säg gärna vad ni tycker om bilderna!

Your friend Ida

Bra dag

2011-01-21 17:47:24 / 3 kommentarer ..


Nu känns det som en vändning kommer i livet och det är till det bättre. Hopppas allt kommer gå bra den 8 febuari och jag vill inte berätta än då det är många som ska dit och det ska fortfarande sållas ut mycket folk, men efter idag känns det bra och jag mår bättre igen.
Men när jag åker upp hoppas jag att ni hälper till med att hålla tummarna att det går min väg, då detta är en av mina drömmar att få göra.

Snart kommer två av mina kusiner, farbror och farmor hit för att fika lite. Bla för att fria mig då de inte kunde komma när det var kalas. Dels för att kolla på mitt gammla skrivbord då jag har ett nytt ( har gjort halva bokhyllan till skrivbord) och en byrå som jag inte använder. Den äldsta ska även få hästböcker som hon kan läsa hemma då hon har bättre användning av dem än jag.

Waterbuck (vattenbock)

Your friend Ida

Handbolls VM

2011-01-21 11:31:13 / 0 kommentarer ..


Vilken match det var igår! Trodde aldrig att de skulle klara av Polen. Men trycket som var inne i Scandinavium var helt fantastik. Vi sjöng, klappade händerna som det bara small, skrek och stämningen var aldrig dålig även om det lätt så.

Satt inte på de bästa platserna och jag hade ingen kamera med mig och jag ångra djup att jag inte hade det. För vilka häftiga bilder det kunde blivit från där jag satt. Jag satt snett bakom ett av målen. Snett mittemot tv4 soffhörna för som ser på handboll.

Sverige spelade stundtals bra och emellanåt dåligt, men det gjorde en inte mindre glad. Det bästa var när Sverige vann och de polacker som satt framför var så sura efter andra halvan av andra halvlek att det gjorde vinsten ännu bättre. Kommer sitta bänkad framför tvn på lördag för att se hur det går mot Serbien.

Your friend Ida


Handbolls VM

2011-01-20 20:10:00 / 1 kommentarer ..


Nu sitter jag i Scanidnavium och kollar på handbolls VM. Hoppas matchen mellan Svegie och Polen blir bra!

Your friend Ida

Ridningen

2011-01-20 10:02:13 / 0 kommentarer ..


Igår var det ridlektion och vi gjorde masrkarbete och avslutade med att hoppa några språnga och räkna srången från vi raktställt hästen/ponny tills vi hoppade av och efter vi landade till bokstaven K.
Igår kom jag på Hoss bättre, men han var stelare i båda sidorna. Men fick tag på honom och fick en bra kontakt när han väl mjuknade och den känslan när de blir lelösa i halsen hände bara två gånger, så hade en bättre kontkat med munnen på honom.
Red cavaletti över fyra bommar och ett upphöjt. Kunde ridit in lite bättre och i och efter kändes han bra, dock så borde jag ridit mer så han hade vart kvar på tygeln och jobbat. Vi gjorde lite övergångar från trav till halt och han drog inte upp huvudet utan gunga till det vi halten så en av mina bättre övergångar, men behöver träna mycket mer på dem.
Hoss var väldigt pigg idag med och gick ifrån en av hästarna i ridhuset. De kan inte springa av sig i hagen så det är mycket spring i benen i ridhuset.
När vi hoppade kändes det väldigt bra och både jag och Hoss tände till och tyckde det var fruktansvärt kul. Jag gillar ponny bara mer och mer. Det ända som inte var under sprången var min blick som jag måste jobba med så den kommer upp och inte tittar på hinderna.
Vi körde lite snabbare galopp så de fick springa av sig i slutet och samtidigt göra väderkvarn framåt och bakåt med en hand i taget samtidigt skulle vi stå upp.
Tror det var skönt för Hoss att springa av sig lite inne i ridhuset då vi kom i kapp Iris väldigt snabbt några gånger.

Idag när jag vaknade så brände min benen rätt bra och det tyder på att det var en mer krävande lektion än vad jag trodde och att jag red mycket bättre igår med.


Hoss vinter/våren 2010
Your friend Ida

En lite biltur

2011-01-19 14:32:57 / 4 kommentarer ..


Nu på förmiddagen har jag varit ute vid ridskolan en sväng och prata med en av personalen där då jag inte fått något inbetalningskort för den första perioden.
Självklart så fastnade jag där så några minuter som det var tänkt vara där blev några timmar. Såg när en av ridskolehästana blev rida (Pamela) och blev glad över att hon såg bra ut och inte illa som det har låtit. Hon arbetade fint och såg inte alls så stel ut som det sagts.

Efter ridskolan så blev det en tur till tippen och slänga skräp och skönt var det då blev lite tommare i garaget där allt hamnar annars. Så nu är det mesta borta.

Ikväll blir det ridning och jag har redan nu en härlig träningsvärk.

Your friend Ida

Fotosugen

2011-01-19 10:17:00 / 1 kommentarer ..


Jag är något foto sugen nu igen, dock är det inget roligt väder ute så det är inte lätt att få "fina" naturbilder och jag är väldigt självkritisk när jag fotar och kollar igenom bilderna lite väl noga då andra tycker de är vackra.

Är också sugen på att fota djur, personer och lite mer åt det hållet denna gång, men får se vad som blir. Får nog ta och leta lite inspiration någonstans så jag får en sådan där klar bild i huvudet som man kan få ibland.

Som bilden på gepard honan där hon har lite blod om mun och några bilder jag inte lagt uppe då jag inte vet om jag ska det för de kan vara lite magstarka. Samma med lejonhonan när jag hade en biold i huvudet att det vore så snyggt om hon skulle titta in i kameran när hon passerade bilen. Turen var på min sida och jag fick denna bilden.

 


Dagens teknink

2011-01-18 16:09:08 / 1 kommentarer ..


Är väldigt bra till mycket, men kan ge stora problem när det inte fungerar.
Håller på med att rensa bilder på datorn och ska ladda över till den externa hårddisken. Men av någon anledning så vill den inte datorn och hårddisken samarbeta och det är inte så bra då datorn har en tendens at lägga av och gå sönder. Vet att jag borde skaffa ny, men som många andra arbetslösa som söker jobb så får man inte in några pengar och då kan man inte heller köpa något nytt. Så min dator får hålla ut tills den lägger av för gott.

Dock trodde jag att det vara nära slutet för den förut då den började krångla och det vara första gången sen jag kom hem. Att den börja krångla var för att den (vad jag tror) inte orkar med den externa hårddisken utan måste jobba många minuter och då menar jag 15-20 min innan man kan öppna hårddisken på datorn.

Har nu lyckats få ingång hårddisken med datorn och nu håller på laddar över bilderna, men det tar ca 5 timmar innan det är klart.

Säger bara ett ord: kul.

Så överst på min inköpslista är en ny datorn när jag får tillräckligt med pengar.

Har du något problem med tekniska prylar?

Your friend Ida


Träning med olika mål

2011-01-17 20:04:16 / 2 kommentarer ..


Pust, insåg ganska tidigt att jag inte hade någon kondition eller styrka och det var efter 20 min. Passet var på 55 min och det var något fruktansvärt kul och något jag tänker fortsätta med.
Troligen kommer jag har en riktigt fin träningsvärk imorgon då jag redan nu skakar lite lätt då jag tog ut mig rätt så bra. Men vill man komma i form så måste man börja någonstans och detta var så pass kul att fler bord testa på det.
Mitt mål med detta är att orka ett helt pass utan att behöva ta små pausar.

På onsdag blir det ridning och nu ska jag allt försöka komma ett steg till i min ridning. Kan inte riktigt sätta upp samma mål som man kan med en egen häst, men nåt ska jag komma på att klara av en lektion med en häst/ponny då man byter efter ett viss antal gånger.
Men tror det första målet är att få hästen/ponny stadigt på tygeln och få in känslan för det. I hoppning är att få bukt med min blick så den ser väg och inte hindret.
Om ni har ett förslag på små mål man kan börja med så kom gärna med förslag.

Torsdagar kommer jag gå på zumba och eftersom jag först kommer gå nästa vecka så kan jag inte sätta några riktigt klara mål än, men en är väl få bukt med min taktkänsla då den inte infinner sig vid dans.

Your friend Ida


Vad verde kan resultera i

2011-01-17 15:54:24 / 2 kommentarer ..


Att man blir arg/ irriterad kan ibland vara bra på det kan resultera att man får saker gjorda.
Tex. har jag grejat lite med bilder från Syafrika.

Kommentera gärna vad ni tycker!


Solnedgång i en av reservaten


Elefant som sover (det är örat som hänger vid ögat)


Black backed jackal


Grannens hund

2011-01-17 15:14:28 / 0 kommentarer ..


Jag tycker väldigt mycket om djur överlag även de djur jag är rädd för. Hundar är inget undantag på och ibland saknar jag min gamla hund, men vi kan inte ha någon då ingen i min familj har tid till att ha någon ny hund och eftersom det finns lagar på hur länge man får lämna hunden så kan vi inte ha någon då vi jobbar längre än vad tiden säger att de får vara själva.

 

Men min grannes hund går mig på nerverna. Jag gillar dem inte från början och tycker de är allmänt dryga, snobbiga och dessutom är de tyskar. Jag gillar de flesta tyskar och har några vänner därifrån, men så finns det några som är fruktansvärda irriterande och jobbiga. Tillbaka till mina grannar som tillhör de tyskar jag inte gillar och har en stor hund som är en blandras med en schäfer i sig och har säkert någon mer aktiv ras i sig.

Denna hund är något fruktansvärt under stimulerad då den knappt får komma ut på långa promenader utan bara över gatan till skogen. De är pensionärer så de orkar inte gå speciellt långt. Hunden får vara ute mycket på trädgården och då sitter han i lina. Inget olagligt i det, men det är då han är som värst. Så fort han ser något rör på sig så skäller han och det rör sig personer, bilar, barn och andra hundar och då skäller han som en tok. När en hund gör så säger man till den att vara tyst. Men istället låter de den vara och får skälla hur mycket den vill.

Idag hade de besök och de skickade utan hunden och han har skällt hela morgonen. Så jag tittade på hunden en kort sekund och då såg tyskarna mig och sa till hunden. Endast när de såg att jag kollade vad som hände därute sa de till honom.

Jag tycker de inte borde ha denna hund på de inte kan stimulera honom tillräckligt, men visst kan de ha en hund, dock ska det inte vara en så fullt aktiv hund när de är så gamla som tyskarna är. Det är bevisat att de inte klara av en så aktiv hund och det jag vill ha sagt är att jag tycker synd om hunden då den har för mycket energi och den vet inte vart den ska lägga den och istället skäller den.

Det finns fler hundar på min gata och ingen av dem är understimulerade och familjerna har anpassat hunden efter vad de klarar av och hur familjerna ser ut. Jag önskade att fler kunde se som de gör och framför allt tyskarna.

 

Your friend Ida


Kläder till en bedrövelse

2011-01-17 11:38:19 / 0 kommentarer ..


Ja, nu står rummet nästan klart det som fattas är nytt tak och lister. Men med ett nytt rum så vill man ha ordning och snyggt i varje liten vrå av rummet även i lådrona och gaberoben.
Så nu håller jag på med att rensa ut kläder som inte användts, trasig eller allmänt små. Jag gjorde en resning när jag kastade ut allt ur rummet och nu är ja inne på den andra rensningen och jag kan väl säga att man har för mycket kläder. Man samlar lätt på sig (om man är som mig) och man brukar inte rensa ut så ofta heller. Man tar bort kläder först när de är trasiga.
Jag har i och för sig en tedens att gärna köpa nya kläder lite då och då och då kan det bli en del när jag köper. Men nu får det va slut på det och får bara köpa när jag verkligen behöver något.

Ska även rensa ut lite saker jag har med som bara har stått och samlat på sig damm tex böcker och det bästa är att min kusin vill ha dem och läsa dem då det är massa hästböcker och även en del hästsaker så som spel och dylik som jag inte användt på flera år.

Your friend Ida

Ponnyakuten

2011-01-16 22:05:19 / 0 kommentarer ..


Nu har jag sett två avsnitt av ponnyakuten och ja, det finns väl inte så mycket och säga än om deltagarna som är med i år. Men man får väl sin favorit efter några avsnitt.
Förra året hissade jag det verkligen då jag tyck det var bra och lärorikt för alla åldrar och det kommer vara minsta lika intressant och lärorikt i år med. Dock tycker jag vissa problem är inga direkt problem för alla som kom med. Det fanns några som hade värre ur min synvinkel. Men det är ett bra startfält i år med.
Det som är lite roligt är väl att jag har ridit en av ponnisarna som är med i årets ponnyakuten och det går väldigt bra för ponnyn och ryttaren nu ute på tvälingarna.
Så alla som tycker om hästar kolla på ponnyakuten även om du är vuxen för du lär dig medvetet eller omedvetet något användbart.

Your friend Ida

Boxning

2011-01-16 12:42:58 / 4 kommentarer ..


Som titeln lyder så ska jag börja med boxning och det börjar redan morgon. Så ytligare ett steg i rätt riktning och növändigt efter denna helgs ätande av kakor, tårtor och bakelser.
Innan jag insåg vart jag  var på väg med mitt ätande så åt jag mycket sötsaker och drack massa dricka. I slutet rörde jag inte så mycket på mig heller och det resulterade i att jag gick upp en hel del i vikt.
Jag är inte så lång utan är ca 166 cm och legat runt 60 kg under ett antal år tills i sensommaren/ höstas. Det blev inte bättre av att jag gick upp i Afrika där alla gick ner, medans jag gick upp. Så när jag kom i december så tog jag verkligen tag i mitt liv och slutade dricka läsk, åt inga sötsaker eller kakor. Det resulterade i att jag gick ner 2 kg på en vecka.
Dock har jag nu gått upp igen då jag fick en dåligvana helg och efter det har jag även börjat träna och nu står även boxning på schemat.
Så från och med nu måndagar framåt ska jag träna boxning, ut och gå varje dag, rida onsdagar och antaligen gå på zumba torsdagar. Så nu är jag verkligen igång.
Dessutom är detta sista lördagen med att äta sötsaker och kakor. Om jag ska dricka läsk så ska jag hålla mig till lördagar och max 2 glas.

Någon mer som känner att den vill ta tag med sitt liv?

Your friend Ida

Trevlig kväll

2011-01-16 10:11:32 / 0 kommentarer ..


Igår så hade jag en liten bildvisning i samband med att jag fyllde år. Dock var det inte många som kom pga att de var bortresat denna helg och andra hade bortförklaringar då de ville göra något annat uppenbarligen.
Men de som kom till mig hade tervligt kul.

Hoppas alla tyckte om maten och det tror jag de gjorde för de tog omav köttfärjspajen.
Det som stod på menyn var Min köttfärjspaj, en kall skaldjurspaj till huvudrätt (det var bara två rätters middag) och sallad. Till dessert var det pancotta med mintchoklad. men den blev lite mer som glass. Dock var den lite för god för min smak då jag har en hel del över i frysen. Med det var det också en egen gjord ckokladbit bredvid och som granering riven mörk och vit choklad.

Efter middagen så var det dags för bildvisningen och jag hade lyckats knappa ihop de bästa/roligast bilderna (som jag tyckte, då jag kan vara lite kräsen av mig) i ett litet bildspel.
När de var visade så kollade vi på de djur jag hade glömt ta med i bildspelt bl a flodhäst.

Efter mat och bildspelt belv det en hel prata om allt möljigt och kul var det då de somkom inte kände varandra från början. Förutom de som komfrån ridskolan och en från Sötäsen med sällskap.

Jag hade en toppkväll och hade roligt! Tack till er som kom och gjorde min dag så bra.

Your Friend Ida


Hipp hurra hurra...

2011-01-14 10:27:42 / 1 kommentarer ..


Ne det är inte förens imorgon det ska hurras här hemma, men jag har redan fått grattis från en av mina vänner som lever i austarlien och där är dem  några timmar före.
Men man blir så glad när man läser och hör från dem och man saknar tiden med dem från när vi var i Sydafrika.

Har nu var ute och gått och oj var trött jag blev, men ack den som ger sig. Men dock har min kontdition blivit bättre sen sist jag gick denna runda så snart är den förhoppningsvis på topp.

Har även fått svar från ett stuteri och lämnat lite referenser så får se hur det blir med det. Har inte så stora förhoppningar, men det vore så kul om jag fick komma dit.

Your Friend Ida

Träning

2011-01-11 09:57:00 / 0 kommentarer ..


Jag har äntligen kommit igång med min träning och det känns så skönt.
Nu på morgonen har jag varit ute och gått ca 1timme.
Har gjort ett schema jag ska följa och har ett mål med min träning och det motiverar något oehört bra.

Senare idag blir det att åka och hjälpa mormor & morfar att städa ur morfars brors lägenhets källare.
Det finns tydligen mycket saker kvar efter honom och vi har redan städat ur lägenheten och där var mycket också framför allt fiskegrejer.

Väntar också på att ett slippapper ska komma hem så jag kan slipa mitt rum. På juldagen så slängde jag ut allt ur rummet för kände att det behövde moderinseras. Har haft en begie tapet innan med en hästbord och de senaste åren har jag vuxit ifrån rummet.

Your friend Ida

Bloggen

2011-01-10 20:56:15 / 0 kommentarer ..


Bloggen är fortfarande under uppbyggnad då den skapades idag.
Om det är något önskemål som du vill se/veta så skriv gärna och fråga.


Your Friend Ida


Istället för zoomin

2011-01-10 20:38:45 / 0 kommentarer ..


Nu testar jag att var här och ser om jag kommer bli mer aktiv. Eftersom zoomin lägger ner så kommer jag vara här istället.

Det kommer framförallt vara mer foton och dylik här.

Your friend Ida

 


RSS 2.0